Dnes je streda, 24. apríla 2024, sviatok má Juraj

Nátierky

Hubová nátierka

Hubová nátierka - suroviny: 2 kg hríby, 1 kg očistená paprika zelená a červená, 800 g cibuľa, 1 veľká hlávka cesnak, 3 ks feferónky, 2,5 dl olej, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Postup:...

Brokolicová pochúťka so syrom

Brokolicová pochúťka - suroviny: viaczrnný chlieb, 8 ružičiek brokolice, 100 g bieleho jogurtu, 80 g čerstvého smotanového syra, 2 strúčiky cesnaku, bylinková soľ Postup: Brokolicu uvaríme nad parou, necháme vychladnúť a najemno nakrájame. Zmiešame s prelisovaným...
Tatarák z baklažánu

Tatarák z baklažánu

Suroviny na tatarák z baklažánu (rozpočet na 4 porcie): 1000 g baklažánu, ½ zelené papriky nakrájané na kocky, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu gréckeho typu, 1 polievková lyžica najemno nasekanej...
Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom

Plnené rajčiny bylinkovým tvarohom

Suroviny na plnené rajčiny bylinkovým tvarohom (rozpočet pre 4 porcie): 8 rajčín, 1 kg tvarohu, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4 balíčky žeruchy, 4 plátky želatíny, 2 ČL postrúhaného chrenu, na hrot noža horčice, soľ, citrónovú...

Cibuľová marmeláda

Cibuľová marmeláda - suroviny: morská soľ, čierne korenie, 3 červené cibule, olivový olej, 3 lyžice hnedého cukru, 1 pomaranč, 100 ml balsamickového krému   Postup: Červenú cibuľu rozkrojíme na polovice a nakrájame na plátky. Do menšieho hrnca...
Fazuľová nátierka

Fazuľová nátierka zo zyškov

Fazuľová nátierka zo zyškov - suroviny: na nátierku sme použili zvyšky nakladanej bielej fazule v paradajkovej omáčke, zvyšky ošúpaných jabĺk zo smoothie, kokosový cukor, šalotku, čerstvý tymián, olivový alebo kokosový olej, soľ, čierne korenie, čili a...
Jahodová nátierka

Jahodová nátierka s tvarohom a citrónom

Jahodová nátierka s tvarohom - suroviny: 150 g čerstvých jahôd, 50 g rastlinnej tukovej nátierky, 3 lyžice jogurtu, 250 g mäkkého tvarohu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžička jahodového sirupu, 1 lyžica trstinového cukru Postup: Rastlinnú tukovú...

Grécke tzatziky

Suroviny na grécke tzatziky : 3 ks uhorky, 500 ml gréckeho jogurtu, 1 citrón,  soľ, cesnak, olivový olej, kôpor na ozdobu Postup: Olúpeme si uhorky. Nastrúhame ich na strúhadle, dobre nasolíme a nechápe cca 30 minút stáť...

Baklažánový kaviár s tahini pastou

Suroviny na baklažánový kaviár s tahini pastou: 1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 1-2 PL olivového oleja, 1...

Tatárske toasty

Suroviny na tatárske toasty: 8 krajcov toastového chleba alebo bagety, 190 g tatárska zmes, 150 g tvrdého syru, 2 sušené paradajky, 1 paprika, 1 cibuľa, kyslá uhorka Postup: Toastový chlieb alebo bagety opečieme z oboch strán na...