Chuťovky z lístkového cesta s Aljašským lososom a bylinkami
Suroviny (rozpočet na 40 kusov):
3 krabičky Aljašský losos, 800 g lístkové cesto, 100 g kapary, 100 g čerstvé bylinky, 4 ks vajce
Postup:
Uvaríme vajce natvrdo a nadrobno rozsekáme. V miske si pripravíme plnku na chuťovky...
Prstienky morskej panny so zemiakovým pyré
Rybie filé plnené zeleninou pre 4 osoby
Suroviny:
rybie filé 400 g, Mexická zeleninová zmes 300 g, cibuľa 100 g, ovsené vločky 100 g, smotana 100 g, mletá paprika 20 g, korenie (typu Vegeta) 20 g,...
Bravčové údené zapečené v cestíčku
Suroviny:
800 g bravčového údeného na pečenie (bez kosti), 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 bobuľka borievky, štipka cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice mlieka, 300 g lístkového cesta.
Na omáčku:
3 lyžice rajčinového pretlaku, 1/4 l...
Ryba v banánovom liste varená v pare
Suroviny:
450 g rybieho filé, banánové listy, 2 mrkvy nakrájané na rezančeky, 1 červená paprika nakrájaná na prúžky, 115 g fazuľových luskov nakrájaných na kúsky, 2 cukety nakrájané na rezančeky 7,5 dl hustého kokosového mlieka...
Údené karé s bylinkovou kôrkou
Suroviny (rozpočet na 16 kúskov):
750 g údeného karé bez kosti, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 žĺtok, 2 lyžičky kremžskej horčice, korenie, 1 kg zemiakov, 125 ml vývaru, 1 viazanička reďkoviek, 1 viazanička pažítky, 4...
Bôčiková roláda
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg bravčového bôčika, 2 cibule, 2 domáce klobásy, 1 lyžička mletej červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 1 lyžička drvenej rasce, olej
Postup:
Bôčik vykostíme, umyjeme, osušíme, rozrežeme na plát o...
Šťuka na hubách
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
500 g mrazenej šťuky, mleté čierne korenie, 1 citrón, 30 g masla, 1 cibuľa, 100 g húb, 1 lyžica petržlenovej vňate, 1 lyžica horčice, 1 dl sladkej smotany, 50 g...
Ryba na severský spôsob
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
400 g mrazenej morskej šťuky, 1 citrón, 100 g zeleru, 3 mrkvy, 100 g masla, 1 cibuľa, 1 vajce, 1 lyžica sušenej bazalky, 1 lyžica horčice, 2 dl sladkej smotany,...
Teľacie medajlóniky so šalátom
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
400 g teľacej sviečkovice, olej, 20 g masla, mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, 2 dl sladkej smotany, citrónová šťava, kôpor
Postup:
Mäso očistíme a pokrájame. Zľahka naklepeme, okoreníme, posolíme a obalíme...
Kura s kari a quinoovým šalátom
Suroviny( rozpis pre 1 osobu):
85 g ochladených varených kuracích pŕs, ¼ čl karí korenia, ¼ šálky gréckeho jogurtu, ¼ šálky varenej quinoi, ¼ šálky nasekaného jablka, ½ najemno nasekanej stonky zeleru, 2 šálky čerstvého...