Zapečené panini
Chuťovky

Zapečené panini s kuracou šunkou a syrom

Suroviny: 2 ks Francúzska biela bageta, tatárska omáčka s cesnakom, 100 g syr Eidam, 100 g dusená kuracia šunka, 150 g paradajky Postup: Bagetu rozkrojíme a polovice natrieme tatárskou omáčkou s príchuťou cesnaku. Poukladáme plátky šunky, syra a paradajok. Pre spestrenie môžeme pridať  rukolu alebo natrhaný šalát. Bagetu priklopíme a chvíľku toastujeme v kontaktnom grile […]

Chrumkavé olivy
Chuťovky

Chrumkavé olivy

Suroviny: 150 g hladkej múky, 125 g masla, 250 g strúhaného syra, soľ, mletá sladká paprika, 200 g olív plnených kapiou, asi 30 ks Postup: Z múky, masla, zo syra, z papriky a zo soli vymiešame hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Olivy necháme odkvapkať. Z cesta vyformujeme valček […]

Pečené vajcia
Chuťovky

Pečené vajcia

Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ): 6 až 8 vajec, soľ, 80 g masla, pažítka alebo petržlenová vňať, 1 surové vajce, 3 lyžice strúhanky, mleté čierne korenie,3 dl smotany, 1 lyžica hrubej múky Postup: Uvarené vajíčka prekrojíme po šírke na polovice a žĺtky vyberieme. Čerstvé maslo dobre vymiešame, pridáme soľ, pretlačené žĺtky, nadrobno pokrájanú […]

Baklažán s čerstvou mätou
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni, Zeleninové

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu, 1 lyžica nakrájanej čerstvej mäty, 2 lyžice strúhanky, soľ Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme okraje a neobielené ich nakrájame pozdĺžne na […]

Crostini s artičokami a paradajkami
Chuťovky

Crostini s artičokami a paradajkami

v jednej porcii: 197 kcal (808 kJ), 5 g bielkovín, 27 g sacharidov, 9 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 591 mg sodíka Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 1 pohárik (asi 175 g) marinovaných artičok, dobre odkvapkaných a pokrájaných nahrubo, 1 veľká paradajka, zbavená semien a pokrájaná […]

Syrové wafle
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Vegetariáni

Syrové wafle

Suroviny: 250 g rastlinné maslo, 250 ml pochuťková (kyslá) smotana, 5 ks vajec, 100g maizéna (kukuricny, al. zemiakový škrob), 150 g strúhaný syr, 250 g hladká múka špeciál, 100 ml voda, 1 malá lyžicka – soľ Postup: Vajícka vymiešame s rastlinným maslom, pridáme smotanu a syr – poriadne vymiešať Prida sa zvysok ingrediencii – vymiešať

Chuťovky, Huby, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Hrianky s hubami a vajíčkom

Suroviny: 4 ks toastového chleba, 300 g húb,1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce Postup: Huby očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a necháme na rozohriatej masti zosklovatieť. Pridáme huby a rascu a dusíme tak dlho, až sú huby mäkké. Potom pridáme vajce rozšľahané so soľou […]

Vyprážaná tekvica
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Vyprážaná tekvica

Suroviny: 400 g mladej tekvice, 30 g parmezánu, 2 vajcia, 4 lyžice piva, kečup, hladká múka, tuk na vyprážanie, 1 čajová lyžička octu, soľ Postup: Tekvicu olúpeme, nakrájame na tenké rezne a odstránime jadrovník. Rezne dáme do osolenej vody, pridáme ocot, povaríme na miernom ohni 5 až 7 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Vajcia rozšľaháme […]

Hubové koláčiky
Chuťovky, Huby, Jedlá bez mäsa, Koláče, Múčne jedlá

Hubové koláčiky z lístkového cesta

Suroviny: 250 g lístkového cesta, 80 g drobných húb, 100 g nastrúhaného syra na jemno, 1 vajíčko, 2 paradajky, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička morskej soli. Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame na 8 štvorcov. Uložíme ich na plech. Každý plátok potrieme vyšľahaným vajíčkom. Na stred dáme asi 1 čajovú lyžičku […]

Chuťovky, Sendviče

Pikantná bageta

Suroviny (rozpočet na 10 porcií): 1 veľký pór, soľ, 10 malých bagiet, 200 g slaného syra feta, 120 g kapár, 1 hlavičku šalátu, 5 paradajok, 10 zaváraných feferónok, 10 plátkov šunky, 250 ml kyslej smotany Postup: Pór očistíme a nakrájame na tenké plátky, trocha osolíme. Bagetky vodorovne prekrojíme. Syr a kapary nadrobno nasekáme a dáme […]

womangalérie VŠETKY