Dnes je štvrtok, 25. apríla 2024, sviatok má Marek

Varíme ryby

Pečený losos s čiernym korením

Pečený losos s čiernym korením

Suroviny: 4 porcie lososa – filety, morská soľ, nahrubo drvené čierne korenie, olivový olej Postup: Na panvici rozpálime olej a na ňom osmažíme lososa potretého morskou soľou a čiernym korením. Pečieme z oboch strán nie príliš...
Grepová miska Patulai

Grepová miska Patulai

Suroviny(rozpočet pre 4 osoby): 500 g aljašskej tresky, 1 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 4 jablká, 2 pomaranče, 1 grapefruit, 1 lyžice škrobu, 2 lyžice medu, 1 lyžička instantnej kávy, 1–2...
Treska so zeleninou

Treska so zeleninou

Suroviny: 4 plátky tresky (spolu asi 750 g), 4 limetky, 3 papriky (každá inej farby),1 pór, 2 polievkové lyžice oleja, 4 paradajky ošúpané zo šupky, brokolica, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty mletého bieleho korenia Postup: Tresku...
losos na cesnaku

Lahodný losos na cesnaku

Suroviny: 2 lososie steaky (podkovy, pre dve osoby), 2 strúčiky cesnaku, jalapeňo (zelené Tabasco), olivový olej, šťava z 1 citróna, alobal Postup: Na alobal položíme jeden lososový steak, ktorý pokvapkáme zeleným tabascom tak, aby sme ho mohli...
Špenátové tortilly s ružovým lososom

Špenátové tortilly s ružovým lososom

Suroviny: 250 g ružového lososa Radoma od Ryba Žilina, 4 špenátové tortilly, 100g bryndze, 1 veľký pomaranč, 100 g jahôd, 100 g šalátu insalatina, 200 g cherry paradajok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová...
Ravioli plnené treskou

Ravioli plnené treskou so šalviovým pestom

Suroviny (rozpočet na 50 ks ravioli): Cesto: špaldová múka (200 g), vajce 2 ks, soľ štipka Plnka: filety tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina (300 g), zemiaky (300 g), soľ, korenie, muškátový oriešok mletý, citrónová šťava (2 PL),...
Špíz zo zubáča

Špíz zo zubáča so šalátom

Suroviny: filety zo zubáča s kožou Radoma od Ryba Žilina (400 g), 200 ml kyslej smotany, 150 g polníčka, 1 mango, vanilínový cukor, citrón, chilli, petržlenová vňať, maslo, olivový olej Postup: Filety zo zubáča nakrájame na tenšie...
Rybací koláč

Rybací koláč s kvakou

Suroviny: 3 filety mrazených rýb Radoma od Ryba Žilina (zubáč, treska, losos), 4 hrnčeky mrazenej kvaky Radoma, 2 hrnčeky mrazeného hrášku, 1 hrnček kozieho mlieka, 200 g čedaru, 2 PL masla ghee, 2 strúčiky cesnaku,...
Grilovaný zubáč v slanine

Grilovaný zubáč v slanine

Suroviny: filety zo zubáča Radoma od Ryba Žilina, tenké plátky slaninky, šampiňóny, cherry paradajky, hrsť pistácií, maslo, soľ, korenie, limetku a bazalku Postup: Základom celého receptu je kvalitná ryba, ktorú necháme aspoň dve hodiny rozmraziť pri izbovej...
Šalát zo sumčeka

Šalát zo sumčeka

Suroviny: 1 balenie filiet zo sumčeka Radoma od Ryba Žilina, 1 menší grep, 3 pomaranče, 1 menšiu červenú cibuľu, kúsok mladej zelenej cibuľky, 2 lyžice bazového sirupu, 1 lyžicu olivového oleja extra virgin, limetku, kôpor,...