Dnes je utorok, 23. júl 2019, sviatok má Oľga
  • Horoskopy
  • Kalendár
VIAC

    Chlieb a pečivo

    Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku

    Suroviny na chlebík s pestom z medvedieho cesnaku: Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku Na pesto: 2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
    Domáci chlieb

    Domáci chlieb bez miesenia

    Domáci chlieb bez miesenia

    Grissini

    Grissini alebo chlebové tyčinky pochádzajú z Turína. Perfektne sa hodia na zahryznutie ako rýchly snack, alebo s chuťovo výrazným dipom, či ako príloha k prosciuttu alebo aj k olivám. Ich príprava je celkom jednoduchá. Suroviny...

    Bagety

    Suroviny na bagety: 300 g hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, štipka bieleho alebo čierneho mletého korenia, 1,5 dcl vody, 1 vajce Bagety
    Domáci chlieb

    Domáci chlieb s červenou šošovicou

    Suroviny: 180 g červenej šošovice uvarenej do mäkka (dostatočne nasiaknutej vodou), 200 g pohánkovej múky hladkej, 300 g bezlepkovej múky zmes ryže a kukurice shar mix B (...
    Domáci chlieb

    Domáci chlieb

    Suroviny na domáci chlieb: 3 šálky múky ( celozrnná pšeničná, ražná, špaldová, grahamová a pod.), 2 ČL soli, 1 ČL mletej rasce, 2 ČL octu ( vínny, jablčný ), 1 ČL suchého droždia, 1 a ½ šálky...

    Špaldový chlieb s jadierkami

    Suroviny na Špaldový chlieb s jadierkami Na prípravu domáceho chleba upečeného v rúre potrebujete: 500g špaldovej múky celozrnnej hladkej (múku môžete kombinovať aj s polohrubou či hrubou alebo inými druhmi múk), 330 ml teplej vody, 1...
    Bruschetta s paradajkovou salsou

    Bruschetta s paradajkovou salsou

    Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku...

    Pohánkový chlieb

    Suroviny na Pohánkový chlieb: 0,5 kg pohánkovej múky, 1 ČL soli, 1 ČL sódy bikarbóny, 0,5 dcl olivového oleja, 4 dcl vody, semiačka, prípadne vlašské orechy Postup: Múku, soľ a sódu bikarbónu zmiešame spolu, pridáme vodu a olej....

    Špaldové žemle

    Suroviny na Špaldové žemle: 440 g hladkej špaldovej múky ( Biomila ), 100 g hladkej špaldovej celozrnnej múky ( Biomila ), 50 g kurakkanovej alebo pšenovej múky, 3 dcl 10% smotany na varenie, 150 ml...