Dnes je piatok, 26. apríla 2024, sviatok má Marek

Hovädzie

Pomaly pečený močing so šampiňónmi

Pečený močing so šampiňónmi a bielym vínom

Suroviny: 1 kg hovädzí močing (nožina), 50 g údená slanina, 250 g čerstvé šampiňóny, 2 ks cibuľa, 5 ks cesnaku (nadrobno nakrájať), 2 dl biele suché víno, 1 PL hustý paradajkový pretlak, 300 g zemiaky,...
Maďarský guláš s haluškami

Maďarský guláš s haluškami

Suroviny: 1 kg hovädzí močing (nožina), 1 kg cibuľa, 1 PL mletá červená sladká paprika, 1 ČL mletá štipľavá paprika, 1-2 ks feferónka (chilli paprička), 1 ks zelená čerstvá paprika, 2 ks čerstvá paradajka, 3...
Teľacie pliecko na hubách

Teľacie pliecko na hubách

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 100 g údenej slaniny, 100 g šunky, olej, 500 g teľacieho pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 100 g hríbov, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2 dl mäsového vývaru Postup: Slaninu a šunku pokrájame...
Hovädzie mäso s paprikou, pórom a sezamom

Hovädzie mäso s paprikou, pórom a sezamom

Suroviny na hovädzie mäso s paprikou, pórom a sezamom (rozpočet na 4 porcie): 1/2 kg hovädzieho mäsa, 1 červenú papriku, 20 dkg póru, 1 polievkovú lyžicu sezamových zrniek, asi 1/8 l hovädzieho vývaru Okrem toho:...
Teľacie medajlóniky so šalátom

Teľacie medajlóniky so šalátom

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g teľacej sviečkovice, olej, 20 g masla, mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, 2 dl sladkej smotany, citrónová šťava, kôpor Postup: Mäso očistíme a pokrájame. Zľahka naklepeme, okoreníme, posolíme a obalíme...

Pfeffersteak so šalátom zo špenátu

Energetická hodnota jednej porcie: 520 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 150 g čerstvého špenátu, 1 mladá cibuľka, ½ viazaničky reďkovky, šťava z jednej limetky, 1 lyžička medu, 8 lyžíc olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie,...
Držky na taliansky spôsob

Držky na taliansky spôsob

Suroviny: 1 kg hovädzích držiek, 150 g bielej fazule, 1 väčšia cibuľa, 1 mrkva, 1 zeler, maslo, 2 PL olivového oleja, 500 g lúpaných a nakrájaných paradajok, 5 bobkových listov, soľ, mleté čierne korenie, vývar...
Ohnivé držky

Ohnivé držky

Suroviny: 1 kg predvarených hovädzích držiek, 1 kg cibule, 1 hlavička cesnaku, 4 čerstvé alebo sušené feferónky, 300 g oravskej slaniny, majoránka, mletá červená paprika, soľ Postup: Nadrobno nakrájanú slaninu mierne osmažíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Počkáme,...
Závitky zo sviečkovice

Závitky zo sviečkovice s ajvarom

Závitky zo sviečkovice si môžete pripraviť na mnohé spôsoby. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1, 2 kg sviečkovice, 4 lyžice pikatného ajvaru, 150 g tenkých plátkov syra, 100 g tenkých koliesok pikantnej salámy, 100...
Viedenské rezne

Viedenské rezne so zemiakmi

Suroviny: 1kg telľacieho mäsa zo stehna, soľ, hladká múka na obaľovanie, 3–4 vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie, zemiaky s petržlenovou vňaťou, citrón Postup: Z mäsa nakrájajte rezne a naklepte ich. Mäso mierne osoľte, obalte v trojobale. Vypražte...