Dnes je štvrtok, 25. apríla 2024, sviatok má Marek

Dezerty

9.máj

Limetkové muffiny s makom

Vyskúšajte limetkové muffiny s makom. Prekvapia vás s jemnými citrusovými tónmi. Suroviny na limetkové muffiny s makom (rozpočet na 12 ks): Na cesto: 200 g zmäknutého masla alebo margarínu, 100 g cukru, 2 balíčky vanilínového cukru,...
Tekvicový koláč s krokantom

Tekvicový koláč s krokantom

Suroviny na tekvicový koláč s krokantom: Na tekvicovú náplň: 700 g očistenej tekvice Hokkaido, 4 PL vody, 100 g hnedého cukru, 1 vajce, 100 g čerstvého syra (napr. Lučina), 1 balíček Zlatého klasu (a 40...
Zemiakové koláčiky

Zemiakové koláčiky – príloha k hlavnému jedlu

Suroviny zemiakové koláčiky: 0,5 kg zemiakov, 40 g slaniny, 1 žĺtok, malá viazanička petržlenovej vňate, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, 1/2 lyžice zemiakového škrobu, tuk na opečenie Postup: Zemiaky očistíme, uvaríme v posolenej vode, prelisujeme a necháme...

Jesenné čokoládové rezy so slivkovým lekvárom

Suroviny na jesenné čokoládové rezy: Tekvicové pyré: 1 menšia tekvica maslová alebo hokaido, 1 PL masla, štipka soli Tekvicový korpus: 3 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 240 g tekvicového pyré, 1 ČL citrónovej šťavy,...

Bread and butter pudding alebo naša žemľovka

Suroviny na bread and butter pudding alebo našu žemľovku: 8 plátkov toastového chleba, 50 g masla, 50 g ríbezlí alebo hrozienok, 3 dl mlieka, 120 ml smotany na šľahanie, 50 g krupicového cukru, kôra z...
broskyňový koláč

Obrátený broskyňový koláč s pistáciovými orieškami

Suroviny na obrátený broskyňový koláč: Na cesto: 150 g hladkej múky + múka na pomúčenie, 75 g Hery izbovej teploty, 50 g cukru, 1 žĺtok Na náplň: čerstvé broskyne, prípadne 1velká plechovka broskýň (cca 820...

Sypaný jablčník s makom

Suroviny na sypaný jablčník s makom: 200 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 300 g mletého maku, 200 g práškového cukru, 250 g masla, 1 kg postrúhaných jabĺk, 1 vanilínový cukor, mletá škorica,...
Tekvicovo-orechový koláč

Tekvicovo-orechový koláč s čokoládovou polevou

Tekvicovo-orechový koláč máme veľmi radi a pravidelne ho doma na jeseň pekávame. Chutí všetkým! Suroviny na tekvicovo-orechový koláč: 500 g nastrúhanej dužiny zo žltej tekvice, 200 g nahrubo pomletých vlašských orechov, 150 g strúhaného kokosu,...
Tvarohová torta s čučoriedkami

Tvarohová torta s čučoriedkami a čokoládou

Tvarohová torta s čučoriedkami a čokoládou je vhodný dezert k nedeľnému obedu. Suroviny na tvarohovú tortu s čučoriedkami: Cesto: 6 vajec, 7 dkg hladkej múky, 7 dkg cukru - upiecť v tortovej forme Plnka I.: 10...

Lákavé, sladké, ružové – jednoducho nesmrteľné punčové rezy

Kedy a ako vznikol tento recept ostáva záhadou, každopádne ich chuť je nezameniteľná.  Aj vy už cítite v duchu na jazyku to rozplývajúce sa ľahučké, jemne vlhké cesto v spojení so sladkastým punčom? Ale bez správnej dávky...