Paneang Moo Curry
Bravčové

Paneang Moo Curry

Thajsko roky patrí medzi najvyhľadávanejšie dovolenkové destinácie. Turistov vábia neuveriteľne krásne pláže, zaujímavá kultúra a množstvo historických pamiatok. Pre mnohých je tým najväčším lákadlom práve thajská kuchyňa. Suroviny na Paneang Moo Curry ( rozpočet pre 2 osoby ): 1 paneang pasta, 250 g bravčovej panenky, 250 ml kokosového mlieka, 3 ks Kaffir limetkových listov, 3 PL […]

Zemiakové guľky s kapustou
Bravčové

Zemiakové guľky s kapustou

Suroviny na zemiakové guľky s kapustou: 1,3 kg zemiakov, 100 g údenej slaniny, asi 120 g hrubej múky, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, asi 200 g hladkej  múky, 2 cibule, mleté čierne korenie, majorán, 100 g masti alebo oleja, 1 stredne veľká kapusta, 2 lyžičky rasce,  200 ml kyslého bieleho vína, 1 lyžicu octu, soľ […]

Kuracie krídelká so zázvorom
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie krídelká so zázvorom a medom

Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom: 1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie   Postup: Zázvor nakrájame na rezančeky a s 1 lyžicou sirupu vložíme do misky. Pridáme med, sherry, […]

Kapustové závitky
Hydina

Kapustové závitky s morčacím mäsom

Suroviny na kapustové závitky s morčacím mäsom: 500 g mletého morčacieho mäsa, 1 hlávka kapusty, 1 vajce, 2 lyžice strúhanky, 1 žemľa, 4 lyžice mlieka, 1 červená kápia, soľ, korenie, 1/2 l mäsového vývaru, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 3 lyžice rastlinného tuku, 1 lyžica hladkej múky Postup: Očistenú kapustu sparíme a […]

Losos s citrónom
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Losos s citrónom a čiernym korením

Suroviny na losos s citrónom a čiernym korením: 1 celé filé z lososa s kožou, 6 g morskej soli, 50 ml olivového oleja, 2 citróny, 3 lyžičky citrónového korenia Postup: Lososa umyjeme a osušíme. Celé filé položíme na alobal potrený olivovým olejom, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme citrónovým korením. Gril priklopíme a grilujeme cca […]

Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilované kúsky tuniaka

Suroviny na Grilované kúsky tuniaka: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse – možno nahradiť ľadovým šalátom), 1x  svetlé pivo, 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1 ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme ho koňakom […]

Živánska na grile
Bravčové, Grilovanie, Hovädzie, Letná grilovačka

Živánska na grile

Suroviny na recept Živánska na grile: 200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej salámy, 100 g bravčovej pečienky, 200 g paradajok, 150 g cibule, 100 g čerstvých húb, 200 g zemiakov, 30 g cesnaku, borievka, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, mletá pálivá […]

Plnené paradajky s ryžou
Bravčové, Chuťovky, Grilovanie, Hovädzie, Jahňacie, Letná grilovačka, Zapekané jedlá a Nákypy

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g mletého mäsa, 2 vajcia, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mletá paprika, cukor, oregano alebo rozmarín. Postup: Ryžu uvaríme v slanej vode. Cibuľu […]

Marinované jahňacie ražne
Grilovanie, Jahňacie, Letná grilovačka

Marinované jahňacie ražne

Energetická hodnota jednej porcie: 280 kcal Suroviny na Marinované jahňacie ražne (rozpočet na 8 ražňov): 1 kg jahňacieho mäsa, soľ, mletí čierne korenie, oregano Na marinádu: 1/8 l olivového oleja, šťavu z 2 citrónov, 3 strúčiky cesnaku, 1 čajovú lyžičku mletej papriky, 1 čajovú lyžičku bieleho korenia, 1 bobkový list Postup: Jahňacie mäso pokrájame na […]

Lahodné krevety
Varíme ryby

Lahodné krevety

Suroviny na Lahodné krevety: Balíček kreviet, 2 limetky, 1 pomaranč, olej (môže byť aj cesnakový, ktorý si pripravíme tak, že zopár strúčikov cesnaku mierne dusíme 7 – 10 minút v olivovom oleji.), 1 cibuľa, trochu pažítky. Marináda: olivový olej, zopár strúčikov prelisovaného cesnaku, bylinky podľa ľubovôle, môže byť aj chilli. Postup: Očistené krevety vložíme na […]

womangalérie VŠETKY