hríbová omáčka s knedľou
Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Omáčky, Prívarky

Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 400 g hríbov a kuriatok, 1 cibuľa, 50 g masla, 500 ml hovädzieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 4 guľôčky nového korenia, 40 g hladkej múky, 300 ml smotany na šľahanie, malá hrsť petržlenovej vňate Postup: Hríbiky a kuriatka dobre očistíme […]

Karfiolové curry
Ajurveda, Jedlá bez mäsa, Prívarky, Vegetariáni

Karfiolové curry

Suroviny na karfiolové curry: 1 menší karfiol, 2 cibule, 1 PL karí korenia, 2 zemiaky, cuketu, smotanu na varenieKarfiolové curryPostup: Na panvici osmažte na kúsky nakrájanú cibuľu, pridajte karí korenie a chvíľku smažte. Zeleninu nakrájajte na kocky a vhoďte do panvice. Podlejte trochou vody a duste asi 10 – 15 minút, než zelenina zmäkne. Potom zalejte smotanou. Zmes […]

Kalerábová kaša
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Omáčky, Prílohy, Prívarky

Kalerábová kaša

Suroviny: 200 g mladého kalerábu, 100 g zemiakov, 50 ml smotany na varenie, 1 polievková lyžica posekaného kôpru, ½ čajovej lyžičky soli, medzi prsty mletého čierneho korenia Postup: Kaleráb nakrájame na kúsky spolu so zemiakom. Zalejeme vodou a varíme asi 15 minút. Potom rozmixujeme do hladka. Pridáme smotanu a koreniny. Za stáleho miešania už len prehrejeme. Podávame […]

ružičkový kel
Jedlá bez mäsa, Prílohy, Prívarky

Dusený ružičkový kel

Suroviny:1/2 kg rúžičkového kelu, soľ, drvená rasca, 2 strúčiky cesnakuPostup:Ružičkový kel očistíme a krátko povaríme v osolenej vode, väčšie ružičky zľahka narežeme do kríža, aby sa rýchlejšie uvarily, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Do vody môžeme na ochutenie pridať trochu drvenej rasce či plátky cesnaku. Dusený ružičkový kel podávame k mäsu, najlepšie údenému. Dusené […]

womangalérie VŠETKY