Jarné rolky
Bez lepku, Bravčové, Chuťovky

Jarné rolky

Suroviny na Jarné rolky ( rozpočet pre 2 osoby ): 20 plátkov čerstvého cesta na jarné rolky, 150 g mletého bravčového mäsa, 100 g mrkvy, 100 g bielej kapusty, 2 vajíčka, 100 g sklených rezancov, 2 ČL cukru, 2 PL cesnaku,  2 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletého čierneho korenia, tapioková múka, olej Postup: Mrkvu očistíme […]

Korenie pre varenie, Nátierky

Cuketová pomazánka s tahini pastou

Cuketová pomazánka bola u nás doma obľúbenou pomazánkou cez leto. Robievala ju moja mama a vždy rýchlo zmizla zo stola…:-) Suroviny na cuketovú pomazánku s tahini pastou: 1 menšia cuketa, UME ocot, 1 – 2 polievkové lyžice Bio Tahini, 1 čajová lyžička konopných semiačok, trochu citrónovej šťavy, štipka drveného chilli, štipka mletého čierneho korenia, trocha sušeného […]

Bryndzové toasty
Chuťovky, Sendviče

Bryndzové toasty

Suroviny na bryndzové toasty: 200 g bryndze, 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu, medzi prsty mletej červenej papriky, malá cibuľka, 10 krajcov toastového chleba, 10 krúžkov suchej salámy alebo klobásy   Postup: Cibuľku nakrájame na jemno a premiešame s ostatnými surovinami. Chlieb natrieme nátierkou, prikryjeme krúžkom suchej salámy a zapečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi […]

Falafel
Bez lepku, Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Vegetariáni

Falafel

Falafel sú vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke. Ku falafelovým guľôčkam sa pridávajú šaláty, zaváraná zelenina, štipľavá omáčka a sú pokvapkané omáčkou na spôsob tahini. Falafelové guľôčky sa môžu jesť aj samotné alebo ako časť meze. Suroviny na falafel ( rozpočet asi na […]

kurča v rôsole so zeleninou
Chuťovky, Hydina

Kurča v rôsole so zeleninou

Suroviny na kurča v rôsole so zeleninou: 25 dkg plátkov kuracieho mäsa, 10 dkg listového špenátu, 30 dkg karotky, 15 dkg póru, 8 plátkov želatíny,  l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej, maslo Postup: Očistíme karotku. Z póru odkrojíme korienky a konce zelených listov. Pór pozdĺžne prekrojíme a umyjeme.Zeleninu nakrájame na cca. […]

RAW - Avokádová nátierka s cuketou
Dipy, Korenie pre varenie, Nátierky, RAW recepty, Vegetariáni

RAW – Avokádová nátierka s cuketou

Suroviny na RAW – avokádovú nátierku s cuketou: 1/2 väčšej alebo 1 menšia cuketa, 1 avokádo, 100 g sušených paradajok, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, šťava z 1 citróna, drvené chilli papričky. Postup: Cuketu, avokádo a paradajky pokrájame na drobné kúsky, zmiešame dokopy, pridáme soľ, mleté čierne korenie, dochutíme šťavou z citróna. Zmes dáme […]

Chuťovky, Nepečené

Hrušky so syrovým krémom

1 porcia: 1906 kJ / 455 kcal Suroviny na hrušky so syrovým krémom: 4 zrelé hrušky, 3 lyžice citrónovej šťavy, soľ, mleté korenie, 60g vlašských orechov, 150g netučného tvarohu, 50 g gorgonzoly, 50 g zmäknutého masla, 8 kokteilových višní Postup: Hrušky ošúpeme, rozpolíme a zbavíme jaderníkov. Citrónovú šťavu osolíme a okoreníme a hrušky zo všetkých […]

Tlačenka
Bravčové, Chuťovky

Tlačenka s cibuľovou marmeládou

Suroviny na tlačenku s cibuľovou marmeládou: 400 g údenej tlačenky, 0,5 kg červenej cibule , 70 ml červeného vína, 70 g hnedého cukru, 70 ml červeného vínneho octu, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica balsamico octu Nakladaná zelenina: 1 ks mrkvy, 4 ks reďkovky, 10 ks hráškových cukrových luskov, 4 ks jarnej cibuľky, 10 ks […]

Tvarůžková nátierka s opečenou hriankou
Bez lepku, Kulinárium, Nátierky, Vegetariáni

Tvarůžková nátierka s opečenou hriankou

Nátierky na všetky možné spôsoby patria k raňajkovej klasike. Do našej tvarůžkovej nátierky sme pridali čerstvé reďkovky a vajíčka, ktoré sú, rovnako ako tvarůžky, ďalším skvelým zdrojom bielkovín. Tieto náš mozog skutočne ráno potrebuje a bez nich se mu nechce veľmi fungovať. Suroviny na Tvarůžkovú nátierku: 200 g čerstvého syra žervé, 100 g Olomouckých tvarůžkov […]

RAW - šampiňónová nátierka
Nátierky, RAW recepty, Vegetariáni

RAW – šampiňónová nátierka

Suroviny na RAW – šampiňónová nátierka: 250 g šampiňónov, 3 strúčiky cesnaku, 1 menšia cuketa, 4 ks sušených paradajok naložených v oleji, Postup: Šampiňóny umyjeme, očistíme a spolu s cuketou a sušenými paradajkami pokrájame na drobné kúsky. Pridáme roztlačený cesnak a všetko dochutíme soľou, koreníme a podľa potreby pridáme prípadne trocha oleja zo sušených paradajok. […]

womangalérie VŠETKY