Tamarillo ratatouille
Suroviny:
1/4 šálky kuracieho vývaru, 1 menší olúpaný a na kocky nakrájaný baklažán, 1/2 šálky rozmanitých húb, 4 tamarillo, 1 červená, žltá alebo oranžová paprika, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL čerstvej nasekanej bazalky, 1 PL...
Zapekaná zelenina s fetou
Suroviny:
1 cukina, 1 baklažán, 3 papriky, 6 ks paradajok, 500 g feta syra, soľ, 250 ml smotany na varenie, olivový olej
Postup:
Cukinu a baklažán, umyjeme a pokrájame na kocky aj so šupou. Očistíme a umyjeme...
Fazuľové struky
Suroviny:
250 g fazuľových strukov, 1 väčšia cibuľa, ½ lyžičky mletej škorice, soľ
Na posypanie: nastrúhaný tvrdý syr alebo tofu
Postup:
Do vriacej vody dáme fazuľové struky a varíme asi 10 minút. Potom ich scedíme. Na posolenom olivovom...
Zemiakový šalát s hráškom a mrkvou
Suroviny:
1 kg šalátových zemiakov, 15 dkg sterilizovanej sladkokyslej mrkvy, 20 dkg mrazeného hrášku, 20 dkg sterilizovaných uhoriek, 1 ks červenej papriky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kurkuma, majonéza
Postup:
Uvaríme na kocky pokrájané zemiaky...
Baklažán s čerstvou mätou
Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal
Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ):
1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...
Ryžové placky s bylinkami
Suroviny:
250 g ryže, 1 cibuľa, 2 struky cesnaku, 1 lyžica masla, 500 ml zeleninového vývaru, 1 vajce, 4 lyžice strúhaného parmezánu, 1 lyžica hladkej múky, 2 lyžice pažitky, mleté korenie, soľ, olej
Postup:
Ryžu uvaríme v...
Sviatočný zemiakový šalát
Suroviny (na 4 porcie):
500 g zemiakov, 80 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 1 menšie jablko, 1 malá šalotka, 100 g parmskej šunky, 2 lyžice majonézy, 1 lyžica Hellmann´s Dijonnaise, 3 kyslé...
Glazované Romanesco
Suroviny:
Romanesco 200 g, mladá mrkva celá extra jemná 200 g, maslo 20 g, soľ 60 g, cukor 60 g
Postup:
Rozmrazené alebo surové a očistené romanesco a mrkvičku krátko orestujeme na masle, do ktorého pridáme cukor...