Dnes je štvrtok, 18. apríla 2024, sviatok má Valér

Múčne jedlá

Závin s kapustou

Závin s kapustou a anglickou slaninou

Suroviny: 400 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 100 ml vlažnej vody, 100 ml vlažného mlieka, 3 lyžice Hery, 1 lyžička soli Náplň: 300 g kyslej kapusty, 250 g anglickej slaniny, 1 cibule, 1 lyžica...
Slaný závin

Slaný závin v bábovke

Suroviny: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 balíček sušeného droždia, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 100 g Hery, 250 ml plnotučného mlieka, 2 žĺtky Náplň: 300 g šunky (plátky), 350 g goudy...
Závin s brokolicou

Závin s brokolicou, syrom a vlašskými orechmi

v jednom reze: 212 kcal (869 kJ), 11 g bielkovín, 20 g sacharidov, 10 g tukov, 3 g nasýtených tukov, 42 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 375 mg sodíka Suroviny ( na 1 bochník asi...
Špenátové halušky

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g polohrubej múky, 450 g mrazeného špenátu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g syra niva, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL olej,...
Syrové wafle

Syrové wafle

Suroviny: 250 g rastlinné maslo, 250 ml pochuťková (kyslá) smotana, 5 ks vajec, 100g maizéna (kukuričný, alebo zemiakový škrob), 150 g strúhaný syr, 250 g hladká múka špeciál, 100 ml voda, 1 malá lyžicka...

Škoricové wafle

Suroviny: 125 g margarínu alebo masla, 3 vajíčka, 50 g cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g hladkej múky, 1 lyžička škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva, 125 ml vlažnej vody Postup: Vymiešame maslo, cukor a...
Kaša podľa Gurieva

Kaša podľa Gurieva

Táto kaša je už vyše dvesto rokov ozdobou jedálnych lístkov najlepších reštaurácií nielen v Rusku, ale aj v iných krajinách. Jej autor, vysokopostavený ruský hodnostár prvej štvrtiny 19. storočia D. A. Guriev, bol známy...
Hubové koláčiky

Hubové koláčiky z lístkového cesta

Suroviny: 250 g lístkového cesta, 80 g drobných húb, 100 g nastrúhaného syra na jemno, 1 vajíčko, 2 paradajky, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička morskej soli. Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame...
Koláč z kyslej kapusty

Koláč z kyslej kapusty

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1 veľká hrsť sudovej kapusty, 20 g droždia, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička soli, 50 ml oleja, 1 čajová lyžička rasce, 3 strúčiky cesnaku, 50...

Roosterkoek (Grilovaný koláč)

Suroviny: 1 balíček sušeného droždia, 5 g kryštálového cukru, 10 dl vlažnej vody, 400 g hladkej múky, štipka soli, 30 g Hera, 2 vajcia, 45 g roztopenej Hery Postup: Vytvorte kvások z droždia, cukru a vlažnej vody, jeho povrch...