Dnes je štvrtok, 28. marca 2024, sviatok má Soňa

Mäso

Bôčiková roláda

Bôčiková roláda

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg bravčového bôčika, 2 cibule, 2 domáce klobásy, 1 lyžička mletej červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 1 lyžička drvenej rasce, olej Postup: Bôčik vykostíme, umyjeme, osušíme, rozrežeme na plát o...

Šťuka na hubách

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 500 g mrazenej šťuky, mleté čierne korenie, 1 citrón, 30 g masla, 1 cibuľa, 100 g húb, 1 lyžica petržlenovej vňate, 1 lyžica horčice, 1 dl sladkej smotany, 50 g...
Ryba na severský spôsob

Ryba na severský spôsob

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g mrazenej morskej šťuky, 1 citrón, 100 g zeleru, 3 mrkvy, 100 g masla, 1 cibuľa, 1 vajce, 1 lyžica sušenej bazalky, 1 lyžica horčice, 2 dl sladkej smotany,...
Teľacie medajlóniky so šalátom

Teľacie medajlóniky so šalátom

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g teľacej sviečkovice, olej, 20 g masla, mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, 2 dl sladkej smotany, citrónová šťava, kôpor Postup: Mäso očistíme a pokrájame. Zľahka naklepeme, okoreníme, posolíme a obalíme...
Kura s kari a quinoovym salatom

Kura s kari a quinoovým šalátom

Suroviny( rozpis pre 1 osobu): 85 g ochladených varených kuracích pŕs, ¼ čl karí korenia, ¼ šálky gréckeho jogurtu, ¼ šálky varenej quinoi, ¼ šálky nasekaného jablka, ½ najemno nasekanej stonky zeleru, 2 šálky čerstvého...

Pfeffersteak so šalátom zo špenátu

Energetická hodnota jednej porcie: 520 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 150 g čerstvého špenátu, 1 mladá cibuľka, ½ viazaničky reďkovky, šťava z jednej limetky, 1 lyžička medu, 8 lyžíc olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie,...
Domáce klobásy

Domáce klobásy

Suroviny: 7 kg bravčový výrez, 2 kg bravčové pliecko, 1 kg hovädzie mäso (výrez, krk, pliecko), 200 g soľ, 50 g mleté čierne korenie, 50 g štipľavá paprika, 75 g sladká paprika, 50 g mletá...
makrela so salatom

Makrela so šalátom

Suroviny: 200 g čerstvej makrely Šalát: 80 g paradajok, 60 g červenej cibule, 60 g zelenej uhorky, 4 PL octu, 3 PL olivového oleja, 10 g čerstvej petržlenovej vňaťky, soľ, mleté čierne korenie Postup: Rybu očistíme, osolíme...

Kurča s hrozienkami

Suroviny: 4 ks kuracích pŕs, 200 g cibule, 150 g hrozienok - sultánky, 10 g čerstvej petržlenovej vňate, 1/3 šálka hnedého cukru, 1 ČL mletej škorice, štipka soli, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, štipka šafranu, 1...

Údený losos s medovo-horčicovým dresingom

Suroviny na údený losos s medovo-horčicovým dresingom ( rozpočet pre 4 osoby): 200 gramov údeného lososa, 3cl sektu, 30 gramov medu, 20 gramov Dijon horčice, 50 gramov šalátu rukola, soľ a mleté čierne korenie Postup: Med a...