Francúzsky toast s banánmi
Francúzsky toast - medzi typické varianty patrí jeho ochutenie na sladko s cukrom, škoricou, vanilkou a muškátovým orieškom. Do cestíčka sa môže pridať aj portské víno. Táto varianta je obvykle podávaná teplá ako...
Jarné závitky s pikantnou omáčkou
Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...
Bryndzový dip s pečenou paprikou
Bryndzový dip s pečenou paprikou je veľmi chutná pomazánka, ktorú môžeme ale servírovať aj ako dip so zeleninou.
Suroviny bryndzový dip s pečenou paprikou:
2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze,...
Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene
Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....
Plnený baklažán paradajkami
Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte.
Suroviny na plnený baklažán paradajkami:
1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej
Postup:
Baklažán rozkrojíme na dve...
Cheesecake s bryndzou
Americký koláč cheesecake si veľmi rýchlo našiel fanúšikov aj medzi slovákmi. Je zložený prevažne z tvarohu, ktorý môžeme nahradiť bryndzou.
Suroviny na cheesecake s bryndzou:
1 lístkové cesto (zabalené do ruličky v papieri), 200ml kyslej smotany, 70 g...
Rajčinové toasty
Suroviny na rajčinové toasty:
5 rajčín, 2 lyžice sekanej čerstvej bazalky, 2 lyžice najemno pokrájanej cibuľky, mleté korenie, olivový olej, 8 ks toastového chleba alebo bagety, syr niva, syr primátor
Postup:
Rajčiny prelejeme horúcou vodou, po chvíľke...
Sardinková nátierka
Sardinková nátierka - rýchla a chutná nátierka, vhodná na raňajky, desiatu ale aj večeru.
Sardinková nátierka - suroviny:
jedny sardinky vo vlastnej šťave, 4 trojuholníky Karičky, 4 polievkové lyžice posekanej cibule na jemno, 1 polievková lyžica...
Lososová pena s kôprom
Lososová pena s kôprom - suroviny:
údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor
Postup:
Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...
Oškvarkové pagáče
Suroviny na oškvarkové pagáče:
500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla, 1 ks 250 g kyslej smotany, 1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ
Postup:
Z prísad,...