Špenátovo paradajkový koláč
Suroviny na špenátovo paradajkový koláč:
Cesto: 200 g hladkej múky T650, 100 g masla, 1 čajová lyžička soli, 100 g masla, 3 polievkové lyžice vody
Plnka: 4 paradajky, 100 g čerstvého špenátu, 3 vajíčka, 3 polievkové...
Pesto z medvedieho cesnaku
Pripravme si spoločne malý zázrak, ktorý doslova víta jar, teší chuťové poháriky a zároveň zaženie všetky choroby? Tým zázrakom je pesto z medvedieho cesnaku s parmezánom!
Medvedí cesnak
Posilňuje imunituPôsobí ako prírodné antibiotikumZlepšuje zažívanie, prečisťuje krv...
Hliva ustricová na mladých zemiakoch
Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny:
300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát
Šalátová zálievka: 2 PL...
Tofu pre labužníkov
Suroviny na tofu pre labužníkov:
800 g tofu, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 80 g čerstvého zázvoru, 1,5 čajovej lyžičky kurkumy, 50 ml zázvorového sirupu, 1 čili paprička, 100 ml sójovej omáčky, 300 ml...
Paradajkové čatní
Suroviny na paradajkové čatní:
1 ČL ghee, 4 stúčiky cesnaku, 2 cm zázvoru, 3 ks cibule, 1 kg paradajok
Postup:
Na ghee podusíme cesnak, zázvor, cibuľa, paradajky – všetko pokrájané na menšie kocky. Pridáme kurkumu a chilli, koriandrovú...
Dusený karfiol na indický spôsob
Suroviny na Dusený karfiol na indický spôsob ( rozpočet pre 2 osoby ):
1 ks menší karfiol, 1 ks cibule, 1/4 ČL kurkumy, 1/4 ČL drvenej rímskej rasce, soľ, voda podľa potreby, 1/4 ČL garam...
Zeleninové Pakoras z Indie
Pôvod: India
Suroviny na zeleninové Pakoras:
110 g celozrnná múka, 110 g hladká múka, ¼ lyžičky chilli, ½ lyžičky garam masaly, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej šťavy, 250 ml studenej...
Tekvicové müsli tyčinky
Suroviny na tekvicové müsli tyčinky:
300 g tekvicové pyré, 200 g pohánkových vločiek, 100 g ovsených vločiek, 100 g mletých mandlí, 50 g celých mandlí, 50 g sušených datlí, 50 g sušených brusníc, 30...
Ciabatta àla Capri
Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri:
400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly,...
Ratatouille s baklažánom
Suroviny na ratatouille s baklažánom:
14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu, 1 bouquet garni zo stopkatého celeru a...