Nátierka proti chrípke
Keď cítime, že na nás „niečo ide“
Začína nás pobolievať hrdlo alebo máme príznaky začínajúcej nádchy, urobme si účinnú nátierku proti chrípke: Mrkvu a chren postrúhame najemno, pridáme 1 – 2 lyžice majolky a trochu...
Karí nátierka
Karí nátierka - suroviny:
1 jablko, 1 cibuľa, 2 PL hrozienok, 2 PL masla, 100 g syra, 150 g kuracích pŕs, soľ, korenie, 1 ČL karí korenia, ½ červenej papriky
Postup:
Chopíme sa jablka, ošúpeme ho a nakrájame...
Jelení rillettes
Jelení rillettes ja tradičná Francúzska mäsová pomazánka s mäsom z jeleňa. Nejlepšie chutí spolu so svetlou bagetou, alebo s domácim kváskovým chlebom.
Suroviny na jelení rillettes ( rozpočet na 4 porcie ):
150 g jelení...
Liptovská nátierka
Liptovská nátierka - suroviny:
250 g netučného tvarohu, 100 g masla, 75g slaného pikantného tvrdého syra, 1/8 l smotany, 1 lyžička horčice, 1 lyžička nasekaných kapár, 4 lyžice nadrobno nakrájanej cibule, 2 lyžice mletej...
Bryndzová nátierka s pivom
Bryndzová nátierka s pivom je chutnou variantou klasickej bryndzovej nátierky, ktorú máme všetci radi. Je vhodná na raňajky, večeru ale aj k pivku alebo vínku.
Bryndzová nátierka s pivom - suroviny:
250 g bryndza, 125...
Zelerová nátierka
Zelerová nátierka je skvelou obmenou klasických udeninových alebo rybích nátierok. Vyskúšajte!
Zelerová nátierka - suroviny:
150 g strúhaného syra, 1 šalotka, 1 mrkva, 2 PL jogurtu, 1 ČL jemného kryštálového cukru, 150 g surového zeleru, 1/2 čl...
Cibuľové chutney s balzamikom
Suroviny na cibuľové chutney:
1 kg červenej cibule, 160 g kryštálového cukru, 100 ml červeného vína, 100 ml balzamikového octu, 1 PL oleja, bobkový list, soľ, chlieb
Postup:
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska. Vo väčšej panvici na rozohriatom...
Tuniaková nátierka
Tuniaková nátierka podávaná s tmavým pečivom
Tuniaková nátierka - suroviny:
30 g tuniaka v konzerve, 1 vajce, 20 g rastlinnej tukovej nátierky, 20 g Lučiny, jarná cibuľka, soľ, čierne korenie, pažítka, horčica podľa chuti
Postup:
Ingrediencie zmiešame, dochutíme...
Mrkvová nátierka s medom a vlašskými orechami
Mrkvová nátierka s medom a vlašskými orechami - suroviny:
Aj vy máte občas chuť na niečo dobré a tak trochu nezvyčajné, čo si možno natrieť na chrumkavý chlebík či pečivo? Tak toto je presne to...
Plnené vajcia
Suroviny na plnené vajcia (rozpočet na 16 ks):
3 na tvrdo uvarené vajcia
Na žĺtkový krém: cca.kg masla, 15 dkg tvarohu (obsah tuku 10 % )
Na vajcia so šunkou: 10 dkg surovej šunky, zavárané...