Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou môžete servírovať ako dezerta ale aj ako jedlo.
Suroviny na plnené pečené jabĺčka s mandľami:
50 g hrozienok, 4 lyžice rumu, 2 lyžice masla, 4 veľké jablká, 50 g...
Syrniky – tvarohové lievance
Syrniky sú obdobou lievancov – sú tvarohové a majú pôvod vo východnej Európe. Recept na tieto tvarohové lievance je veľmi jednoduchý a ich využitie je široké - môžete ich servírovať s jogurtom, domácou marmeládou,...
Pečené hrušky so zázvorom
Pečené hrušky so zázvorom patria k veľmi chutným ale jednoduchým dezertom.
Suroviny na pečené hrušky so zázvorom:
4 ks hrušky, zázvor, šťava z 1 citróna, škoricový cukor
Postup:
Hrušky umyjeme, vykrojíme stred a pokrájame na mesiačiky. Mesiačiky poukladáme...
Flambovaný ananás so zmrzlinou
Suroviny na flambovaný ananás so zmrzlinou:
celý čerstvý ananás, 1 dcl rumu, maslo, hnedý cukor (med), biely jogurt, limetka, čerstvá mäta
Postup:
Čerstvý ananás okrájame. Ananás nakrájame na kolieska, vložíme na suchú panvicu a opražíme. Podlejeme rumom...
Hrušky v čokoládovom kréme
Hrušky v čokoládovom kréme sú výnimočný dezert.
Suroviny na hrušky v čokoládovom kréme:
1 fľaša kompótovaných hrušiek, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica cukru, mletá škorica, pistáciové oriešky,
Krém – 1/4 l šľahačky, 2...
Flambovaný ananás so zmrzlinou a limetkou
Flambovaný ananás so zmrzlinou a limetkou je chutný osviežujúci dezert.
Suroviny na flambovaný ananás so zmrzlinou:
celý čerstvý ananás, 1 dcl rumu, maslo, hnedý cukor (med), biely jogurt, limetka, čerstvá mäta
Postup:
Čerstvý ananás okrájame. Ananás nakrájame na...
Fantastická cviklová torta
Cvikla sa veru nestratí ani v sladkom koláči. Skvelá je kombinácia cvikly a čokolády. Cviklová torta s čokoládou je vynikajúci zákusok. Môžete ju zdobiť ovocím podľa chuti...:-)
Cviklová torta - suroviny:
Korpus: 1 hrnček namočených mandlí alebo orechov (pred...
Mäkké snehové pyšteky s černicami a gréckym jogurtom
Suroviny na mäkké snehové pyšteky s černicami a gréckym jogurtom:
150 ml vaječných bielkov (asi zo 4 vajec) izbovej teploty 200 g jemného krupicového cukru, 2 lyžičky kukuričnej múčky (škrobu), 1 lyžička bieleho vínneho octu,...
Quinoa dezert s bobuľovým ovocím
Suroviny na quinoa dezert s bobuľovým ovocím ( rozpis je pre 1 osobu):
¼ šálky quinoi, ¼ šálky mandľového mlieka, ½ šálky vody, ½ PL mletých ľanových semiačok, ¼ čl mletej škorice, ½ šálky miešané...
Nepečený broskyňový koláč
Suroviny na nepečený broskyňový koláč ( rozpočet na 16 kúskov ):
300 g kokosiek, 125 g masla, 850 ml broskyňového kompótu, 200 g žervé, 150 g cukru, 1 vanilkový cukor, 400 ml smotany,...