Mäsové tortily
Suroviny na mäsové tortily (rozpočet pre 4 osoby):
500 g chudého hovädzieho predného mäsa, soľ, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, zmes mexického korenia, čierne korenie, 4 ks tortily, 1 hlávkový...
Belgický tatarák so zemiakmi
Suroviny na belgický tatarák so zemiakmi:
300 g pravej alebo falošnej hovädzej sviečkovej
1 lyžica kapar
3 - 4 malé nakladané uhorky Cornichon
1 šalotka
1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice hobliniek parmezánu
1 - 2...
Mäsové palacinky
Suroviny na mäsové palacinky:
2 lyžice masla, 2 cibule, 400g mletého hovädzieho mäsa, 2 papriky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžičky bazalky, 1 lyžička oregána, 2 polievkové lyžička sherry, 150 ml hovädzieho vývaru, korenie, soľ,...
Carpaccio s rukolou a parmezánom
Suroviny na carpaccio s rukolou a parmezánom:
100 g parmezánu, 400 g tekných hovädzích plátkov, 100 g rukoly, olivový olej, citrón, soľ, čierne korenie, čerstvé pečivo
Postup:
Marináda: Vytlačené citróny a prefiltrujeme. Pridáme olivový...
Cukinové špagety s mäsovými guľkami
Suroviny na cukinové špagety s mäsovými guľkami:
500 g cukiny, 2 strúčiky cesnaku, čierne korenie, 300 g rajčinový pretlak, ľubovoľná zelenina ( rajčina, paprika, cibuľa, cesnak), korenie na špagety, 300 g chudé hovädzie mleté mäso,...
Hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Suroviny na hovädzie pečené na rýnsky spôsob:
800 g hovädzieho mäsa zo spodného šálu, 50 g cibule nakrájanej na kolieska, 1/4 l červeného vínneho octu, 1 lyžička celého korenia, 1 lyžička horčičných semienok, 1 bobkový...
Taliansky šalát
Suroviny na taliansky šalát (rozpočet pre 4 osoby):
150 g pečenej teľaciny ako nárez, 1/8 l jogurtu, 50 g mäkkej salámy, 100 g polosuchej salámy, 100 g sladkokyslých uhoriek, 1 zelená paprika, 250 g paradajok,...
Maďarské rizoto
Suroviny na maďarské rizoto:
600 g hovädzieho mäsa (plece alebo nízka roštenka), 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice oleja alebo masti, 1 lyžica mletej červenej papriky, 250 g cibule, 1/4 l mäsového vývaru, 1/2 lyžičky...
Hovädzie rezne na paradajkách
Suroviny na hovädzie rezne na paradajkách:
4 rezne z hovädzieho zadného, 50 g masla, 1 veľká cibuľa, 3 stredne veľké tvrdšie paradajky, 3 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
Postup:
Na masle...
Pľúcka na viedenský spôsob
Suroviny na pľúcka na viedenský spôsob (rozpočet pre 4 osoby):
¼ l horúceho mlieka, 50 g na kocky nakrájanej cibule, 10 tvrdších žemlí, 6 lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, štipka muškátu, 1 lyžica masla, 2 vajcia,...