Mango parfait
Krémy, Pudingy

Mango parfait

Suroviny: 3 žĺtka, 100 g ovocného cukru, 300g mangové pyré, rastlinná smotana na šľahanie, 2 ks passion fruit Postup: Nad parou vyšľaháme polovicu cukru a žĺtka do hustého krému. Vyšľaháme šľahačku. Zvyšný cukor zmiešame s pyré. Všetko postupne navrstvíme do pohára a spolu vložíme do chladničky cez noc alebo aspoň na 6 hodín. Podávame poliate […]

Krémy, Nepečené

Ricotta krém ochutený kávou na čerstvých jahodách marinovaných v sekte

Suroviny : 250 gramov ricotty, 100 gramov šľahačky, 20 gramov práškového cukru, 5 gramov instantnej kávy, 400 gramov jahôd, 50 ml sladkého biele sektu, čerstvá mäta na ozdobenie Postup: Ricottu spolu s cukrom a instantnou kávou vymiešame do hladkej peny. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Umyté jahody nakrájame na plátky a marinujeme v sekte. Takto pripravené […]

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou
Iné dezerty, Krémy

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou (bezlepkový)

Suroviny: 500 g mäkkého polotučného tvarohu, 150 g smotany na šľahanie, 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa Čokoládová hlina: 125 g kryštálového cukru, 125 g mandľovej múky, 125 g ryžových vločiek, 80 g Hery, 50 g kakaa Postup: Rúru si predhrejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Ryžové vločky dajte do výkonného mixéra a rozmixujte na […]

Ovocný dezert s Pribináčkom
Krémy

Ovocný dezert s Pribináčkom

  Suroviny: asi 16 cukrárskych piškót, Pribináček, čerstvé ovocie – maliny, čučoriedky, jahody Postup: Časť piškót rozdeľte na dno pohárikov. Navrch dajte Pribináčka, ovocie a zasypte zvyšnými ľahko rozdrvenými piškótami. Môžete podávať.

Tvarohový krém s jahodami
Iné dezerty, Krémy

Tvarohový krém s jahodami

Suroviny: 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, 2 1/2 lyžice mlieka, 1 smotanu 33%, 400 g jahôd, piškóty Postup: Tvaroh, žĺtky, cukor a mlieko vymiešame dohladka. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a zľahka ju vmiešame do tvarohového krému. Naplníme nim pripravené poháre a pridáme umyté jahody spolu s […]

Creme Brulle
Iné dezerty, Krémy, Pudingy

Creme Brulle so zmrzlinou

Suroviny: 0,5 l smotany na šľahanie, 60 g jemného kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, vanilková esencia, jemný kryštálový cukor alebo práškový cukor, na doplnenie dezertu: zmrzlina  Postup: Smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom – miešame, kým sa cukor rozpustí. Potom vmiešame žĺtky a vanilkovú esenciu. Smotanovou zmesou zaplníme zapekacie misky asi na […]

Chia puding
Bez lepku, Iné dezerty, Krémy, Pudingy, Vegetariáni

Chia puding plný energie

Príprava chia pudingu vám zaberie len pár minút. Ideálne je ho nechať odležať cez noc, minimálne však hodinu, aby semienka poriadne napučali. Potom už len dozdobíte svojimi obľúbenými ingredienciami a máte vynikajúci dezert alebo raňajky plné vitamínov, proteínov, antioxidantov, omega-3 mastných kyselín. Suroviny (na 4 porcie): 100 ml vody (prípadne kokosovej vody), 150 ml kokosového mlieka, 5 […]

Smotanový obláčik
Krémy, Zmrzlina

Smotanový obláčik

Suroviny:  4 vajcia, 500 ml slovenskej smotany na šľahanie, 2 balenia vanilkového cukru, 150 g cukor, mandle, strúhaný kokos, čokoládovú nátierku  Postup:  Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Smotanu vyšľaháme dotuha. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme do tuhého snehu. Zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Necháme zmraziť v mrazničke. Hotovú zmrzlinu naporcujeme do priehľadných pohárov. […]

Banánové mlieko
Krémy, Nealkoholické

Banánové mlieko

Suroviny:  slovenské mlieko, banány, hnedý cukor  Postup:  Banány ošúpame a nakrájame na kolieska. Následne banány rozmixujeme v slovenskom mlieku, pričom zopár koliesok si necháme na dozdobenie. Dochutíme hnedým cukrom. Servírujeme vo vysokom pohári s ozdobnou slamkou.

Vyprážané ovocie
Iné dezerty, Krémy, Múčne jedlá

Vyprážané ovocie s kávovým krémom

Suroviny (rozpočet na 4 porcie ): 15 g droždia, 50 g práškového cukru, 140 ml mlieka, 3 vajcia, 280 g hladkej múky, 200 ml bieleho alebo ružového vína, olej na vyprážanie, 1 ananás, 2 jablká, 2 hrušky, 100 g bielej čokolády, 350 ml smotany na šľahanie, 3 PL kávy, 1/2 balíčka Zlatého klasu Postup: V […]

womangalérie VŠETKY