Ananásový tvaroh
Krémy

Ananásový tvaroh – Dezert plný snov

Ananásový tvaroh je ľahký, zdravý dezert, ktorý si viete rýchlo pripraviť. Vyskúšajte! Suroviny na Ananásový tvaroh – Dezert plný snov: 1 ananás, 15 g masla, 175 g cukru, šťava z ½ citróna 1 ČL strúhaného zázvoru, 1 ČL škorice, 500 g tvarohu, 3 pomaranče,  24 ks guľatých piškótov Postup: Ananás pčistíme a pokrájíme na kocky. Maslo […]

Smotanový dezert s jahodami
Krémy

Smotanový dezert s jahodami v sladkých pohároch

Suroviny na Smotanový dezert s jahodami v sladkých pohároch ( vystačí na 5 pohárov ): Na dezert: 500 ml smotany na šľahanie, 1 balenie Jahodovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 300 g čerstvých jahôd Na ozdobenie: 1 balenie Polevy svetlej Dr. Oetker, zdobenie tmavé, 5 kusov oblátkových trubičiek Okrem toho potrebujeme: 5 pohárov, cukrárske zdobiace vrecko Postup: Polevu svetlú pripravíme podľa […]

Zaboine
Krémy, Pudingy

Ovocie s vínovým krémom Zaboine

Energetická hodnota jednej porcie: 230 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g drobného ovocia, 2 ks celozrnných keksov, 4 žĺtka, 4 pl cukru, citrónová kôra, 4 pl bieleho vína Postup: Ovocie rozdelíme do štyroch pohárov. Keksíky rozmrvíme. Žĺtka a citrónovú kôru šľaháme nad parou do hustej peny. Pomaly pridávame víno a šľaháme do husta. […]

Lieskovo-orieškové parfé
Iné dezerty, Krémy, Nepečené

Lieskovo-orieškové parfé v jahodovej omáčke

Suroviny: 3 vajcia, 100 g cukru, 100 ml sladkej smotany, pol lyžice lesného medu, 100 g pomletých lieskových orieškov, 250 g jahôd (čerstvých alebo mrazených), lyžica medu, 2 lyžice masla, 20 ml červeného Hubertu, 25 g kyslej smotany Postup: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru v horúcom vodnom kúpeli na penu a následne miešame v studenom […]

Mango parfait
Krémy, Pudingy

Mango parfait

Suroviny: 3 žĺtka, 100 g ovocného cukru, 300g mangové pyré, rastlinná smotana na šľahanie, 2 ks passion fruit Postup: Nad parou vyšľaháme polovicu cukru a žĺtka do hustého krému. Vyšľaháme šľahačku. Zvyšný cukor zmiešame s pyré. Všetko postupne navrstvíme do pohára a spolu vložíme do chladničky cez noc alebo aspoň na 6 hodín. Podávame poliate […]

Krémy, Nepečené

Ricotta krém ochutený kávou na čerstvých jahodách marinovaných v sekte

Suroviny : 250 gramov ricotty, 100 gramov šľahačky, 20 gramov práškového cukru, 5 gramov instantnej kávy, 400 gramov jahôd, 50 ml sladkého biele sektu, čerstvá mäta na ozdobenie Postup: Ricottu spolu s cukrom a instantnou kávou vymiešame do hladkej peny. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Umyté jahody nakrájame na plátky a marinujeme v sekte. Takto pripravené […]

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou
Iné dezerty, Krémy

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou (bezlepkový)

Suroviny: 500 g mäkkého polotučného tvarohu, 150 g smotany na šľahanie, 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa Čokoládová hlina: 125 g kryštálového cukru, 125 g mandľovej múky, 125 g ryžových vločiek, 80 g Hery, 50 g kakaa Postup: Rúru si predhrejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Ryžové vločky dajte do výkonného mixéra a rozmixujte na […]

Ovocný dezert s Pribináčkom
Krémy

Ovocný dezert s Pribináčkom

  Suroviny: asi 16 cukrárskych piškót, Pribináček, čerstvé ovocie – maliny, čučoriedky, jahody Postup: Časť piškót rozdeľte na dno pohárikov. Navrch dajte Pribináčka, ovocie a zasypte zvyšnými ľahko rozdrvenými piškótami. Môžete podávať.

Tvarohový krém s jahodami
Iné dezerty, Krémy

Tvarohový krém s jahodami

Suroviny: 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, 2 1/2 lyžice mlieka, 1 smotanu 33%, 400 g jahôd, piškóty Postup: Tvaroh, žĺtky, cukor a mlieko vymiešame dohladka. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a zľahka ju vmiešame do tvarohového krému. Naplníme nim pripravené poháre a pridáme umyté jahody spolu s […]

Creme Brulle
Iné dezerty, Krémy, Pudingy

Creme Brulle so zmrzlinou

Suroviny: 0,5 l smotany na šľahanie, 60 g jemného kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, vanilková esencia, jemný kryštálový cukor alebo práškový cukor, na doplnenie dezertu: zmrzlina  Postup: Smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom – miešame, kým sa cukor rozpustí. Potom vmiešame žĺtky a vanilkovú esenciu. Smotanovou zmesou zaplníme zapekacie misky asi na […]

womangalérie VŠETKY