nedeľa, 19. máj 2019 , sviatok má Gertrúda

Chlieb a pečivo

Domáci chlieb

Domáci chlieb bez miesenia

Domáci chlieb bez miesenia

Grissini

Grissini alebo chlebové tyčinky pochádzajú z Turína. Perfektne sa hodia na zahryznutie ako rýchly snack, alebo s chuťovo výrazným dipom, či ako príloha k prosciuttu alebo aj k olivám. Ich príprava je celkom jednoduchá. Suroviny...

Bagety

Suroviny na bagety: 300 g hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, štipka bieleho alebo čierneho mletého korenia, 1,5 dcl vody, 1 vajce Bagety
Domáci chlieb

Domáci chlieb s červenou šošovicou

Suroviny: 180 g červenej šošovice uvarenej do mäkka (dostatočne nasiaknutej vodou), 200 g pohánkovej múky hladkej, 300 g bezlepkovej múky zmes ryže a kukurice shar mix B (...
Domáci chlieb

Domáci chlieb

Suroviny na domáci chlieb: 3 šálky múky ( celozrnná pšeničná, ražná, špaldová, grahamová a pod.), 2 ČL soli, 1 ČL mletej rasce, 2 ČL octu ( vínny, jablčný ), 1 ČL suchého droždia, 1 a ½ šálky...

Špaldový chlieb s jadierkami

Suroviny na Špaldový chlieb s jadierkami Na prípravu domáceho chleba upečeného v rúre potrebujete: 500g špaldovej múky celozrnnej hladkej (múku môžete kombinovať aj s polohrubou či hrubou alebo inými druhmi múk), 330 ml teplej vody, 1...
Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku...

Pohánkový chlieb

Suroviny na Pohánkový chlieb: 0,5 kg pohánkovej múky, 1 ČL soli, 1 ČL sódy bikarbóny, 0,5 dcl olivového oleja, 4 dcl vody, semiačka, prípadne vlašské orechy Postup: Múku, soľ a sódu bikarbónu zmiešame spolu, pridáme vodu a olej....

Špaldové žemle

Suroviny na Špaldové žemle: 440 g hladkej špaldovej múky ( Biomila ), 100 g hladkej špaldovej celozrnnej múky ( Biomila ), 50 g kurakkanovej alebo pšenovej múky, 3 dcl 10% smotany na varenie, 150 ml...
Dva okrúhle ražné chleby

Dva okrúhle ražné chleby

1 porcia obsahuje: 9719 joulov (2322 kalórií) Suroviny (rozpočet na 2 bochníky): 50 g masla, 75 g droždia, 2 lyžice tmavého sirupu z cukrovej repy, 2 lyžice vínneho octu, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky mletej kávy,...