Dnes je piatok, 10. apríla 2020, sviatok má Igor
VIAC

    Omáčky a iné

    Ak hľadáte originálnu prílohu, vyskúšajte domáce cibuľové čatní

    Všetky pochúťky sú už ugrilované a vy ich hrdo servírujete. Ale čo k nim podávať?  Chlieb a zemiaky sú klasika, ale je to nuda. Chcelo by to niečo špeciálne, aby si to všetci pamätali....

    Arabský hummus

    Suroviny na arabský hummus: 1/2 kg cíceru, 4 lyžičky sezamovej omáčky (tahini), 2-3 lyžičky soli, rímska rasca (jeera), 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica olivového oleja, citrón
    Paradajková salsa

    Paradajková salsa

    Paradajková salsa je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom alebo nachos. Suroviny na paradajkovú salsu: 1 veľkú bielu cibuľu, kôru a šťavu z jednej limetky, 8-10 paradajok, malý zväzok čerstvej koriandrovej vňate, pol kávovej lyžičky hnedého cukru,...
    Fazuľová kaša

    Fazuľová kaša

    Suroviny na fazuľovú kašu: 150 g bielej fazule, 150 g strakatej fazule alebo červenej, 2 veľké paradajky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička soli, 2 posekané chili papričky,  1 bobkový list, 4...
    Marinované huby

    Marinované huby shimeji a opečené tofu

    U nás nevídaný, ale v Japonsku klasický vegetariánsky recept ma hneď na prvý raz očaril. Po prvom súste som vedel, že sa v mojej kuchyni toto jedlo udomácni. :) Huby shimeji dostať u nás...
    RAW - Avokádová nátierka s cuketou

    RAW – Avokádová nátierka s cuketou

    Suroviny na RAW - avokádovú nátierku s cuketou: 1/2 väčšej alebo 1 menšia cuketa, 1 avokádo, 100 g sušených paradajok, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, šťava z...
    Jacmenny solet

    Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

    Suroviny na jačmenný šolet s tempeh a kapustou: 400 g tempeh - sojové fermentované bôby, 1 čínska kapusta, biela drobná fazuľa namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom,...
    Grilovacie marinády

    Grilovacie marinády

    Medovo - horčicová marináda  Suroviny: 125 ml repkového oleja Raciol, 125 ml dijonskej horčice, 125 ml medu, 1 ČL granulovaného cesnaku, 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu nakrájaného na jemno Postup: V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu...
    Paprika v smotanovej omáčke

    Paprika v smotanovej omáčke

    1 porcia obsahuje: 1264 joulov (302 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg papriky, 2 lyžice - 80 g majonézy, 1/8 l smotany, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžička...
    Dusený špenát na cesnaku

    Dusený špenát na cesnaku

    Suroviny ( rozpočet na prípravu pre 4 osoby ): 500 g čerstvého listového špenátu, 100 ml smotany na varenie, 50 g masla, 1-2 strúčiky cesnaku podľa chuti, soľ a čierne mleté korenie Postup: Na rozpálenom masle restujeme najemno...