Dnes je štvrtok, 25. apríla 2024, sviatok má Juraj

Špeciálna strava

Špenátovo paradajkový koláč

Suroviny na špenátovo paradajkový koláč: Cesto: 200 g hladkej múky T650, 100 g masla, 1 čajová lyžička soli, 100 g masla, 3 polievkové lyžice vody Plnka: 4 paradajky, 100 g čerstvého špenátu, 3 vajíčka, 3 polievkové...

Pesto z medvedieho cesnaku

Pripravme si spoločne malý zázrak, ktorý doslova víta jar, teší chuťové poháriky a zároveň zaženie všetky choroby? Tým zázrakom je pesto z medvedieho cesnaku s parmezánom! Medvedí cesnak Posilňuje imunituPôsobí ako prírodné antibiotikumZlepšuje zažívanie, prečisťuje krv...

Hliva ustricová na mladých zemiakoch

Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny: 300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát Šalátová zálievka: 2 PL...

Tofu pre labužníkov

Suroviny na tofu pre labužníkov: 800 g tofu, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 80 g čerstvého zázvoru, 1,5 čajovej lyžičky kurkumy, 50 ml zázvorového sirupu, 1 čili paprička, 100 ml sójovej omáčky, 300 ml...
Paradajkové čatní

Paradajkové čatní

Suroviny na paradajkové čatní: 1 ČL ghee, 4 stúčiky cesnaku, 2 cm zázvoru, 3 ks cibule, 1 kg paradajok Postup: Na ghee podusíme cesnak, zázvor, cibuľa, paradajky – všetko pokrájané na menšie kocky. Pridáme kurkumu a chilli, koriandrovú...

Dusený karfiol na indický spôsob

Suroviny na Dusený karfiol na indický spôsob ( rozpočet pre 2 osoby ): 1 ks menší karfiol, 1 ks cibule, 1/4 ČL kurkumy, 1/4 ČL drvenej rímskej rasce, soľ, voda podľa potreby, 1/4 ČL garam...
Zeleninové Pakoras

Zeleninové Pakoras z Indie

Pôvod: India Suroviny na zeleninové Pakoras: 110 g celozrnná múka, 110 g hladká múka, ¼ lyžičky chilli, ½ lyžičky garam masaly, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej šťavy, 250 ml studenej...
Tekvicové müsli tyčinky

Tekvicové müsli tyčinky

Suroviny na tekvicové müsli tyčinky: 300 g tekvicové pyré, 200 g pohánkových vločiek, 100 g ovsených vločiek, 100 g mletých mandlí, 50 g celých mandlí, 50 g sušených datlí, 50 g sušených brusníc, 30...
Ciabatta àla Capri

Ciabatta àla Capri

Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri: 400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly,...
Ratatouille s baklažánom

Ratatouille s baklažánom

Suroviny na ratatouille s baklažánom: 14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu, 1 bouquet garni zo stopkatého celeru a...