Plnené paradajky s ryžou
Bravčové, Chuťovky, Grilovanie, Hovädzie, Jahňacie, Letná grilovačka, Zapekané jedlá a Nákypy

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g mletého mäsa, 2 vajcia, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mletá paprika, cukor, oregano alebo rozmarín. Postup: Ryžu uvaríme v slanej vode. Cibuľu […]

Bruschetta s paradajkovou salsou
Chlieb a pečivo, Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Pizza

Bruschetta s paradajkovou salsou

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile. Suroviny na Bruschetta s paradajkovou salsou: 6 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 5 lístkov čerstvej bazalky, 2 […]

plnené pizza šampiňóny
Chuťovky, Grilovanie, Huby, Letná grilovačka

Plnené pizza šampiňóny s mozzarellou a slaninou

Suroviny na plnené pizza šampiňóny s mozzarellou a slaninou ( rozpočet pre 4 osoby ): 8 ks šampiňónov portobello (alebo viac klasických šampiňónov s väčšími klobúčikmi), 500 g paradajkovej šťavy, 200 g mozzarelly v náleve, 40 g prerastenej slaniny, 8 vykôstkovaných olív, čerstvé oregano na ozdobu Postup: Na suchej panvici opečte malé kocky slaniny. Zo […]

Burger s avokádom
Grilovanie, Hovädzie, Letná grilovačka, Sendviče

Burger s avokádom

Suroviny na Burger s avokádom ( rozpočet na 1 porciu ): 130 g mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžica oleja, 1/2 zrelého avokáda, 2 cherry paradajky, 1 polievková lyžica limetkovej šťavy, soľ, korenie, 1 veľká celozrnná žemla, hrsť nakrájaného listového šalátu, červená cibuľa, 1 lyžica tatárskej omáčky Postup: Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej hmoty. Vytvoríme […]

Pečené jablko v pahrebe
Chuťovky, Grilovanie, Letná grilovačka

Pečené jablko v pahrebe

Suroviny na Pečené jablko v pahrebe: klobáska, 4 väčšie jablká, olivový olej, 1 strúčik cesnaku, rozmarín, tymian, na balenie jablka – alobal Na prípravu cesnakového dressingu potrebujeme: cesnak, kyslá smotana, pažítka   Postup: Klobásku nakrájame  na malé kocky. Kocky premiešame s olivovým olejom, najemno nasekaným strúčikom cesnaku, nakrájaným rozmarínom a tymianom. Jablko zrežeme z jednej strany (vrch si […]

Bruschetta s paradajkami
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Sendviče

Bruschetta s paradajkami

Energetická hodnota jednej porcie:  1 301 kJ Suroviny na jedlo Bruschetta s paradajkami ( rozpočet na 4 porcie ): 2 mäsité paradajky, 1 menšia červená cibuľa, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžice bieleho balzamikového octu, bazalka, soľ, 4 ciabatty alebo malé celozrnné bagetky, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice majolenky Postup: Paradajky ošúpeme, rozkrojíme na štvrtiny a […]

Huby plnené zeleninou
Bez lepku, Chuťovky, Grilovanie, Huby, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Vegetariáni

Huby plnené zeleninou

v jednej porcii: 90 kcal (369 kj), 6 g bielkovín, 9 g sacharidov, 5 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 5 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 120 mg sodíka Suroviny na Huby plnené zeleninou ( rozpčet na 4 porcie ): 24 väčších alebo 12 veľkých húb, napr. šampiňónov, bez hlúbikov, 2 lyžičky rastlinného oleja, 1 cibuľa, […]

Nátierky

Domáca pečeňovka

Paštéty patrili a u niekoho možno stále ešte stále patria k občasným raňajkám, desiatam či k rýchlej večeri.  V dnešnej modernej dobe naozaj dostanete kúpiť výborné paštéty všakovakých druhov, od všakovakých výrobcov. Domáce paštéty ale aj rôzne mlsky zo zahraničia. Len sa treba trocha rozhliadnuť po obchodoch a vedieť si správne vybrať podľa vlastnej chuti. […]

Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese
Chuťovky, Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka

Marinovaný baklažán so zeleninou a Salsou Caprese

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 800 g baklažán, 4 strúčiky cesnak, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivový olej, 150 g čerstvá mozzarella, 320 g paradajky alebo cherry paradajky, čerstvá bazalka,1 ks citrón (alebo citrónová šťava), 160 g brokolica,160 g karotka, tatárska omáčka s príchuťou cesnak Postup: Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky, ľahko potrieme […]

Ciabatta àla Capri
Grilovanie, Jedlá bez mäsa, Letná grilovačka, Sendviče, Vegetariáni

Ciabatta àla Capri

Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri: 400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly, 1 pohár sterilizovanej kápie, olej, na ozdobu – čierne olivy, bazalka, petržlenová vňať, 2 ciabatty Postup: Najskôr si pripravíme marinádu […]

womangalérie VŠETKY