Dnes je sobota, 20. apríla 2024, sviatok má Marcel

Mäso

Foie gras créme brulé

Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu...

Domáca šunka

Domáca šunka - suroviny: 1 kg bravčového stehna, 13 g rýchlosoli, 1 KL soli, 1 KL práškového cukru Príprava mäsa trvá 30 minút. Tepelná úprava výrobku približne dve hodiny. Postup: Mäso nakrájame na hrubšie pásy,...

Pečená jahňacina s cesnakom

Jahňacie mäso sa u nás nepripravuje v bežné dni, len výnimočne. Hľadáte overený recept na šťavnatú pečenú jahňacinu s cesnakom? Inšpirujte sa našim receptom! Pečená jahňacina s cesnakom - suroviny: 1,5 kg vykosteného jahňacieho pliecka, 2...
Steakový šalát

Steakový šalát so špargľou a červenou repou

Pripravte si veľmi chutný steakový šalát so špargľou a červenou repou. Je vhodný ako ľahký obed alebo aj rýchla a chutná večera. Suroviny na steakový šalát so špargľou a červenou repou( rozpočet na 4 porcie...
Hajdarábadská ryba

Hajdarábadská ryba

Hajdarábadská ryba - suroviny ( rozpočet na 2 porcie ): filety zo zubáča Radoma od Ryba Žilina (400 g), lúpané paradajky (cca 10 PL) strúhaný kokos (3 PL), rímska rasca (1 PL), sezamové semienka (2...

Filety z lososa v alobale

Suroviny na filety z lososa v alobale: 1 lyžica Ajvaru 1 pohár (460 g) pečenej červenej papriky (kapia v oleji) 2 lyžice lúpaných mandlí 1 konzerva (400 g) sterilizovaného cíceru ½ zväzku petržlenovej vňate (15 g) 30 g klobásky chorizo 150 g...
Lososový tartar

Lososový tatarák s olivovou tapenádou

Lososový tatarák ocení každý milovník rýb. Pripravuje sa s čerstvým surovým lososom a korením. Bežne sa natiera na sušienky alebo chlieb a konzumuje sa ako predjedlo. Na obvyklú prípravu sa nasekaný filet z lososa...

Tekvica plnená mäsom

Potešte svoje chuťové bunky a pripravte si tekvicu plnenú mäsom. Hodí sa skvele ako pochúťka pre návštevu alebo ako chutná večera. Tekvica plnená mäsom - suroviny: 1 menšia tekvica, 200 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho...

Pečené kura v citrónovej marináde

Suroviny na pečené kura v citrónovej marináde: 1 kg kuracích kúskov Marináda: dve posekané cibule, 2 chilli papričky, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml citrónovej šťavy Postup: Jednotlivé zložky marinády rozmixujeme na jemno. Natrieme na kuracie...

Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou

Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou sú inšpiráciou na jednoduchý, relatívne rýchly, chutný a celkom zdravý obed alebo aj večeru. Je to moja najobľúbenejšia úprava kuracieho mäsa a v podstate aj zeleniny, nakoľko milujem jednoduchosť. Suroviny...