Pečený losos s čiernym korením
Suroviny:
4 porcie lososa – filety, morská soľ, nahrubo drvené čierne korenie, olivový olej
Postup:
Na panvici rozpálime olej a na ňom osmažíme lososa potretého morskou soľou a čiernym korením. Pečieme z oboch strán nie príliš...
Grepová miska Patulai
Suroviny(rozpočet pre 4 osoby):
500 g aljašskej tresky, 1 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 4 jablká, 2 pomaranče, 1 grapefruit, 1 lyžice škrobu, 2 lyžice medu, 1 lyžička instantnej kávy, 1–2...
Treska so zeleninou
Suroviny:
4 plátky tresky (spolu asi 750 g), 4 limetky, 3 papriky (každá inej farby),1 pór, 2 polievkové lyžice oleja, 4 paradajky ošúpané zo šupky, brokolica, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty mletého bieleho korenia
Postup:
Tresku...
Lahodný losos na cesnaku
Suroviny:
2 lososie steaky (podkovy, pre dve osoby), 2 strúčiky cesnaku, jalapeňo (zelené Tabasco), olivový olej, šťava z 1 citróna, alobal
Postup:
Na alobal položíme jeden lososový steak, ktorý pokvapkáme zeleným tabascom tak, aby sme ho mohli...
Špenátové tortilly s ružovým lososom
Suroviny:
250 g ružového lososa Radoma od Ryba Žilina, 4 špenátové tortilly, 100g bryndze, 1 veľký pomaranč, 100 g jahôd, 100 g šalátu insalatina, 200 g cherry paradajok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová...
Ravioli plnené treskou so šalviovým pestom
Suroviny (rozpočet na 50 ks ravioli):
Cesto: špaldová múka (200 g), vajce 2 ks, soľ štipka
Plnka: filety tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina (300 g), zemiaky (300 g), soľ, korenie, muškátový oriešok mletý, citrónová šťava (2 PL),...
Špíz zo zubáča so šalátom
Suroviny:
filety zo zubáča s kožou Radoma od Ryba Žilina (400 g), 200 ml kyslej smotany, 150 g polníčka, 1 mango, vanilínový cukor, citrón, chilli, petržlenová vňať, maslo, olivový olej
Postup:
Filety zo zubáča nakrájame na tenšie...
Rybací koláč s kvakou
Suroviny:
3 filety mrazených rýb Radoma od Ryba Žilina (zubáč, treska, losos), 4 hrnčeky mrazenej kvaky Radoma, 2 hrnčeky mrazeného hrášku, 1 hrnček kozieho mlieka, 200 g čedaru, 2 PL masla ghee, 2 strúčiky cesnaku,...
Grilovaný zubáč v slanine
Suroviny:
filety zo zubáča Radoma od Ryba Žilina, tenké plátky slaninky, šampiňóny, cherry paradajky, hrsť pistácií, maslo, soľ, korenie, limetku a bazalku
Postup:
Základom celého receptu je kvalitná ryba, ktorú necháme aspoň dve hodiny rozmraziť pri izbovej...
Šalát zo sumčeka
Suroviny:
1 balenie filiet zo sumčeka Radoma od Ryba Žilina, 1 menší grep, 3 pomaranče, 1 menšiu červenú cibuľu, kúsok mladej zelenej cibuľky, 2 lyžice bazového sirupu, 1 lyžicu olivového oleja extra virgin, limetku, kôpor,...