Dnes je utorok, 23. apríla 2024, sviatok má Vojtech

Prílohy

Tamarillo ratatouille

Tamarillo ratatouille

Suroviny: 1/4 šálky kuracieho vývaru, 1 menší olúpaný a na kocky nakrájaný baklažán, 1/2 šálky rozmanitých húb, 4 tamarillo, 1 červená, žltá alebo oranžová paprika, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL čerstvej nasekanej bazalky, 1 PL...
Zapekaná zelenina s fetou

Zapekaná zelenina s fetou

Suroviny: 1 cukina, 1 baklažán, 3 papriky, 6 ks paradajok, 500 g feta syra, soľ, 250 ml smotany na varenie, olivový olej Postup: Cukinu a baklažán, umyjeme a pokrájame na kocky aj so šupou. Očistíme a umyjeme...

Fazuľové struky

Suroviny: 250 g fazuľových strukov, 1 väčšia cibuľa, ½ lyžičky mletej škorice, soľ Na posypanie: nastrúhaný tvrdý syr alebo tofu Postup: Do vriacej vody dáme fazuľové struky a varíme asi 10 minút. Potom ich scedíme. Na posolenom olivovom...
Zemiakový šalát

Zemiakový šalát s hráškom a mrkvou

Suroviny: 1 kg šalátových zemiakov, 15 dkg sterilizovanej sladkokyslej mrkvy, 20 dkg mrazeného hrášku, 20 dkg sterilizovaných uhoriek, 1 ks červenej papriky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kurkuma, majonéza Postup: Uvaríme na kocky pokrájané zemiaky...
Baklažán s čerstvou mätou

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...
Ryžové placky

Ryžové placky s bylinkami

Suroviny: 250 g ryže, 1 cibuľa, 2 struky cesnaku, 1 lyžica masla, 500 ml zeleninového vývaru, 1 vajce, 4 lyžice strúhaného parmezánu, 1 lyžica hladkej múky, 2 lyžice pažitky, mleté korenie, soľ, olej Postup: Ryžu uvaríme v...
Sviatočný zemiakový šalát

Sviatočný zemiakový šalát

Suroviny (na 4 porcie): 500 g zemiakov, 80 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 1 menšie jablko, 1 malá šalotka, 100 g parmskej šunky, 2 lyžice majonézy, 1 lyžica Hellmann´s Dijonnaise, 3 kyslé...
Glazované Romanesco

Glazované Romanesco

Suroviny: Romanesco 200 g, mladá mrkva celá extra jemná 200 g, maslo 20 g, soľ 60 g, cukor 60 g Postup: Rozmrazené alebo surové a očistené romanesco a mrkvičku krátko orestujeme na masle, do ktorého pridáme cukor...