Lososový tatarák s olivovou tapenádou
Lososový tatarák ocení každý milovník rýb. Pripravuje sa s čerstvým surovým lososom a korením. Bežne sa natiera na sušienky alebo chlieb a konzumuje sa ako predjedlo. Na obvyklú prípravu sa nasekaný filet z lososa...
Cícerový dip
Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine!
Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ):
100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť...
Oškvarková nátierka
Jednoduchá a klasická oškvarková nátierka. Najlepšie chutí z čerstvých oškvarkov! :-)
Oškvarková nátierka - suroviny:
250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého...
Lososové rolky
Suroviny na lososové rolky:
8 plátkov údeného lososa, 8 kúskov sterilizovanej špargle, 2 lyžice neochuteného nátierkového masla, petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
Plátky údeného lososa rozložíme, do každého dáme 1 ks špargle. Takto naplnené ich...
Čili chlieb
Suroviny na čili chlieb:
1 cibuľa, 4 polievkové lyžice oleja, 400 g mletého mäsa, 1/2 l vody, soľ, mleté čierne korenie, čili prášok, 1 paprika, 1 konzerva kukurice, 2 konzervy fazule, 1 okrúhly chlieb
Postup:
Cibuľu ošúpeme,...
Syrové košíčky s tymiánom a medom
Syrové košíčky s tymiánom a medom sú veľmi chutné. Vyskúšajte!
Suroviny na syrové košíčky s tymiánom a medom:
250 g lístkového cesta, 150 g syra s modrou plesňou, 1 ČL čerstvých tymiánových lístkov, 3 až 4...
Sedliacke fašírky
Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte obmedzovať iba...
Cesnaková nátierka s tofu
Cesnaková nátierka s tofu - suroviny:
200 g údeného tofu, 150 g taveného syra, 1 biely jogurt, 6 strúčikov cesnaku
Postup:
Tavený syr a jogurt spolu vymiešame, pridáme najemno nastrúhané tofu a pretlačený cesnak. Dobre...
Francúzsky toast s banánmi
Francúzsky toast - medzi typické varianty patrí jeho ochutenie na sladko s cukrom, škoricou, vanilkou a muškátovým orieškom. Do cestíčka sa môže pridať aj portské víno. Táto varianta je obvykle podávaná teplá ako...
Jarné závitky s pikantnou omáčkou
Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...