Sicílsky dip
Suroviny na sicílsky dip ( rozpočet na 4 porcie ):
4 lyžice sicílskeho rajčinového pesta, 4 lyžice majolenky, 1 lyžicu strúhaného syra parmezán, soľ, korenie podľa chuti, niekoľko lístkov čerstvej bazalky
Postup:
Pesto zmiešame s majonézou a parmezánom, dochutíme...
Cícerový dip
Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine!
Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ):
100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť...
Lososová pena s kôprom
Lososová pena s kôprom - suroviny:
údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor
Postup:
Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...
Hranolky s grilovanou cuketou a lososovým dipom
Zemiakové hranolky sú ručne, alebo strojovo krájané v charakteristickom tvare malých hranolov, vysmážané kúsky zemiakov, podávané obyčajne ako príloha k inému pokrmu – k vyprážaným jedlám, mäsu, rybám, v niektorých krajinách aj k hamburgeru a párku v rožku, príp. sú servírované samostatne.
Tento pokrm má pôvod vo Francúzsku,...
Kečup s jablkami
Suroviny na kečup s jablkami:
1 kg paradajok, 250 g cibule, 250 ml jablkového pyré, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 250 ml vínneho octu,1 kápia v sladkokyslom náleve, 2 bobkové listy, 5 klinčekov, po...
Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou
Dokonalá kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou. Hľadáte recept ako pripraviť hubovú omáčku pre všetkých milovníkov húb? No tak skúste tento z kuchyne portálu woman.sk.
Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou - suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
400...
Pohánka s cviklou
Suroviny na pohánku s cviklou:
za hrsť pohánky (1 osoba), tymián, 1 veľká alebo 3 malé cvikle, dve šalotky, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, morská soľ alebo kryšlalická ružová soľ, čierne mleté korenie, zeleninový vývar...
Pikantné grilovacie čatní
Radi grilujete? Ak áno, tak vám odporúčame vyskúšať k mäsku pikantné grilovacie čatní.
Suroviny na pikantné grilovacie čatní:
2 jablká, 1 lyžička soli, 1 hrsť hrozienok, 2 cibule, čerstvo mleté čierne korenie, 1 vrchovatá lyžica kryštálového cukru,...
Grécke tzatziky
Suroviny na grécke tzatziky :
3 ks uhorky, 500 ml gréckeho jogurtu, 1 citrón, soľ, cesnak, olivový olej, kôpor na ozdobu
Postup:
Olúpeme si uhorky. Nastrúhame ich na strúhadle, dobre nasolíme a nechápe cca 30 minút stáť...
Baklažánový kaviár s tahini pastou
Suroviny na baklažánový kaviár s tahini pastou:
1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 1-2 PL olivového oleja, 1...