Dnes je štvrtok, 28. marca 2024, sviatok má Soňa

Varíme ryby

Tuniakové taštičky so špenátom a parmezánom

Suroviny na tuniakové taštičky so špenátom ( rozpočet na 4 porcie): 250 g mrazeného lístkového cesta, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 150 g mrazeného špenátu, 25 g múky, 1/2 litra mlieka, 20 g strúhaného...
Baklažán s cestovinami a tuniakom

Baklažán s cestovinami a tuniakom

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4 baklažány, 150 g cestovín, krátky formát, 240 g tuniaka vo vlastnej šťave, 400 g paradajkového pyré, 2 strúčiky cesnaku, 20 g strúhaného parmezánu, malý zväzok čerstvej bazalky, 3 lyžice...
Plnené cukety

Plnené cukety

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 6 menších čerstvých cukiet, 2 x 160 g tuniaka vo vlastnej šťave, 2 vajcia, 70 g strúhaného parmezánu, 1 čajová lyžička nasekaného petržlenu, 70 g strúhanky, soľ, mleté...
Treska zapečená s paradajkou a fetou

Treska zapečená s paradajkou a fetou

Suroviny: 150 g rybieho filé z tresky, 1–2 paradajky, 30 g tvrdého syra napríklad feta, vetvička čerstvého rozmarínu, 80 g zemiakov, štipka soli, čerstvé mleté korenie Postup: Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku...
Vajíčková omeleta alla pugliese

Vajíčková omeleta alla pugliese

Energetická hodnota jednej porcie: 240 kcal Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 6 vajec, 1 tuniak v konzerve, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 2 lyžice kapár, 1 veľká cibuľa (jemne nakrájaná), 4 lyžice extra...
Sleďový šalát

Sleďový šalát

Suroviny: 1 väčší zemiak, 1 pohár varenej cvikly - 220 g po odkvapkaní, 1  malé kyslasté jablko, 200 g varenej šunky vcelku, 200 g sleďových matjesových filiet, 2 kyslé uhorky, 1 lyžička horčice, 200 g...
Pečený losos s čiernym korením

Pečený losos s čiernym korením

Suroviny: 4 porcie lososa – filety, morská soľ, nahrubo drvené čierne korenie, olivový olej Postup: Na panvici rozpálime olej a na ňom osmažíme lososa potretého morskou soľou a čiernym korením. Pečieme z oboch strán nie príliš...
Grepová miska Patulai

Grepová miska Patulai

Suroviny(rozpočet pre 4 osoby): 500 g aljašskej tresky, 1 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 4 jablká, 2 pomaranče, 1 grapefruit, 1 lyžice škrobu, 2 lyžice medu, 1 lyžička instantnej kávy, 1–2...
Treska so zeleninou

Treska so zeleninou

Suroviny: 4 plátky tresky (spolu asi 750 g), 4 limetky, 3 papriky (každá inej farby),1 pór, 2 polievkové lyžice oleja, 4 paradajky ošúpané zo šupky, brokolica, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty mletého bieleho korenia Postup: Tresku...
losos na cesnaku

Lahodný losos na cesnaku

Suroviny: 2 lososie steaky (podkovy, pre dve osoby), 2 strúčiky cesnaku, jalapeňo (zelené Tabasco), olivový olej, šťava z 1 citróna, alobal Postup: Na alobal položíme jeden lososový steak, ktorý pokvapkáme zeleným tabascom tak, aby sme ho mohli...