Cukinový nákyp so šunkou
Cukínový nákyp so šunkou je výborné jedlo, ktoré je chutné teplé ale aj studené. Skvele chutí s uhorkovým dresingom alebo tzatziki, ajvarom alebo paradajkovým šalátikom. Poďte si ho s nami pripraviť a určite to neoľutujete.
Suroviny...
Krémové rizoto so šampiňónmi
Rizoto je krémové a veľmi lahodné aj vďaka špeciálnemu druhu ryže Arborio, ktorá má veľa škrobu. Rizoto je výborné aj celkom jednoduché len s maslom a parmezánom, ale recept si môžete doplniť o akékoľvek...
Jablkovo-ďatlový trifle
Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Poďte...
Kalerábová kaša
Kaleráb je hlúbová zelenina plná cenných látok a možností využitia. Táto zelenina má čo ponúknuť ako čerstvá ale aj ako zakomponovaná v rôznych pokrmoch. S pravidelnou dávkou kalerábu získame pravidelnú dávku živín aj chuťového...
Focaccia s cuketou
Focaccia je taliansky pečený chlieb s cesta podobnému pizzi. Focaccia sa ochucuje olivovým olejom, soľou, niekedy bylinkami a cibuľou, syrom a mäsom. Môže sa použiť ako príloha k mnohým jedlám, ako základ na pizzu...
Palacinky z gaštanovej múky
Suroviny na palacinky z gaštanovej múky:
Na palacinky: ½ PL kokosového oleja na smaženie, 1 vajce, 1 hrnček gaštanovej múky, 2 PL mandľovej múky, 1 PL agáve sirup, (alebo javorový sirup), ¾ hrnčeka kokosového mlieka,
Na obloženie: džem/ovocie podľa vašej...
Dyňové karí so zázvorom
Stromy sa nám vonku pekne vyfarbujú a dyňová sezóna je v plnom prúde, preto som to využila aj ja a pripravila pre vás skvelý jesenný recept. Dyňové karí vás zahreje v chladných dňoch aj vďaka...
Tekvica so syrom
Tekvica so syrom - suroviny:
1 ks tekvica hokaido, olej, 150 g strúhaného syra ( eidam, gouda, ementál, niva) , bylinky, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup:
Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme semiačka a nakrájame na...
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou
Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou môžete servírovať ako dezerta ale aj ako jedlo.
Suroviny na plnené pečené jabĺčka s mandľami:
50 g hrozienok, 4 lyžice rumu, 2 lyžice masla, 4 veľké jablká, 50 g...
Pečené jahody s mascarpone
Suroviny na pečené jahody s mascarpone:
100 g jahôd, 2 bielka, 2 PL mascarpone
Postup:
Jahody umyje, očistíme a pokrájame na kúsky. Z bielkov vyšlaháme sneh, pridáme 2 polievkové lyžice mascarpone, zľahka premiešame. Jahody dáme do maslom vytretej zapekacej...