Chrumkavé čokoládové pralinky
Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky:
Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao
Na pralinky: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao, 20 g zmäknutého masla, 100 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella), 50...
Mandľové tyčinky
Ak máte radi mandľové pečivo, vyskúšajte tieto mandľové tyčinky. Ideálne napríklad na Vianoce, ale chutiť vám budú kedykoľvek počas celého roka. Dlho vydržia a vy si tak do zásoby napečiete dobré domáce keksíky, ktoré...
RAW tiramisu
Zbožňujem nepečené RAW torty a dezerty bez múky, lepku, rafinovaného cukru a laktózy, ktoré môžeme jesť bez akýchkoľvek výčitiek, pretože sú výživné, veľmi chutné a zároveň prospešné pre náš organizmus. Sú pritom neuveriteľne jednoduché...
Jablkovo-ďatlový trifle
Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Poďte...
Palacinky z gaštanovej múky
Suroviny na palacinky z gaštanovej múky:
Na palacinky: ½ PL kokosového oleja na smaženie, 1 vajce, 1 hrnček gaštanovej múky, 2 PL mandľovej múky, 1 PL agáve sirup, (alebo javorový sirup), ¾ hrnčeka kokosového mlieka,
Na obloženie: džem/ovocie podľa vašej...
Karamelizovaná tekvica
Čo by ste povedali na tekvicovú pochúťku, ktorú je najlepšie servírovať v čase, keď tekvice zdobia naše záhrady a príbytky a keď na nás zo všetkých kútov dýcha jeseň? Vynikajúco sa hodí aj ako...
Rýchle tekvicové šišky s ricottou
Suroviny na rýchle tekvicové šišky s ricottou (rozpočet na asi 15 ks)
60 g tekvicového pyré (z hokkaido tekvice)
1 vajíčko
50 g kryštálového cukru
100 g ricotty
30 ml Karpatské KB
130 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
1...
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou môžete servírovať ako dezerta ale aj ako jedlo.
Suroviny na plnené pečené jabĺčka s mandľami:
50 g hrozienok, 4 lyžice rumu, 2 lyžice masla, 4 veľké jablká, 50 g...
Pečené jahody s mascarpone
Suroviny na pečené jahody s mascarpone:
100 g jahôd, 2 bielka, 2 PL mascarpone
Postup:
Jahody umyje, očistíme a pokrájame na kúsky. Z bielkov vyšlaháme sneh, pridáme 2 polievkové lyžice mascarpone, zľahka premiešame. Jahody dáme do maslom vytretej zapekacej...