Foie gras créme brulé
Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé
Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu...
Domáca šunka
Domáca šunka - suroviny:
1 kg bravčového stehna, 13 g rýchlosoli, 1 KL soli, 1 KL práškového cukru Príprava mäsa trvá 30 minút. Tepelná úprava výrobku približne dve hodiny.
Postup:
Mäso nakrájame na hrubšie pásy,...
Pečená jahňacina s cesnakom
Jahňacie mäso sa u nás nepripravuje v bežné dni, len výnimočne. Hľadáte overený recept na šťavnatú pečenú jahňacinu s cesnakom? Inšpirujte sa našim receptom!
Pečená jahňacina s cesnakom - suroviny:
1,5 kg vykosteného jahňacieho pliecka, 2...
Steakový šalát so špargľou a červenou repou
Pripravte si veľmi chutný steakový šalát so špargľou a červenou repou. Je vhodný ako ľahký obed alebo aj rýchla a chutná večera.
Suroviny na steakový šalát so špargľou a červenou repou( rozpočet na 4 porcie...
Hajdarábadská ryba
Hajdarábadská ryba - suroviny ( rozpočet na 2 porcie ):
filety zo zubáča Radoma od Ryba Žilina (400 g), lúpané paradajky (cca 10 PL) strúhaný kokos (3 PL), rímska rasca (1 PL), sezamové semienka (2...
Filety z lososa v alobale
Suroviny na filety z lososa v alobale:
1 lyžica Ajvaru
1 pohár (460 g) pečenej červenej papriky (kapia v oleji)
2 lyžice lúpaných mandlí
1 konzerva (400 g) sterilizovaného cíceru
½ zväzku petržlenovej vňate (15 g)
30 g klobásky chorizo
150 g...
Lososový tatarák s olivovou tapenádou
Lososový tatarák ocení každý milovník rýb. Pripravuje sa s čerstvým surovým lososom a korením. Bežne sa natiera na sušienky alebo chlieb a konzumuje sa ako predjedlo. Na obvyklú prípravu sa nasekaný filet z lososa...
Tekvica plnená mäsom
Potešte svoje chuťové bunky a pripravte si tekvicu plnenú mäsom. Hodí sa skvele ako pochúťka pre návštevu alebo ako chutná večera.
Tekvica plnená mäsom - suroviny:
1 menšia tekvica, 200 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho...
Pečené kura v citrónovej marináde
Suroviny na pečené kura v citrónovej marináde:
1 kg kuracích kúskov
Marináda: dve posekané cibule, 2 chilli papričky, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml citrónovej šťavy
Postup:
Jednotlivé zložky marinády rozmixujeme na jemno. Natrieme na kuracie...
Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou
Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou sú inšpiráciou na jednoduchý, relatívne rýchly, chutný a celkom zdravý obed alebo aj večeru. Je to moja najobľúbenejšia úprava kuracieho mäsa a v podstate aj zeleniny, nakoľko milujem jednoduchosť.
Suroviny...