Kaša s ananásom
Ovsená raňajková kaša pre exotický štart dňa.
Suroviny na kašu s ananásom (vystačí na 1 porciu):
1 balíček Ovsenej kaše s vanilkovou príchuťou150 ml horúcej vodygrécky jogurtananás (očistený a nakrájaný na kúsky)lístky mäty
Postup:
Ovsenú kašu...
Mandľové lievance s pečeným banánom a orechmi
Suroviny na mandľové lievance s pečeným banánom a orechmi ( rozpočet na 9 lievancov):
200 g mletých mandlí, 1 ČL prášku do pečiva, štipka soli, 2 vajcia, 180 ml mandľového mlieka ( môžeme použiť aj...
Tvarohové wafle
Suroviny na tvarohové wafle:
100 g masla, 50 g cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, 125 ml mlieka, 125 g tvarohu, 150 g polohrubej múky, soľ, citrónová kôra
Postup:
Zmäknuté maslo, cukor, vanilínový cukor a žĺtky...
Jablko v župane
Energetická hodnota jednej porcie: 570 kcal, 2390 kJ
Suroviny na jablko v župane (rozpočet na 2 porcie):
1 balíček lístkového cesta, 3 malé jablká, šťavu z jedného citróna, 1 pohár brusnicovej marmelády, 1 balíček vanilkového cukru,...
Španielske medové hrušky
Suroviny na španielske medové hrušky:
6 hrušiek, 500 ml bieleho vína, 2 lyžice medu, 5 žĺtkov, červené korenie, rasca, olivový olej
Postup:
Hrušky čiastočne olúpeme, vyberieme z nich jadierka a uvaríme ich vo víne s medom, korením...
Tiramisu podľa Katky
Tiramisu je jedným z najobľúbenejších a najznámejších talianskych dezertov. Dejiny moderného receptu sa dajú sledovať iba približne do roku 1970 do mesta Treviso v severnom Taliansku. Podobné dezerty pochádzajú z čias renesancie a prišli zo Sieny, cez Florenciu a iné mestá, do Benátok a potom do Trevisa.
Suroviny na tiramisu...
Pečený grapefruit s jogurtom
Pečený grapefruit s jogurtom je vhodný na raňajky alebo ako ľahký dezert.
Suroviny na pečený grapefruit s jogurtom:
1 ks grapefruit, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL vanilínového cukru, 1/2 ČL škorice, 1 KL mletého klinčeka,...
Ovocné tofu guľky s posýpkou
Ovocné tofu guľky s posýpkou je u nás obľúbené sladké jedlo! Ponúkame vám inšpiratívny recept na tieto chutné tofu guľky.
Suroviny na ovocné tofu guľky s posýpkou:
200g tofu natural, 1 a1/2 PL olivový olej, 150g...
Čokoládový tofu mousse
Suroviny na Čokoládový tofu mousse:
1 kg jemného tofu natural, 1 ks vanilkový lusk, 400 g kvalitnej horkej čokolády, javorový sirup, kardamon, 2 dl mandľového mlieka.
Postup:
Vo vodnom kúpeli rospustime čokoládu v mandľovom mlieku, s ...
Shole zard
Suroviny na Shole zard:
2 šálky ryže (najlepšie drobnozrnná alebo stredne veľké zrná), približne 8 šálok vody, 4 šálky cukru, 1 čajová lyžička šafranu, 1/2 šálky roztopeného masla, 1/4 šálky ružovej vody, škorica, 1/4 šálky...