Pikantné rebierka
Bravčové

Pikantné rebierka

Milujete pikantné rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si ich vo vynikajúcej marináde. Budete sa zalizovať. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 kg rebierok Na marinádu: 6 lyžíc tmavej sójovej omáčky, 4 lyžice medu, 2 lyžice Worčestrovej omáčky, 6 lyžíc pikantného ajvaru 4 lyžice olivového […]

Závitky zo sviečkovice
Hovädzie

Závitky zo sviečkovice s ajvarom

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1, 2 kg sviečkovice, 4 lyžice pikatného ajvaru, 150 g tenkých plátkov syra, 100 g tenkých koliesok pikantnej salámy, 100 g tenkých plátkov šunky, soľ, čierne korenie mleté Postup: Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme vytvorili jeden veľký plátok. Posypeme […]

Losos a paprika vo Woku
Varíme ryby

Losos a paprika vo Woku

Suroviny: 500 g lososa, 250 g kreviet, 1 balíček mrazenej zeleniny WOK, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 6 šalotiek, 3 lyžice ustricovej omáčky, 1 lyžica ľanového semienka 1/2 zväzku koriandru, 2 lyžice oleja Postup: Papriku a šalotku nakrájajte na rovnako veľké kúsky. Losos a ľanové semienka smažte 8 minút na strednej teplote za stáleho […]

Miešaný šalát
Varíme ryby, Zeleninové

Miešaný šalát s čerstvo pečeným lososom

Suroviny: 400 g lososa, 250 g natrhaných listov rôznych šalátov, 200 g rajčín, 24 ks olív, 60 g červenej cibule, 4 pol. lyžice hrubozrnnej horčice, 1 pol. lyžica medu, 200 g tatárskej omáčky, kôpor, šťava z dvoch limetiek, 150 g syra feta, 3 vajcia Postup: Lososa očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky. Osolíme, pokvapkáme […]

Viedenské rezne
Hovädzie

Viedenské rezne so zemiakmi

Suroviny: 1kg telľacieho mäsa zo stehna, soľ, hladká múka na obaľovanie, 3–4 vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie, zemiaky s petržlenovou vňaťou, citrón Postup: Z mäsa nakrájajte rezne a naklepte ich. Mäso mierne osoľte, obalte v trojobale. Vypražte vo väčšom množstve oleja. Podávajte so zemiakmi a citrónom.

Tuniakové taštičky
Koláče, Varíme ryby

Tuniakové taštičky so špenátom a parmezánom

Energetická hodnota 1 porcie: 120kcal Suroviny ( rezpočet na 4 porcie): 250 g mrazeného lístkového cesta, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 150 g mrazeného špenátu, 25 g múky, 1/2 litra mlieka, 20 g strúhaného parmezánu,1 žĺtok, muškátový oriešok, soľ, hrsť múky na dosku Postup: Uvaríme špenát, scedíme a prepasírujeme ho na pyré. Múku zamiešame […]

Baklažán s cestovinami a tuniakom
Varíme ryby

Baklažán s cestovinami a tuniakom

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4 baklažány, 150 g cestovín, krátky formát, 240 g tuniaka vo vlastnej šťave, 400 g paradajkového pyré, 2 strúčiky cesnaku, 20 g strúhaného parmezánu, malý zväzok čerstvej bazalky, 3 lyžice extra panenského olivového oleja, soľ Postup: Osušené baklažány rozkrájame na polovičky, odstránime dužninu, aby okolo šupky zostal asi 1 cm. […]

Plnené cukety
Varíme ryby

Plnené cukety

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 6 menších čerstvých cukiet, 2 x 160 g tuniaka vo vlastnej šťave, 2 vajcia, 70 g strúhaného parmezánu, 1 čajová lyžička nasekaného petržlenu, 70 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, paradajkové pyré Postup: Cukety povaríme asi 8 minút. Necháme ich ochladnúť, po dĺžke rozkrojíme a odstránime semienka. […]

Sicílske špagety
Varíme ryby

Sicílske špagety

Energetická hodnota 1 porcie: 440 kcal Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 250 g špagiet, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 40 g hrozienok naložených vo vode, 30 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie Postup: V dostatočnom množstve vody uvaríme špagety. Do panvice zlejeme olej z […]

Treska so zelenými fazuľkami a paprikou
Varíme ryby

Treska so zelenými fazuľkami a paprikou

Suroviny: 4 porcie tresky, 200 g zelených fazuliek (nie struky, ale nezrelé zelené plody), zeleninový bujón, 1 červená paprika, 2 lyžice olivového oleja, libeček, citrón alebo limetka Postup: Tresku pokvapkáme citrónom, potrieme nasekaným libečkom a na olivovom oleji sprudka opečieme. Potom dáme dopiecť do trúby. Podlievame zeleninovým bujónom, aby ryba nevyschla. Papriku nakrájame na kocky, […]

womangalérie VŠETKY