Dnes je streda, 29. januára 2020, sviatok má Gašpar
VIAC

    Mäso

    Gratinovaný losos

    Gratinovaný losos

    Suroviny na gratinovaný losos: 4 filety lososa cca 150 g, 200 g kukuričných lupienkov, 4 plátky toastového chleba, 4 lyžice tatárskej omáčky, 1 lyžica plnotučnej horčice, parmezán,...
    Indické kuracie kari

    Indické kuracie kari kocky

    Suroviny na indické kuracie kari kocky ( rozpočet na 4 porcie): 800 g kuracie prsia, 4 dcl olej, 200 g cibuľa, 120 g paprika červená, 40 g cesnak,...
    Rybie filé s chrenom

    Rybie filé s chrenom

    Suroviny na rybie filé s chrenom: 500 g rybieho filé, 2čajové lyžičky citrónovej šťavy, 1 čajová lyžička soli, 100 g strúhanky, 100 g masla, 35 – 40...
    Pečené mleté mäso so zeleninou

    Pečené mleté mäso so zeleninou

    Suroviny na pečené mleté mäso so zeleninou (rozpočet pre 4 osoby): 4 lyžice ovsených vločiek, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 2 vajíčka uvarené na tvrdo, 400 g...
    medailóniky Traja králi

    Zapekané medailóniky Traja králi so syrovou omáčkou

    Suroviny na medailóniky Traja králi so syrovou omáčkou (rozpočet na 4 porcie):   600 g bravčovej panenky,  150 g oravskej slaniny,  soľ, biele korenie, olej, 200 ml...
    Bravčové karbonátky so slaninou

    Bravčové karbonátky so slaninou

    Suroviny na bravčové karbonátky so slaninou (rozpočet pre 4 osoby): 1 žemľa, 2 cibule, 600g mletého mäsa, soľ, korenie, sladká mletá paprika, tymián, 8 plátkov anglickej slaniny,...
    Pečený tuniak

    Pečený tuniak s olivovým dipom

    Suroviny na Pečený tuniak s olivovým dipom ( rozpočet na 4 porcie ): 100 ml majonézy, 100 ml kečupu, 40 g zelených olív, 1 zväzok pažítky, nálev z...
    Kuracie kúsky v horčicovej omáčke

    Kuracie kúsky v horčicovej omáčke

    Lahodné kuracie kúsky so šampiňónmi, na víne a horčicou sú výbornou voľbou na ľahkú večeru. Suroviny na kuracie kúsky v horčicovej omáčke (rozpočet na 2-3 porcie):
    Kuracia roláda s hydinovou pečeňou

    Kuracia roláda s hydinovou pečeňou

    Suroviny na kuraciu roládu s hydinovou pečeňou: 1 čerstvé kurča, 100 g hydinovej pečienky, 2 malé šalotky, 1 pl nasekanej petržlenovej vňate, biele pečivo striedka, soľ, korenie,...
    Bravčová roláda so sušenými marhuľami

    Bravčová roláda so sušenými marhuľami

    Bravčová roláda so sušenými marhuľami je u nás veľmi bľúbeným jedlom. Jej príprava je trocha zložitejšia ale výsledok stojí za to! :-) 1 porcia: 3872 kJ / 925 kcal