Dnes je štvrtok, 28. marca 2024, sviatok má Soňa

Grilovanie

Kuracie ražníky terijaki so zeleninou

Suroviny na kuracie ražníky terijaki so zeleninou ( rozpočet na 4 porcie ): 500 g kuracích stehien bez kože a kostí, pokrájaných na 2,5 cm kúsky, 1/2 šálky pasty terijaki, 1 stredne veľká cukina,...
Hermelin

Hermelín so sušenými paradajkami

Hermelín s červenou pastou zo sušených paradajok Suroviny na hermelín so sušenými paradajkami ( rozpočet na 4 porcie ): 4 ks Hermelínu na gril s grilovacím korením (1 balenie), grilovacie korenie (súčasť balenia), extra panenský repkový olej, 1...
Marinovaný kurací špíz s vňaťovým zelerom

Marinovaný kurací špíz s vňaťovým zelerom

Suroviny na marinovaný kurací špíz s vňaťovým zelerom( rozpočet na 4 porcie): 400 g kuracích pŕs, 100 g kečupu, mleté čierne korenie, 50 g medu, 200 g vňaťového zeleru, 200 g anglickej slaniny (je možné...

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny na špíz zo šampiňónov a mäsa: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené...

Steak s omáčkou zo sušených paradajok

Suroviny na steak s omáčkou zo sušených paradajok: 2 steaky zo sviečkovice 1 jemne nakrájanú šalotku2 lyžice olivového oleja1 lyžica masla5 lyžíc suchého červeného vína2 lyžice oleja zo sušených paradajok6 lyžíc najemno nasekaných sušených paradajok15 lyžíc smotany na...

Kura na grile s chilli korením a cesnakom

Kura na grile s chilli korením a cesnakom je vhodnou alternatívou, ktorú viete pripraviť aj na vonkajšom grile. Suroviny na kura na grile s chilli korením a cesnakom (rozpočet pre 4 osoby): 2 kurčatá, soľ, 200 ml...
Kalifornský reliš

Kalifornský reliš

Suroviny na Kalifornský reliš ( rozpočet asi 4 poháre à 350 ml ): 600 g baklažánu (nakrájaného na kocky), 600 g červenej papriky (nakrájanej na kocky), 2 stredné póry (nakrájané na kocky), 250 ml bieleho vínneho...
Paradajková bruschetta

Paradajková bruschetta

Paradajková bruschetta - suroviny: 3 bagety, 50 g strúhaného parmezánu, 100 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 5 paradajok, 50 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok, 1 lyžica nasekanej bazalky,...

Grilované sladké zemiaky

Suroviny na grilované sladké zemiaky (rozpočet na 4 porcie): 4 - 6 sladkých zemiakov, 4 PL oleja s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami, 2 ČL sezamových semienok, soľ, mleté čierne korenie, lístky bazalky Postup: Sladké zemiaky umyjeme...

Šalát s grilovanou broskyňou

Broskyne môžete ugrilovať vopred a podávať po ich vychladnutí. Neuškodí im ani pobyt v chladničke, ostanú mäkké a aromatické. Vyskúšajte tento chutný recept a pripravte si šalát s grilovanou broskyňou. Suroviny na šalát s grilovanou...