utorok, 26. marec 2019 , sviatok má Emanuel

Krémy

Hruškovo-levanduľový dezert

Hruškový dezert s levanduľou

Suroviny na Hruškový dezert s levanduľou (vystačí na asi 4 porcie): Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej...
Nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom

Nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom

Suroviny na nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom ( vystačí na 4 porcie ): 1 mango, asi 20 ks detských piškót, 1 balíček Zlatého klasu ...
Vanilkovo-gaštanové poháre

Vanilkovo-gaštanové poháre

Suroviny na Vanilkovo-gaštanové poháre ( rozpočet vystačí asi na 4 porcie ): 250 ml smotany na šľahanie, 200 g gaštanového pyré, 1 balíček Zlatého klasu ...
Ananásový tvaroh

Ananásový tvaroh – Dezert plný snov

Ananásový tvaroh je ľahký, zdravý dezert, ktorý si viete rýchlo pripraviť. Vyskúšajte! Suroviny na Ananásový tvaroh - Dezert plný snov: 1 ananás, 15 g masla, 175 g cukru, šťava z ½ citróna 1 ČL strúhaného zázvoru, 1...
Smotanový dezert s jahodami

Smotanový dezert s jahodami v sladkých pohároch

Suroviny na Smotanový dezert s jahodami v sladkých pohároch ( vystačí na 5 pohárov ): Na dezert: 500 ml smotany na šľahanie, 1 balenie Jahodovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 300 g čerstvých jahôd Na ozdobenie: 1 balenie Polevy svetlej Dr. Oetker,...
Zaboine

Ovocie s vínovým krémom Zaboine

Energetická hodnota jednej porcie: 230 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g drobného ovocia, 2 ks celozrnných keksov, 4 žĺtka, 4 pl cukru, citrónová kôra, 4 pl bieleho vína Postup: Ovocie rozdelíme do štyroch...
Lieskovo-orieškové parfé

Lieskovo-orieškové parfé v jahodovej omáčke

Suroviny: 3 vajcia, 100 g cukru, 100 ml sladkej smotany, pol lyžice lesného medu, 100 g pomletých lieskových orieškov, 250 g jahôd (čerstvých alebo mrazených), lyžica medu, 2 lyžice masla, 20 ml červeného Hubertu,...
Mango parfait

Mango parfait

Suroviny: 3 žĺtka, 100 g ovocného cukru, 300g mangové pyré, rastlinná smotana na šľahanie, 2 ks passion fruit Postup: Nad parou vyšľaháme polovicu cukru a žĺtka do hustého krému. Vyšľaháme šľahačku. Zvyšný cukor zmiešame s pyré....

Ricotta krém ochutený kávou na čerstvých jahodách marinovaných v sekte

Suroviny : 250 gramov ricotty, 100 gramov šľahačky, 20 gramov práškového cukru, 5 gramov instantnej kávy, 400 gramov jahôd, 50 ml sladkého biele sektu, čerstvá mäta na ozdobenie Postup: Ricottu spolu s cukrom a instantnou...
Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou (bezlepkový)

Suroviny: 500 g mäkkého polotučného tvarohu, 150 g smotany na šľahanie, 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa Čokoládová hlina: 125 g kryštálového cukru, 125 g mandľovej múky, 125 g ryžových vločiek, 80 g Hery, 50 g...

Gastrotrendy 2019: Viedeň láka na autentickú a poctivú kuchyňu

Máte radi dobré jedlo a neváhate za chuťovými zážitkami aj cestovať? Bolo by doslova hriechom vynechať zo spoznávania „na vlastný jazyk“ Viedeň, keďže ide o najbližšie položené...

Na záhradu už v marci? Skorú starostlivosť vám príroda vráti

Mnoho ľudí verí, že záhradnícka sezóna sa začína v apríli alebo máji. Pochopiteľne, tieto dva mesiaca sú typické intenzívnym zazelenaním lesov, lúk a záhrad. Práve marec...

Viete, ako sa správne starať o pacienta s demenciou?

Alzheimerfórum vám s tým pomôže! Starostlivosť o pacienta s demenciou je fyzicky, ale aj psychicky veľmi náročná. Problémom je, že väčšina opatrovateľov sa...

Robotika v Avione: Vyskúšajte silu myšlienky či let vtáka

Moderné technológie si môžu zábavnou formou vyskúšať až do konca marca návštevníci AVIONU v Bratislave. V najväčšom nákupnom centre na Slovensku prebieha unikátna...
Ivany Šátekovej

Vydražte si kuchyňu s umeleckými kresbami Ivany Šátekovej

Spoločnosť Oresi kuchyne sa rozhodla venovať do dražby trendové kuchynské dvierka s umeleckými kresbami známej výtvarníčky Ivany Šátekovej, ktoré sa budú dražiť už 20.marca....

Aj kancelária môže ožiť jarnou náladou

Blíži sa čas, kedy za oknami všetko ožíva. Vo vetre začnú opäť lietať pestrofarebné motýle a niektoré vtáky sa vracajú zo zimnej dovolenky. Prízemný...
Písanie rukou ovplyvňuje študijné úspechy žiakov

Písanie rukou ovplyvňuje študijné úspechy žiakov

Začnite trénovať už v škôlke Nové technológie sa považujú za prirodzenú súčasť moderného života nielen dospelých ľudí a tínedžerov, ale aj...

Budujte svoje zdravie s Budišom

Starať sa o seba je aktuálnym trendom, ktorý si podmanil Slovensko. Pre čoraz viac ľudí sa stáva správna životospráva a každodenný pohyb významnou...

Ste filmový génius? Otestujte sa!

Noc Oskarov už pominula, no Cinema City má pre vás ďalšie prekvapenie. Aj keď poznáme mená hercov, režisérov, spevákov a kostymérov, ktorí vyhrali ocenenie...