Hriešny vanilkový kokteil
Ozvláštnite si svoje maškrtenie! Nemusíte sa predsa neustéle napchávať cukrovinkami. Vyskúšajte omamný vanilkový kokteil, ktorého prípravu hravo zvládnete aj vtedy, keď sa pred dverami zjaví nečakaná návšteva. Stačí vybrať z mrazničky poklad v podobe...
Perníkové trifle
Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky.
Trifle je...
Čokoládové pralinky
Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky ( rozpočet na 30 kusov ):
Na krém: 100 g horkej čokolády, 50 ml smotany na šľahanie, 30 g zmäknutého masla
Na obalenie: 200 g chrumkavého čokoládového müsli
Postup:
Na prípravu krému...
RAW tiramisu
Zbožňujem nepečené RAW torty a dezerty bez múky, lepku, rafinovaného cukru a laktózy, ktoré môžeme jesť bez akýchkoľvek výčitiek, pretože sú výživné, veľmi chutné a zároveň prospešné pre náš organizmus. Sú pritom neuveriteľne jednoduché...
Jablkovo-ďatlový trifle
Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Poďte...
Víno ako dezert
Využite nápoj trochu inak
Čokoládovou polevou, priznajme si, nepokazíme asi žiadne sladké jedlo, či už ide o palacinky, lievance alebo parené buchty. Rozhodne nie je zlou voľbou ani na chladené produkty ako torty, zákusky či...
Mangová pena s ovocím
Mangová pena s ovocím - suroviny:
1.Vrstva: 1 biely jogurt s nižším obsahom tuku (200g), 150 g kyslej smotany, 2x vanilkový cukor, šťava z polky limetky + umytá kôra, 1 dg plátkovej želatíny, 2 ks vanilkový struk...
Mäkké snehové pyšteky s černicami a gréckym jogurtom
Suroviny na mäkké snehové pyšteky s černicami a gréckym jogurtom:
150 ml vaječných bielkov (asi zo 4 vajec) izbovej teploty 200 g jemného krupicového cukru, 2 lyžičky kukuričnej múčky (škrobu), 1 lyžička bieleho vínneho octu,...
RAW – Nuttela
Suroviny na RAW - Nuttela:
1 avokádo, 2 banány, 3 PL horkého nepraženého kakaa, Agáve sirup podľa chuti
Postup:
Avokádo očistíme, pokrájame a dáme do misky. Pridáme očistený banán a kakao. Všetky suroviny zmixujeme ponorným mixérom na...
Panna cotta s jahodovým müsli
Suroviny na Panna cotta s jahodovým müsli:
80 g cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 200 ml plnotučného mlieka, 2 plátky želatíny, čerstvé jahody, Emco Mysli na zdravie Jahody a mandle
Postup:
Plátkovú želatínu namočíme a necháme napučať v studenej...