Roláda - Hovädzie očko
Hovädzie

Roláda – Hovädzie očko

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 800 g hovädzieho zadného, 250 g šampiňónov (sušené huby), 4 vajcia, 1 cibuľa, olej, 1 malý pór, 1 malá kápia, 1 viazanička petržlenovej vňaťky, 1 malá plechovka hrášku, 200 ml vývaru alebo bujónu, soľ, mleté čierne korenie Postup: Pripravené hovädzie mäso opatrne rozklepeme na čo najväčší plát (pozor mäso […]

Pečený losos
Varíme ryby

Pečený losos

Suroviny: 4 porcie lososa – filety, morská soľ, nahrubo drvené čierne korenie, olivový olej Postup: Na panvici rozpálime olej a na ňom osmažíme lososa potretého morskou soľou a čiernym korením. Pečieme z oboch strán nie príliš dlho – max. 7 min. Na tanieri môžeme dochutiť citrónom alebo limetkou.

Hovädzia sviečková v placke
Hovädzie

Hovädzia sviečková v placke

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 400 g hovädzej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, grilovacie korenie, olej, miešaná zelenina, olivový olej, kyslá smotana, 4 vajcia Postup: Na väčšie kúsky pokrájanú sviečkovú posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme grilovacím korením, sušeným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a necháme na chladnom mieste odstáť […]

hovädzie filety Cali
Hovädzie

Nakladané hovädzie filety Cali

Suroviny (rozpočet pre 2 osoby): 200 g kalamárov, 200 g kvalitného hovädzieho, mäsa (sviečková), 1 lyžice olivového oleja, 1 lyžica instantnej kávy, 1 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžice masla, 1 lyžice medu, 1/4 l bieleho vína, soľ, korenie, 1/2 citróna Pivné cestíčko: 50 g múky, 2 lyžice oleja, 1 vajce, 50 ml piva Postup: Začneme […]

Grepová miska Patulai
Varíme ryby

Grepová miska Patulai

Suroviny(rozpočet pre 4 osoby): 500 g aljašskej tresky, 1 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 4 jablká, 2 pomaranče, 1 grapefruit, 1 lyžice škrobu, 2 lyžice medu, 1 lyžička instantnej kávy, 1–2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička octu, soľ, 0,5 l hydinového vývaru, 100 g zelených fazuliek Postup: Rybu nakrájame na malé […]

Plnená paprika
Bravčové

Plnená paprika ako od mamy

Suroviny: 250 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majoránka, soľ, čierne korenie, 1 hrnček ryže, 3 papriky, 1  l paradajkovej šťavy Postup: Uvaríme si hrnček ryže a necháme ju vychladnúť. Postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, mleté mäso, vajíčko, majoránku, soľ, čierne korenie zmiešame a pomocou strúhanky tvarujeme guľky, prípadne hmotu tlačíme […]

Treska so zeleninou
Varíme ryby

Treska so zeleninou

Suroviny: 4 plátky tresky (spolu asi 750 g), 4 limetky, 3 papriky (každá inej farby),1 pór, 2 polievkové lyžice oleja, 4 paradajky ošúpané zo šupky, brokolica, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty mletého bieleho korenia Postup: Tresku umyjeme a vložíme do misy. Pokvapkáme šťavou z 3 limetiek. Necháme postáť 1,5 – 2 hodiny. Do panvice […]

kura na kyslej kapuste
Hydina

Dusené kura na kyslej kapuste s jablkami

Suroviny: 1 celé Kurča chladené bez drobkov, rascu, bobkový list, korenie, kryštálový cukor, 1 väčšiu cibuľu, olej, vodu Postup: Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, nakoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na cibuľovom základe orestujeme cukor, vložíme doň kyslú kapustu a dôkladne premiešame. Pridáme bobkový list, soľ, korenie, rascu a podlejeme vodou. Do kapusty […]

losos na cesnaku
Varíme ryby

Lahodný losos na cesnaku

Suroviny: 2 lososie steaky (podkovy, pre dve osoby), 2 strúčiky cesnaku, jalapeňo (zelené Tabasco), olivový olej, šťava z 1 citróna, alobal Postup: Na alobal položíme jeden lososový steak, ktorý pokvapkáme zeleným tabascom tak, aby sme ho mohli rozotrieť po celom steaku. Strúčik cesnaku nakrájame na plátky a porozkladáme po steaku. Pokvapkáme olivovým olejom a šťavou […]

Hot – dog
Bravčové

Hot – dog z grilu

Suroviny: Hot-dog žemle, viedenské párky, 1 veľká cibuľa, olej, kečup, horčica, listový kučeravý šalát Postup: Cibuľu nakrájame na kolieska a na oleji opečieme dozlatista. Na grilovacej panvici alebo na grile grilujeme viedenské párky a rozkrojenú žemľu na hot-dog. Do chrumkavej žemle poukladáme na spodný diel opečenú cibuľku,  grilovaný párok a šalát, na záver všetko dochutíme […]

womangalérie VŠETKY