Dnes je štvrtok, 28. marca 2024, sviatok má Soňa

Dezerty

Mraky

Mraky

Suroviny na mraky: Na cesto: 250 ml vody, 150 g 100% tuku, 150 g hladkej múky, štipka soli, 6 vajec Na krém: 400 ml vody + 2 balíčky vanilkového cukru, 350 ml vody, 2 vajcia,...
Orechové košíčky

Orechové košíčky s karamelovým krémom

Suroviny na orechové košíčky s karamelovým krémom: Na cesto: 400 g hladkej múky, 250 g Hery, 1 balíček vanilkového cukru, 2 žĺtky, 50 ml mlieka, 100 g mletých vlašských orechov Na krém: 1 plechovka uvareného...
Višňové rezy

Višňové rezy s posýpkou

Suroviny na višňové rezy s posýpkou (rozpočet na 20 kúskov ): 1/2 kocky droždia, 100 ml mlieka, 550 g hrubej múky, 360 g cukru, soľ, 4 vajcia, 175 g masla, 1 sáčik vanilkového cukru, 750...
13. apríl

Muffiny s jablkami a lieskovými orieškami

Suroviny na muffiny s jablkami: 2 jablká (asi 400 g), 180 g Hery s maslovou príchuťou (izbovej teploty), 180 g cukru, 1 vajce, 330 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 15 g kakaa na...

Šunkové kolieska

Šunkové kolieska v našej rodine patria k veľmi obľúbeným! Nikdy ich nie je dosť! Majú ich radi aj naše deti a rovnako potešia aj návštevu. Suroviny na šunkové kolieska: 400 g lístkového cesta, 150 g šunkovej...
Španielske medové hrušky

Španielske medové hrušky

Suroviny na španielske medové hrušky: 6 hrušiek, 500 ml bieleho vína, 2 lyžice medu, 5 žĺtkov, červené korenie, rasca, olivový olej Postup: Hrušky čiastočne olúpeme, vyberieme z nich jadierka a uvaríme ich vo víne s medom, korením...

Tvarohový krémeš

Suroviny na tvarohový krémeš: 22 dkg polohrubej múky, 10 dkg Korunného práškového cukru, 10 dkg masla, 1/2 prášku do pečiva, 1 celé vajce 1 žĺtok Plnka: 75 dkg - 3 ks tučného tvarohu, 22 dkg Korunného...
tiramisu podľa Katky:

Tiramisu podľa Katky

Tiramisu je jedným z najobľúbenejších a najznámejších talianskych dezertov. Dejiny moderného receptu sa dajú sledovať iba približne do roku 1970 do mesta Treviso v severnom Taliansku. Podobné dezerty pochádzajú z čias renesancie a prišli zo Sieny, cez Florenciu a iné mestá, do Benátok a potom do Trevisa. Suroviny na tiramisu...
Francúzsky Quiche Lorraine

Francúzsky Quiche Lorraine

Francúzsky Quiche Lorraine s lahodnou morčacou šunkou, čerstvým špenátom a sušenými paradajkami Quiche je tradičný francúzsky druh slaného koláča, ktorý je pomerne ľahký na prípravu. Hodí sa hlavne ako predjedlo, ale je možné ho podávať ak...

Hrnčekový makový koláč

Suroviny na hrnčekový makový koláč: 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček oleja, 3 vajcia, 1 balíček prášku do pečiva, pikantný lekvár, čokoládová poleva Postup: Vajcia rozbijeme...