Šalát s kuracinou, jablkami a orechami
Energetická hodnota jednej porcie: 700 kcal, 2930 kJ
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
4 kuracie prsia, 1 malý zeler, 2 kyslé jablká, 1 pomaranč, 1 avokádo, 1 hlávkový šalát, 1 šalát Radicchio ( alebo čakanka ),...
Paradajky s mozzarellou
Energetická hodnota jednej porcie: 175 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
6 paradajok, 125 g mozzarelly, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžička vínneho octu, mleté korenie, soľ, bazalka
Postup:
Paradajky a mozzarellu pokrájame na kolieska, poprekladáme ich striedavo...
Listový šalát s opečeným chlebom
Energetická hodnota jednej porcie: 180 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
2 hlávky zeleného šalátu, 2 vajcia, zväzku petržlenovej vňate, 1 zväzok reďkoviek, 6 plátkov hriankového chleba, 5 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, horčica,...
Šalát s kačacími prsiami
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie):
200 g citrónová šťava, 120 g jogurt, 200 g uhorka, 200 g paradajka, 200 g paprika, 400 g hlávkový šalát, 200 g kučeravý hlávkový šalát červený, 320 g kačacie...
Waldorfský šalát
Energetická hodnota jednej porcie: 1132 kcal
Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):
1 zeler, 3 jablká, 2 hlávkové šaláty, 1 Radiccho (čakanku), 1 iný zelený šalát, 1 zväzok reďkoviek, asi 5 dkg vlašských orechov,...
Exoticky ovocný šalát
Suroviny:
Sirup: 1 menší kúsok zázvoru, 4 PL cukru, 4 PL vody, 1 PL nakrájanej citrónovej trávy, 1dl vody
Šalát: 1 mangostan, 1 kiwano, 1 nashi hruška, 1 rambutan, 1 longan, 1 pitahaya, 1...
Šalát s červenou repou a kozím syrom
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
500 g červenej repy v šupke, 250 g mäkkého kozieho syra, 4 strúčiky cesnaku, 200 g listového šalátu, 70 g parmezánu, olivový olej, morská soľ, čierne korenie, šťava...
Cícerový šalát s čerstvou zeleninou
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
1 menšia šalátová uhorka, 4 paradajky, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 250 g sterilizovaného cíceru, 200 g balkánskeho syra, zelené vňate (petržlen alebo bazalka, pažítka)
Zálievka: olej, balzamikový ocot, soľ,...
Šalát zo stopkového zeleru s hrozienkami a orechmi
Šalát zo stopkového zeleru s hrozienkami a orechmi je jedlo, ktoré máme doma veľmi radi. Pripravujem ho často a moja rodina sa ho nevie nasýtiť.
Suroviny na šalát zo stopkového zeleru:
6 plátkov bezlepkového chleba,...
Ovocný koktejl s vôňou Karibiku
Suroviny(rozpočet pre 4 osoby):
400 g rôznych druhov ovocia, citrón, 50 g cukru, 50 ml rumu, 100 ml šľahačky, lístky mäty
Postup:
Ovocie omyjeme, väčšie kúsky pokrájame na kocky a namočíme do citrónovej vody. Cukor zvaríme s...