Dnes je pondelok, 18. marca 2024, sviatok má Eduard

Omáčky a iné

Grilovanie

Sicílsky dip

Suroviny na sicílsky dip ( rozpočet na 4 porcie ): 4 lyžice sicílskeho rajčinového pesta, 4 lyžice majolenky, 1 lyžicu strúhaného syra parmezán, soľ, korenie podľa chuti, niekoľko lístkov čerstvej bazalky Postup: Pesto zmiešame s majonézou a parmezánom, dochutíme...

Cícerový dip

Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine! Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ): 100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť...

Lososová pena s kôprom

Lososová pena s kôprom - suroviny: údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor Postup: Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...
Hranolky s s grilovanou cuketou

Hranolky s grilovanou cuketou a lososovým dipom

Zemiakové hranolky  sú ručne, alebo strojovo krájané v charakteristickom tvare malých hranolov, vysmážané kúsky zemiakov, podávané obyčajne ako príloha k inému pokrmu – k vyprážaným jedlám, mäsu, rybám, v niektorých krajinách aj k hamburgeru a párku v rožku, príp. sú servírované samostatne. Tento pokrm má pôvod vo Francúzsku,...

Kečup s jablkami

Suroviny na kečup s jablkami: 1 kg paradajok, 250 g cibule, 250 ml jablkového pyré, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 250  ml vínneho octu,1 kápia v sladkokyslom náleve, 2 bobkové listy, 5 klinčekov, po...

Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou

Dokonalá kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou. Hľadáte recept ako pripraviť hubovú omáčku pre všetkých milovníkov húb?  No tak skúste tento z kuchyne portálu woman.sk. Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou - suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 400...
Pohánka s cviklou

Pohánka s cviklou

Suroviny na pohánku s cviklou: za hrsť pohánky (1 osoba), tymián, 1 veľká alebo 3 malé cvikle, dve šalotky, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, morská soľ alebo kryšlalická ružová soľ, čierne mleté korenie, zeleninový vývar...
Pikantné grilovacie čatní

Pikantné grilovacie čatní

Radi grilujete? Ak áno, tak vám odporúčame vyskúšať k mäsku pikantné grilovacie čatní. Suroviny na pikantné grilovacie čatní: 2 jablká, 1 lyžička soli, 1 hrsť hrozienok, 2 cibule, čerstvo mleté čierne korenie, 1 vrchovatá lyžica kryštálového cukru,...

Grécke tzatziky

Suroviny na grécke tzatziky : 3 ks uhorky, 500 ml gréckeho jogurtu, 1 citrón,  soľ, cesnak, olivový olej, kôpor na ozdobu Postup: Olúpeme si uhorky. Nastrúhame ich na strúhadle, dobre nasolíme a nechápe cca 30 minút stáť...

Baklažánový kaviár s tahini pastou

Suroviny na baklažánový kaviár s tahini pastou: 1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 1-2 PL olivového oleja, 1...