Dnes je sobota, 20. apríla 2024, sviatok má Marcel

Korenie pre varenie

Fašírky z červenej repy

Suroviny na fašírky z červenej repy (rozpočet pre 4 osoby):  0,5 kg surovej červenej repy, 125 g cíceru (v suchom stave), 125 g ovsených vločiek, hladká múka, 1 PL ľanoných semienok, 35 g slnečnicových semienok,...
Falafel

Falafel

Falafel sú vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke. Ku falafelovým guľôčkam sa pridávajú šaláty, zaváraná zelenina, štipľavá omáčka a sú...
Perníková granola s brusnicami

Perníková granola s brusnicami

Suroviny na  perníkovú granolu: 90 g  medu, 4 PL rastlinného oleja, 1–1,5 ČL perníkového korenia (podľa chuti), 300 g ovsených vločiek, 50 g tekvicových jadierok, 150 g orechov podľa chuti (mandle, kešu, lieskovce...), hrsť mandľových...
aglio olio e peperoncino

Špagety aglio olio e peperoncino

Suroviny na špagety aglio olio e peperoncino: špagety, 4 lyžice olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, 1–2 rozdrobené malé sušené chilli papričky, hrsť petržlenovej vňate, soľ, strúhaný parmazán Tip: môžete použiť aj korenie Aglio Peperoncino, bio od spoločnosti...
Plnená teľacia hruď

Plnená teľacia hruď

1 porcia obsahuje: 1659 joulov (396 kalórií) Suroviny na plnenú teľaciu hruď (rozpočet pre 6 osôb): 800 g teľacej hrude, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 žemľa, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, 100...
Fenikel v netradičnej úprave

Fenikel v netradičnej úprave

1 porcia obsahuje: 1353 joulov (323 kalórií) Suroviny na fenikel v netradičnej úprave: 4 hlávky feniklu po 150 g, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 3/8 l kuracieho vývaru, 1/8 l smotany, 50 g šunky,...
Zemiakové placky s broskyňou

Zemiakové placky s broskyňou

Suroviny ma zemiakové placky s broskyňou: 1 kg zemiakov, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, cca 150 g hladkej múky, 3 vajíčka, čierne mleté korenie, sušený majorán, soľ, 0,5 kg kyslej kapusty, 1 balenie...
pečené mleté mäso

Vrstvené pečené mleté mäso

1 porcia obsahuje: 2164 joulov / 517 kalórií) Suroviny na vrstvené pečené mleté mäso (rozpočet pre 4 osoby): 400 g mletého bravčového mäsa, 1/8 l smotany, 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, soľ a mleté čierne korenie,...
Cigánska pečienka s paprikovou plnkou

Cigánska pečienka s paprikovou plnkou

1 porcia obsahuje: 2311 joulov (552 kalórií) Suroviny na cigánsku pečienku s paprikovou plnkou (rozpočet pre 4 osoby): 800 g bravčového mäsa na roládu, soľ, mleté čierne korenie, 1 paprika, 2 cibule, 50 g prerastenej slaniny,...
RAW - Avokádová nátierka s cuketou

RAW – Avokádová nátierka s cuketou

Suroviny na RAW - avokádovú nátierku s cuketou: 1/2 väčšej alebo 1 menšia cuketa, 1 avokádo, 100 g sušených paradajok, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, šťava z 1 citróna, drvené chilli papričky. Postup: Cuketu, avokádo a...