Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Suroviny na špenát s cícerom a drvenými paradajkami:
1 menšia červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, trochu olivového oleja, malý kúsok zázvoru (asi 1 x 1 cm), 1/2 kávovej lyžičky mletej čili papriky, 1 kávová lyžička...
Jablkový pšenovník
Suroviny na jablkový pšenovník ( rozpočet pre 8 osôb ):
250 g pšena ( lúpané proso ), 1 l jablkového muštu, štipka soli, podľa chuti javorový sirup, 2 vajcia, 3 ks jabĺk, kokosová smotana
Postup:
Pšeno prepláchneme...
Kofty z batátov a kelu
Suroviny na Kofty z batátov a kelu:
400 g batátov, 220 g kelu, 1 malé romanesco, 1 hrsť čerstvého koriandra, 150 g quinoa múky, 2 žĺtka, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky cesnaku, 1...
Plnená cukínka
Suroviny na recept Plnená cukínka:
2 guľaté cukínky, 200 g pohánky, soľ, 1 vajíčko, trocha chili, 2 lístky šalvie, parmezán, pohánková múka, kokosový tuk,
Postup:
Cukínu zoberieme a zrežeme vršok. Vydlabeme dužinu. Pohánku uvaríme a pridáme k...
Pečená cvikla s paštrnákovým pyré
Suroviny na recept - Pečená cvikla s paštrnákovým pyré:
2 veľké cvikle, 3 veľké mrkvy, 1 kg batátov, 2 veľké paštrnáky, petržlenová vňať, sušený tymián, kurkuma čerstvá, himalájska soľ, olivový olej, drvená rasca
Postup:
Cviklu ošúpeme a...
Karibský ryžový šalát
Energetická hodnota jednej porcie: 890 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
2 lyžičky oleja, 250 g natural ryže, klinčeky, mletá škorica, ½ čajovej lyžičky kurkumy, 200 ml kokosového mlieka, 300 ml zeleninového vývaru, 1 chilli...
Paradajková ryža s bazalkou
Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
1 cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, 125 g ryže, 2 dcl zeleninového vývaru, pol konzervy olúpaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika,...
Brokolicová panvica s mrkvou
Suroviny:
1 kg brokolice, 750 g mrkvy, 3 lyžice mandľových lupienkov, 100 g Nivy, 250 ml mlieka, strúhaný muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice kyslej smotany, bagety, alebo biele pečivo
Postup:
Brokolicu očistíme, umyjeme a...
Jarné bylinkové zemiaky s paradajkami
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 9 ks paradajok, maslo, pažítka, tymián, bazalka, mleté korenie, bylinkové korenie (provensálske)
Postup:
Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Paradajky nakrájame...
Pečené zemiaky so zeleninou
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby ):
150 g mrazeného hrášku, 1 ks červenej papriky, 1 ks zelenej papriky, 1 kg zemiakov, 4 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, trocha rozmarínu, soľ, korenie
Postup:
Hrášok necháme rozmraziť, papriky...