Hermelín so slaninou a čiernym pivom
Hermelín so slaninou a čiernym pivom je vhodné jedlo k pivu.
Energetická hodnota 1 porcie 2411 kJ/576 kcal
Suroviny na hermelín so slaninou a čiernym pivom ( rozpočet na 4 porcie ):
3 strúčiky cesnaku, soľ,...
Špargľa s parmskou šunkou
Špargľa s parmskou šunkou patrí medzi rýchle a veľmi chutné jedlá.
Suroviny na špargľu s parmskou šunkou (rozpočet na 4 porcie):
12 ks špargľa, soľ, 12 plátkov parmskej šunky, 5 pl olivového oleja, 50 g strúhaného...
Jarné muffiny
Suroviny na Jarné muffiny:
10 ks vajíčka, 1 ks červená paprika, 3 ks jarná cibuľka, mlieko, 1 ks pór, 100 g šunka, 1 ks fenikel, 100-150 g nízkotučného syra do 30%, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Formu...
Vegánska paštika z portobella
Pokiaľ si párty neviete predstaviť bez chlebíčkov a zároveň by ste radi prekvapili hostí novým receptom, vsaďte na domácu rastlinnú nátierku. Chlebíčky môžete podávať napríklad s nakladanou červenou cibuľkou, ktorá sa k nátierke vynikajúco...
Bruschetta s paradajkami
Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka a cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile.
Energetická...
Pečený baklažán s parmezánom
Suroviny na pečený baklažán s parmezánom:
1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky, bazalka, mozarella
Postup:
Najskôr si urobíme omáčku. Cibuľu si...
Arabský hummus
Suroviny na arabský hummus:
1/2 kg cíceru, 4 lyžičky sezamovej omáčky (tahini), 2-3 lyžičky soli, rímska rasca (jeera), 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica olivového oleja, citrón
Postup:
Cícer cez noc namočíme. Varíme do mäkka (1,5 – 2...
Obložený krehký chlieb
1 porcia: 445 kJ / 106 kcal
Suroviny na obložený krehký chlieb ( rozpočet na 16 porcií ):
2 lyžice majonézy, 1 lyžica horčice, 8 plátkov krehkého chleba, 2 malé jablká, 4 plátky hydinovej salámy, 1...
Zelenina v tempúre
Energetická hodnota jednej porcie: 3 832 kJ
Suroviny na recept zelenina v tempúre ( rozpočet na 4 porcie ):
200 g tempúry, 800 g čerstvej zeleniny (baklažán, cuketa, huby, paprika, špargľa), olej na vyprážanie, 100 g...
Šunkové kolieska
Šunkové kolieska v našej rodine patria k veľmi obľúbeným! Nikdy ich nie je dosť! Majú ich radi aj naše deti a rovnako potešia aj návštevu.
Suroviny na šunkové kolieska:
400 g lístkového cesta, 150 g šunkovej...