Dnes je utorok, 19. marca 2024, sviatok má Jozef

Predjedlo

Lososový tartar

Lososový tatarák s olivovou tapenádou

Lososový tatarák ocení každý milovník rýb. Pripravuje sa s čerstvým surovým lososom a korením. Bežne sa natiera na sušienky alebo chlieb a konzumuje sa ako predjedlo. Na obvyklú prípravu sa nasekaný filet z lososa...

Cícerový dip

Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine! Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ): 100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť...

Oškvarková nátierka

Jednoduchá a klasická oškvarková nátierka. Najlepšie chutí z čerstvých oškvarkov! :-) Oškvarková nátierka - suroviny: 250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého...

Lososové rolky

Suroviny na lososové rolky: 8 plátkov údeného lososa, 8 kúskov sterilizovanej špargle, 2 lyžice neochuteného nátierkového masla, petržlenová vňať na ozdobenie Postup: Plátky údeného lososa rozložíme, do každého dáme 1 ks špargle. Takto naplnené ich...

Čili chlieb

Suroviny na čili chlieb: 1 cibuľa, 4 polievkové lyžice oleja, 400 g mletého mäsa, 1/2 l vody, soľ, mleté čierne korenie, čili prášok, 1 paprika, 1 konzerva kukurice, 2 konzervy fazule, 1 okrúhly chlieb Postup: Cibuľu ošúpeme,...

Syrové košíčky s tymiánom a medom

Syrové košíčky s tymiánom a medom sú veľmi chutné. Vyskúšajte! Suroviny na syrové košíčky s tymiánom a medom: 250 g lístkového cesta, 150 g syra s modrou plesňou, 1 ČL čerstvých tymiánových lístkov, 3 až 4...

Sedliacke fašírky

Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte obmedzovať iba...

Cesnaková nátierka s tofu

Cesnaková nátierka s tofu - suroviny: 200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku Postup: Tavený syr a jogurt spolu vymiešame, pridáme najemno nastrúhané tofu a pretlačený cesnak. Dobre...

Francúzsky toast s banánmi

Francúzsky toast - medzi typické varianty patrí jeho ochutenie na sladko s cukrom, škoricou, vanilkou a muškátovým orieškom. Do cestíčka sa môže pridať aj portské víno. Táto varianta je obvykle podávaná teplá ako...

Jarné závitky s pikantnou omáčkou

Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...