Dnes je piatok, 29. marca 2024, sviatok má Miroslav

Predjedlo

Francúzsky toast s banánmi

Francúzsky toast - medzi typické varianty patrí jeho ochutenie na sladko s cukrom, škoricou, vanilkou a muškátovým orieškom. Do cestíčka sa môže pridať aj portské víno. Táto varianta je obvykle podávaná teplá ako...

Jarné závitky s pikantnou omáčkou

Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...
Grilovanie

Bryndzový dip s pečenou paprikou

Bryndzový dip s pečenou paprikou je veľmi chutná pomazánka, ktorú môžeme ale servírovať aj ako dip so zeleninou. Suroviny bryndzový dip s pečenou paprikou: 2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze,...

Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene 

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....

Plnený baklažán paradajkami

Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte. Suroviny na plnený baklažán paradajkami: 1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej Postup: Baklažán rozkrojíme na dve...
Cheesecake s bryndzou

Cheesecake s bryndzou

Americký koláč cheesecake si veľmi rýchlo našiel fanúšikov aj medzi slovákmi. Je zložený prevažne z tvarohu, ktorý môžeme nahradiť bryndzou. Suroviny na cheesecake s bryndzou: 1 lístkové cesto (zabalené do ruličky v papieri), 200ml kyslej smotany, 70 g...

Rajčinové toasty

Suroviny na rajčinové toasty: 5 rajčín, 2 lyžice sekanej čerstvej bazalky, 2 lyžice najemno pokrájanej cibuľky, mleté korenie, olivový olej, 8 ks toastového chleba alebo bagety, syr niva, syr primátor Postup: Rajčiny prelejeme horúcou vodou, po chvíľke...

Sardinková nátierka

Sardinková nátierka - rýchla a chutná nátierka, vhodná na raňajky, desiatu ale aj večeru. Sardinková nátierka - suroviny: jedny sardinky vo vlastnej šťave, 4 trojuholníky Karičky, 4 polievkové lyžice posekanej cibule na jemno, 1 polievková lyžica...

Lososová pena s kôprom

Lososová pena s kôprom - suroviny: údené lososové plátky, maslo, mäkký syr, limetková kôra, soľ, čierne korenie, kôpor Postup: Údené lososové plátky najemno nakrájame (naškriabeme ako na prípravu „tataráku"). Vyšľaháme maslo s mäkkým syrom, pridáme nakrájaného lososa...

Oškvarkové pagáče

Suroviny na oškvarkové pagáče: 500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla, 1 ks 250 g kyslej smotany,  1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ Postup: Z prísad,...