Dnes je pondelok, 13. júla 2020, sviatok má Margita
VIAC

    Omáčky a iné

    Čertová omáčka

    Čertová omáčka

    Čertová omáčka - suroviny (rozpočet pre 2 porcie): 2 polievkové lyžice majonézy, 30 g kečupu, 1 polievková lyžička chilli omáčky, 10 g Ajvaru, 1/2 cibule, korenie, soľ,...

    Pesto z medvedieho cesnaku

    Pripravme si spoločne malý zázrak, ktorý doslova víta jar, teší chuťové poháriky a zároveň zaženie všetky choroby? Tým zázrakom je pesto z medvedieho cesnaku s parmezánom! Medvedí cesnak
    Cumberlandská omáčka

    Cumberlandská omáčka

    Cumberlandská omáčka - suroviny: 2 dl červeného vína, šťavu z 1 citróna a z 1 pomaranča, 1 polievkovú lyžicu múky, 1 kávovú lyžicu horčice, na špičku noža paštétové...
    Hummus nátierka

    Hummus nátierka

    Suroviny na Hummus: 430 g uvareného cícera (alebo z konzervy), 3 – 4 lyžice sezamovej pasty tahini, 3 – 4 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja,...

    Ak hľadáte originálnu prílohu, vyskúšajte domáce cibuľové čatní

    Všetky pochúťky sú už ugrilované a vy ich hrdo servírujete. Ale čo k nim podávať?  Chlieb a zemiaky sú klasika, ale je to nuda. Chcelo by to niečo špeciálne, aby si to všetci pamätali....

    Arabský hummus

    Suroviny na arabský hummus: 1/2 kg cíceru, 4 lyžičky sezamovej omáčky (tahini), 2-3 lyžičky soli, rímska rasca (jeera), 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica olivového oleja, citrón
    Paradajková salsa

    Paradajková salsa

    Paradajková salsa je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom alebo nachos. Suroviny na paradajkovú salsu: 1 veľkú bielu cibuľu, kôru a šťavu z jednej limetky, 8-10 paradajok, malý zväzok čerstvej koriandrovej vňate, pol kávovej lyžičky hnedého cukru,...
    Fazuľová kaša

    Fazuľová kaša

    Suroviny na fazuľovú kašu: 150 g bielej fazule, 150 g strakatej fazule alebo červenej, 2 veľké paradajky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička soli, 2 posekané chili papričky,  1 bobkový list, 4...
    Marinované huby

    Marinované huby shimeji a opečené tofu

    U nás nevídaný, ale v Japonsku klasický vegetariánsky recept ma hneď na prvý raz očaril. Po prvom súste som vedel, že sa v mojej kuchyni toto jedlo udomácni. :) Huby shimeji dostať u nás...
    RAW - Avokádová nátierka s cuketou

    RAW – Avokádová nátierka s cuketou

    Suroviny na RAW - avokádovú nátierku s cuketou: 1/2 väčšej alebo 1 menšia cuketa, 1 avokádo, 100 g sušených paradajok, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, šťava z...