Valentínsky Steak
Suroviny na Valentínsky Steak:
600 g hovädzieho mäsa (prípadne bravčového), bylinky podľa chuti, 150 g oleja, 300 g červenej papriky, 200 g cukiny, soľ, na čerstvo zomleté korenie, trocha kvalitného koňaku
Postup:
Na prípravu steaku je najlepšia...
Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene
Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....
Jahňací satay s kokosom
Saté (angl. satay) je pôvodne indonézsky pokrm z ochuteného mäsa vo forme špízu, ktorý je pripravený na grile. Pochádza z ostrova Jáva. V Indonézii sa saté stalo národným jedlom a odtiaľ sa rozšírilo aj...
Kuracie dolné stehienka v barbecue – kávovej omáčke
Skúste trocha zaexperimentovať a pripravte si kuracie dolné stehienka v barbecue - kávovej omáčke.
Suroviny na kuracie dolné stehienka v barbecue - kávovej omáčke:
1 kg kuracích dolných stehienok, 2 PL instantnej kávy, 2 cibule, 2...
Morčacie prsia obalené v slaninke
Morčacie prsia obalené v slaninke sú veľmi jednoduchým ale zároveň chutným jedlom.
Suroviny na morčacie prsia obalené v slaninke:
6 morčacích pŕs, 1 veľká cibuľa, 100 g prerastenej oravskej slaniny, 1 polievková lyžica masla, 1...
Zeleninové rizoto
Suroviny na zeleninové rizoto:
400 g ryže, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, 200 g pečeného mäsa, 400 g miešanej zeleniny, petržlenová vňať, 1 dcl bieleho vína, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno...
Kuracie plátky s medovou kôrkou
Suroviny na kuracie plátky s medovou kôrkou:
150 g jogurtu, 1/2 lyžičky zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky škorice, trocha mletého hrebíčka, trocha kardamónu, 1/2 lyžičky soli, 100 g mletých mandlí, 8 kuracích plátkov,...
Kurací šalát s dresingom
Kuracie šaláty sa dajú pripraviť na sladko aj na slano. Šalát sa pripravuje ľahko a rýchlo. Vhodný na sviatočný stôl kedykoľvek počas roka. Ja tento šalát často podávam aj ako hlavné jedlo na obed. Ochutnaj môj kurací šalát...
Jahňacie stejky na zelenine
Jahňacie stejky na zelenine sú elegantný, jednoduchý hlavný chod, ktorý budete chcieť robiť znova a znova!
Jahňacie mäso sa často zdá byť náročným pokrmom, ale jeho príprava môže byť taká jednoduchá! Rada podávam tieto jahňacie steaky...
Mäsiarska huspenina
Mäsiarska huspenina - suroviny:
1 ks bravčové koleno - zadné, 2-3 ks bravčových nožičiek, 1/2 kg bravčových koží, celé čierne korenie, bobkový list, 2 ks cibuľa, 5 strukov cesnaku
Postup:
Do veľkého hrnca (6 - 8 litrov) vložíme...