Kurča na marhuľovej marmeláde
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kurča na marhuľovej marmeláde

Vyskúšal som všeličo, ale tento recept je naozaj dobrý. Kurča na mede pozná asi každý, ale ja som vyskúšal marhuľovú marmeládu, marhule na ozdobenie Suroviny (rozpočet na 4 porcie): kuracie stehná 4 ks (prípadne iná alternatíva mäsa), 4 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice olivového oleja, 1 čili papička, čerstvá bazalka (cca […]

Grilovanie, Hovädzie, Hydina, Letná grilovačka

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené šampiňóny, zrolované plátky slaniny a kuracie prsia, ktoré sme predtým pokrájali na kúsky. Špízy osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji, pričom ich každé 3 […]

Jahňacie kotlety s fazuľkou
Jahňacie

Jahňacie kotlety s fazuľkou

Suroviny na Jahňacie kotlety s fazuľkou: (rozpočet pre 4 osoby): 8 ks jahňacích kotliet, olej, 2 lyžice octu, 1 lyžička sušenej mäty, petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžička nahrubo potlčeného čierneho korenia. Zelená fazuľka: 750 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 1 lyžička kari korenia, soľ Postup: Z mäsa odstránime tuk a […]

sedmikrásky žena
Bravčové, Grilovanie, Jahňacie, Letná grilovačka

Kotlety s „Ratatouille“

Energetická hodnota jednej porcie: 670 kcal Suroviny (rozpočet na 5 porcií): 4 bravčové alebo jahňacie kotlety, 2 strúčiky cesnaku, malé množstvo oleja, soľ, mleté čierne korenie Ratatouille: 1 cibuľu, 3 cukety, 2 papriky, 3 rajčiny, 3 strúčiky cesnaku, rozmarín, tymián, oregáno, asi  hovädzieho vývaru, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, […]

pečené kuracie stehná plnené klobásou
Hydina

Pečené kuracie stehná plnené klobásou, obalené v slaninke

Suroviny na pečené kuracie stehná plnené klobásou (rozpočet pre 4 osoby): 600 g spodných kuracích stehien, 2 domáce klobásy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2dl sladkej smotany, 1 lyžica horčice, oravská slaninka pokrájaná na jemné plátky Postup: Stehná mierne vyklepeme, potrieme roztlačeným cesnakom so soľou. Klobásu pokrájame asi na 6 cm kúsky. Do stredu stehna vložíme […]

Grilované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé bylinky (bazalka, pažítka, tymian), tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia posypeme grilovacím korením a z obidvoch strán opečieme. Zeleninu […]

Špargľový šalát s kokosom
Varíme ryby, Zeleninové

Špargľový šalát s kokosom a morskými plodmi

Suroviny na špargľový šalát s kokosom (rozpočet na 4 porcie): 500 g zmesi morských plodov, 300 g čínskej kapusty, 300 g zelenej špargle, soľ, 250 g húb Shiitake, 30 g zázvoru, 4 strúčiky cesnaku, 30 g orieškov kešu, 2 feferónky, 8 PL oleja, 150 ml kokosového mlieka, ½ kávovej lyžičky maizeny, korenie, 2 polievkové lyžice […]

Hydina

Kuracie kúsky plnené údeným oštiepkom

Suroviny: 2 ks kuracích pŕs, 10 špenátových listov, 6 kúskov údeného, oštiepka, soľ a korenie, sójová omáčka, ½ ČL tymiánu, 2 PL oleja Postup: Kuracie kúsky marinujeme v oleji, sójovej omáčke, korení a soli asi 1 hodinu. Potom ich necháme odkvapkať, posypeme ich tymiánom, narežeme, naplníme listami špenátu a oštiepkom a prudko opražíme na panvici. Následne mäso odložíme, do výpeku pridáme zvyšok marinády, trošku vody a privedieme do varu. Touto […]

Kuracie Saté
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie Saté

Energetická hodnota jednej porcie: 362 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, mleté korenie, 1 cibuľa, 300 g kuracích prsíčok, 1 polievková lyžica oleja, cesnak, 100 g arašidového masla, 1/8l vody, 2 čajové lyžičky sójovej omáčky, 1 čajová lyžička cukru, 1 čajová lyžička ryžového octu, sambal oelek Postup: Sójovú omáčku ochutíme […]

Grilovaný tuniak
Grilovanie, Letná grilovačka, Varíme ryby

Grilovaný tuniak flambovaný koňakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme ho koňakom a podusíme nakrátko s pivom. Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, […]

womangalérie VŠETKY