tofu burger
Jedlá bez mäsa, Sendviče, Vegetariáni

Urobte si doma vlastný zdravý a chutný tofu burger

Vedeli ste, že burger môže mať skvelú a plnú chuť aj v tofu verzii? Presvedčíte sa o tom jednoducho tak, že si ho pripravíte sami doma.  Veríme, že jeho ľahkosť oceníte vy, vaša rodina či blízki. Navyše, najete sa zdravo a pritom neutrpí ani váš rodinný rozpočet. Nech sa páči, recept na tofu burger:        […]

Grilované toasty
Sendviče

Grilované toasty s jablkovým pyré

Suroviny: Supersandwich, jablkové pyré, škorica, 2 citróny, vanilkový puding, šľahačka Postup: Olúpané a nakrájané jablká udusíme v pol litri vody domäkka. Potom ich rozmixujeme, pridáme cukor, šťavu z citrónov a vanilkový puding. Povaríme asi dve minúty. Toasty krátko ugrilujeme, naplníme jablkovým pyré, posypeme škoricou a dochutíme so šľahačkou. Extra tip: Namiesto jablkového pyré môžeme nakrájať na plátky jablká, krátko ich […]

Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Koláče, Múčne jedlá, Pizza

Paradajkové slimáky z lístkového cesta

Energetická hodnota jedného ks: 25 kcal Suroviny (rozpočet na 33 porcií): 3 rolky vyvaľkaného lístkového cesta, 60g sušených paradajok, 30 g bylinkového masla, 1 vajce Postup: Lístkové cesto rozbalíme a necháme 10 minút odležať pri izbovej teplote. Sušené paradajky pokrájame na kocky a premiešame spolu s bylinkovým maslom. Lístkové cesto potrieme plnkou a zrolujeme do […]

bryndzová nátierka
Nátierky

Vynikajúca bryndzová nátierka

Recept je vytvorený samotným Thomasom, stretáva sa v ňom intenzívna aróma a napriek tomu pôsobí vyvážene a harmonicky. Sýte predjedlo, preto treba upozorniť hostí, aby jedli opatrne a zvýšilo im miesto v žalúdku aj na hlavný chod… 🙂  Suroviny na 4 porcie:  200 g bryndze, slanina alebo sušená šunka, 1 cibuľa, 100 g sušených paradajok v oleji, píniové semienka, soľ, mleté […]

Pita s grilovaným kuracím mäsom
Grilovanie, Hydina, Sendviče

Pita s grilovaným kuracím mäsom

Suroviny: 4 kusy arabských chlebových placiek Pita, 400 g kuracích pŕs, 50 g šunky Prosciutto, 1 jarná cibuľka, 1 šalotka, chilli paprička, soľ, mleté čierne korenie Dressing: 2  PL  majonézy, 2  PL  kečupu, 1 PL červeného vína, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie,  tymian, rozmarín Postup: Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, jemne naklepeme, […]

Tvarohová nátierka
Nátierky

Tvarohová nátierka s pažítkou

Suroviny: slovenský tvaroh, soľ, pažítku Postup: Tvaroh rozmiešame v miske. Osolíme a dochutíme pokrájanou pažítkou

Domáce čipsy
Chuťovky, Jedlá zo zemiakov, Prílohy

Domáce čipsy s dresingom

Suroviny: 1 kg zemiakov, slnečnicový olej na vysmážanie, morskú soľ Na dresing potrebujeme: 250 g slovenského bieleho jogurtu, soľ, čierne korenie, pažítku Postup: Zemiaky ošúpeme a na strúhadle nastrúhame na plátky hrubé približne 2mm. Osušíme ich papierovou utierkou. Slnečnicový olej rozpálime v hlbokom hrnci. Zemiakové plátky v ňom vysmážame asi 5 minút. Posypeme morskou soľou. […]

Špargľa s holandskou omáčkou
Chuťovky, Jedlá bez mäsa

Špargľa s holandskou omáčkou a šunkou

Suroviny: 500 g špargle, 1 lyžičky soli, 1 kocka cukru, 1 l vody, 250 g masla, 3 žĺtky, soľ, mleté biele korenie, 1 malá cibuľa, 1 lyžica vínneho octu, trocha mletej feferónky, pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vode so soľou a cukrom. Maslo na panvici roztopíme a odstavíme. Do […]

Prírodný syr
Chuťovky, Jedlá bez mäsa

Prírodný syr – Syrový sen

Suroviny: 1,5 l plnotučného slovenského mlieka, 500 ml šľahačkovej smotany, 1 KL soli, 4 PL citrónovej šťavy Postup: Mlieko, smotanu a soľ dáme variť. Keď sa na okrajoch začnú tvoriť bublinky, prilejeme citrónovú šťavu. Vypneme sporák a necháme ešte 5 minút postáť na teplom sporáku, potom hodinu pri izbovej teplote. Zmes prelejeme na plienku a […]

Oškvarkové pagáče
Chuťovky, Koláče, Múčne jedlá, Veľká noc

Oškvarkové pagáče

  Suroviny: 500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla Rajo, 1 ks 250 g Rajo kyslá smotana,  1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ Postup: Z prísad, okrem oškvarkov, vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť, potom ho rozvaľkáme a po povrchu rovnomerne rozotrieme oškvarky. Cesto poprekladáme, najmenej […]

womangalérie VŠETKY