Chuťovky, Huby, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Hrianky s hubami a vajíčkom

Suroviny: 4 ks toastového chleba, 300 g húb,1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce Postup: Huby očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a necháme na rozohriatej masti zosklovatieť. Pridáme huby a rascu a dusíme tak dlho, až sú huby mäkké. Potom pridáme vajce rozšľahané so soľou […]

Vyprážaná tekvica
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Vegetariáni

Vyprážaná tekvica

Suroviny: 400 g mladej tekvice, 30 g parmezánu, 2 vajcia, 4 lyžice piva, kečup, hladká múka, tuk na vyprážanie, 1 čajová lyžička octu, soľ Postup: Tekvicu olúpeme, nakrájame na tenké rezne a odstránime jadrovník. Rezne dáme do osolenej vody, pridáme ocot, povaríme na miernom ohni 5 až 7 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Vajcia rozšľaháme […]

Hubové koláčiky
Chuťovky, Huby, Jedlá bez mäsa, Koláče, Múčne jedlá

Hubové koláčiky z lístkového cesta

Suroviny: 250 g lístkového cesta, 80 g drobných húb, 100 g nastrúhaného syra na jemno, 1 vajíčko, 2 paradajky, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička morskej soli. Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame na 8 štvorcov. Uložíme ich na plech. Každý plátok potrieme vyšľahaným vajíčkom. Na stred dáme asi 1 čajovú lyžičku […]

Chuťovky, Sendviče

Pikantná bageta

Suroviny (rozpočet na 10 porcií): 1 veľký pór, soľ, 10 malých bagiet, 200 g slaného syra feta, 120 g kapár, 1 hlavičku šalátu, 5 paradajok, 10 zaváraných feferónok, 10 plátkov šunky, 250 ml kyslej smotany Postup: Pór očistíme a nakrájame na tenké plátky, trocha osolíme. Bagetky vodorovne prekrojíme. Syr a kapary nadrobno nasekáme a dáme […]

Bruschetta
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Sendviče

Bruschetta

Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 10 plátkov talianského chleba ciabatta (môžeme nahradiť sendvičom alebo bagetou), 10 ml olivového oleja (Extra Vergine), 10 g cesnaku, 550 g paradajok (olúpaných, zbavených jadierok), 20 g šalotky (jarnej cibuľky), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvá bazalka Postup: Plátky ciabatty potrieme cesnakom z oboch strán, vložíme na plech a v […]

Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka

Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 800 g baklažán, 4 strúčiky cesnak, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivový olej, 150 g čerstvá mozzarella, 320 g paradajky alebo cherry paradajky, čerstvá bazalka,1 ks citrón (alebo citrónová šťava), 160 g brokolica,160 g karotka, tatárska omáčka s príchuťou cesnak Postup: Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky, ľahko potrieme […]

Klasický burger
Grilovanie, Hovädzie, Sendviče

Klasický burger

Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši hostia budú nadšení! Suroviny: 4 žemle na hamburger, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 3 lyžice pikantného Ajvaru, 3 lyžice jemného Ajvaru, 2 lyžice majonézy, 2 paradajky, 1 cibuľa, 4 listy zeleného […]

Thunský šalát
Chuťovky, Hydina, Ovocné, Zeleninové

Thunský šalát

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 80g Eidamský syr (tehla) 30%, 120g grapefruitu, 80g paradajok, 80 g šalátovej uhorky, 40 g kuracej šunky, 80 Majolenky, 40 ml bieleho jogurtu, 40 ml kečupu extra ostrého Postup: Očistené grapefruity bez kôstok, uhorku a paradajky nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame na drobné prúžky a všetko spoločne premiešame. […]

tofu burger
Jedlá bez mäsa, Sendviče, Vegetariáni

Urobte si doma vlastný zdravý a chutný tofu burger

Vedeli ste, že burger môže mať skvelú a plnú chuť aj v tofu verzii? Presvedčíte sa o tom jednoducho tak, že si ho pripravíte sami doma.  Veríme, že jeho ľahkosť oceníte vy, vaša rodina či blízki. Navyše, najete sa zdravo a pritom neutrpí ani váš rodinný rozpočet. Nech sa páči, recept na tofu burger:        […]

Grilované toasty
Sendviče

Grilované toasty s jablkovým pyré

Suroviny: Supersandwich, jablkové pyré, škorica, 2 citróny, vanilkový puding, šľahačka Postup: Olúpané a nakrájané jablká udusíme v pol litri vody domäkka. Potom ich rozmixujeme, pridáme cukor, šťavu z citrónov a vanilkový puding. Povaríme asi dve minúty. Toasty krátko ugrilujeme, naplníme jablkovým pyré, posypeme škoricou a dochutíme so šľahačkou. Extra tip: Namiesto jablkového pyré môžeme nakrájať na plátky jablká, krátko ich […]

womangalérie VŠETKY