Mandľové piškóty
Suroviny na mandľové piškóty:
500 g mandľovej múky, 500 gr trstinového cukru (jemný krupicový), cca 5 bielkov z čerstvých vajec, mletá škorica na posypanie, 1 vrecúško sušeného droždia
Postup:
V hlbokej miske zmiešame mandľovú múku, droždie spolu s trstinovým cukrom vždy...
Shole zard
Suroviny na Shole zard:
2 šálky ryže (najlepšie drobnozrnná alebo stredne veľké zrná), približne 8 šálok vody, 4 šálky cukru, 1 čajová lyžička šafranu, 1/2 šálky roztopeného masla, 1/4 šálky ružovej vody, škorica, 1/4 šálky...
Pohánkové palacinky
Suroviny na pohánkové palacinky:
Na palacinky: 1 šálka pohánkovej múky, 1 vajce, 1 a ¾ šálky konzervovaného kokosového mlieka, 1 vrecúško stévie, štipka soli, maslo
Plnka na palacinky: stévia, grécky jogurt, 1 vanilkový struk
Postup:
V malej miske pripravíme náplň...
Avokádová maškrta
Suroviny na avokádovú maškrtu:
2 avokáda, šťavu z jedného citróna, 1,25 dl šľahačkovej smotany, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžičku sherry
Postup:
Avokáda rozpolíme, kôstky vyberieme a lyžicou vyberieme dužinu. Dužinu, spolu s citrónovou šťavou...
Smotanový čajový krém s rumom
1 porcia obsahuje: 1319 joulov (315 kalórií)
Suroviny na smotanový čajový krém s rumom (rozpočet pre 4 osoby):
4 lyžičky čaju, 6 plátkov želatíny, 2 vajcia, štipka soli, 100 g cukru, 6 lyžíc pomarančovej...
Trojkráľový veniec
Suroviny na Trojkráľový veniec:
Na cesto: 1 balenie Buchiet Dr.Oetker, 1 balíček Vanilínového cukru, 1 vajce, 260 ml vlažnej vody, 120 ml oleja
Na náplň: 400 g strúhaných lieskových orieškov, 2 vajcia, 150 g cukru, nastrúhaná...
Kanadský jablkový dezert
Suroviny na kanadský jablkový dezert:
Na cesto: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň: 1 kg jabĺk, 2...
Sviatočná vianočná vianočka
Suroviny na sviatočnú vianočku:
Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 balíček droždia, 40 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 150 g rozpusteného vychladnutého masla, 150 ml vlažného mlieka, 1 KL...
Zapletieme vás do tajov vianočky
Zapletieme vás do tajov vianočky alebo ako jednoducho upliesť vianočku
Aj vy stojíte každé Vianoce bezradne nad cestom na vianočku a snažíte sa rozpamätať, ako sa to vlastne zapletá? Alebo rozmýšľate, z koľkých prameňov ju zapliesť? Odpoveď...
Perníková granola s brusnicami
Suroviny na perníkovú granolu:
90 g medu, 4 PL rastlinného oleja, 1–1,5 ČL perníkového korenia (podľa chuti), 300 g ovsených vločiek, 50 g tekvicových jadierok, 150 g orechov podľa chuti (mandle, kešu, lieskovce...), hrsť mandľových...