Mangold s cuketou
Suroviny na mangold s cuketou:
mangold, cuketa zelená, cuketa žltá, paradajky, cibuľa, cesnak, šťava citrónová, soľ, korenie čierne mleté, rasca drvená, zemiaky uvarené v šupke
Postup:
Najskôr si dáme variť zemiaky, ktoré umyjeme, ošúpeme a...
Restované šampiňóny à la Jamie Oliver
Suroviny na restované šampiňóny à la Jamie Oliver:
500 g šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, čerstvá petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, chilli papričky podľa chuti, olivový olej, citrónová šťava, chlieb
Postup:
Šampiňóny očistíme, pokrájame na menšie kúsky...
Hliva ustricová na mladých zemiakoch
Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny:
300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát
Šalátová zálievka: 2 PL...
Tofu pre labužníkov
Suroviny na tofu pre labužníkov:
800 g tofu, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 80 g čerstvého zázvoru, 1,5 čajovej lyžičky kurkumy, 50 ml zázvorového sirupu, 1 čili paprička, 100 ml sójovej omáčky, 300 ml...
Ratatouille s baklažánom
Suroviny na ratatouille s baklažánom:
14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu, 1 bouquet garni zo stopkatého celeru a...
Tofu s quinoou
Napriek tomu, že slovo QUINOA (Chenopodium quinoa) môže znieť pre mnohých z nás tajomne a je viac než pravdepodobné, že väčšina z nás túto plodinu ešte neochutnala, nazývajú ju aj matkou všetkého obilia. Je to tak trochu...
Karfiolový koláč s parmezánom
Ideálnym je slaný koláč. Vyskúšajte napríklad netradičnú kombináciu karfiolu a parmezánu. Pochutia si aj zarytí odporcovia zeleniny!
Suroviny na Karfiolový koláč s parmezánom:
(koláčová forma o priemere 28 cm)
cesto: 300 g hladkej múky, 1 vajce, 100 ml...
Pečený baklažán s parmezánom
Suroviny na pečený baklažán s parmezánom:
1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky, bazalka, mozarella
Postup:
Najskôr si urobíme omáčku. Cibuľu si...
Marinované huby shimeji a opečené tofu
U nás nevídaný, ale v Japonsku klasický vegetariánsky recept ma hneď na prvý raz očaril. Po prvom súste som vedel, že sa v mojej kuchyni toto jedlo udomácni. :) Huby shimeji dostať u nás...
Šalát z pečenej červenej repy
Červená repa patrí medzi jeden z najzdravších druhov zeleniny, ktoré môžeme v kuchyni použiť.
Dôvod prečo sa u nás neteší prílišnej obľube, je zrejme ten, že doplatila na nie príliš dobré spracovanie v školských jedálňach....