Hubová paštéta
Hubová paštéta - suroviny:
4 PL masla1 cibuľa4 strúčiky cesnaku300 g hnedých šampiňónov alebo iných húb1 hruška alebo jablko2 vetvičky tymiánuHrsť orechov (vlašské, pekanové)50 ml Karpatského KB Hruška2 PL masti
Postup:
Na masle si opražíme nadrobno nakrájanú...
Vaječná pomazánka
Vaječná pomazánka - suroviny:
4 uvarené vajcia, 2 lyžičky plnotučnej horčice, cibuľa, tavený syr
Postup:
Tavený syr vyšľaháme s horčicou, pridáme nakrájanú cibuľku nadrobno, z uvarených vajec vyberieme žĺtky a premiešame všetko dokopy. Uvarené zvyšky bielkov nakrájame...
Škvarková pomazánka s uhorkami
Škvarková pomazánka s uhorkami - suroviny:
1kg škvarkov, cesnak, sladkokyslé uhorky, horčica, mletá pálivá paprika, tekuté polievkové korenie, soľ
Postup:
Škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom (množstvo podľa chuti). Sladkokyslé uhorky nastrúhame najemno. Pridáme podľa...
Sicílska caponata s baklažánom
Španieli majú pisto, Francúzi zasa ratatouille a Taliani caponatu. Dá sa povedať, že Sicílska caponata je talianske národné zeleninové jedlo.
Caponatu môžete jesť ako samostatné jedlo ale aj ako prílohu. Na teplo aj na studeno.Základ...
Pravé grécke Tzatziki
Suroviny na pravé grécke Tzatziki ( rozpočet pre 4 osoby ):
1 kg gréckeho jogurtu, 1 väčšia šalátová uhorka, 5 stúčikov cesnaku, 1 lyžice bieleho vínneho octu, 1 malú lyžičku mletého bielého korenia, 2...
Baklažán s tahini pastou
Suroviny na baklažán s tahini pastou:
2 baklažány, 3 menšie paradajky, soľ, čierne mleté korenie, 2 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, citrónová šťava, čerstvá petržlenová vňať, tahini pasta, chlieb
Postup:
Baklažány prepichneme vidličkou na...
Nátierka s tvarohom a žeruchou
Pripravte si najlepšiu jarnú nátierku !
Nátierka s tvarohom a žeruchou - suroviny:
250 g tvarohu, jarná cibuľka, 2 PL taveného syra, 3 PL žeruchy, soľ, korenie
Postup:
Všetko vymiešame a natierame na čerstvé pečivo.
Olivová tapenáda z čiernych olív
Neviem ako vy, ale ja milujem olivy. A najviac tie čerstvé, veľké, najlepšie čierne a ešte lepšie, keď sú kúpené priamo pri mori, tam kde sa pestujú a zrejú na teplom mediteránskom slnku. Táto...
Maslové nátierky na chlebové posedenie
1 porcia obsahuje: 2176 joulovSuroviny na maslové nátierky (rozpočet pre 12 osôb):
750 g zmäknutého masla, 2 lyžičky soli, ½ lyžičky korenia, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku podľa chuti
Na ochutenie: 2 lyžice...
Tvarohová nátierka s medvedím cesnakom a sedmikráskami
Tvarohová nátierka s medvedím cesnakom - suroviny:
500 g tučného tvarohu, 2 hrste listov medvedieho cesnaku, 1 hrsť kvietkov sedmikrásky, trochu petržlenovej vňate, korenie, soľ
Postup:
Medvedí cesnak a kvety sedmikrások nasekáme nadrobno (zopár si ich necháme...