Ciabatta àla Capri
Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri:
400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly,...
Hruškové carpaccio s tvarůžkovými hoblinkami a slivkovou redukciou
Suroviny na hruškové carpaccio s tvarůžkovými hoblinkami a slivkovou redukciou:
40 g Olomouckých tvarůžkov, 2 hrušky, 1 citrón, hrsť rukoly, hrsť pekanových orieškov, 4 lyžice slivkový lekvár ( povidla), 2 lyžice rumu
Postup:
Slivkový lekvár rozmiešajte v...
Pečené paradajky s cesnakom a bazalkou
Suroviny na pečené paradajky s cesnakom a bazalkou:
1,5 kg oválnych paradajok, 2 lyžice olivového oleja, 5 strúčikov cesnaku, pol šálky nadrobno posekanej čerstvej bazalky, oregano, cukor, soľ
Postup:
Paradajky pozdĺžne prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme pretlačeným...
Karbonátky z červenej šošovice s kari korením
Karbonátky z červenej šošovice som robila niekoľkokrát a vždy nám doma veľmi chutily. Pokúsila som sa ich trocha ozvláštniť a pridala som do nich trocha kari korenia.
Suroviny na karbonátky z červenej šošovice:
330 g varenej...
Tofu s quinoou
Napriek tomu, že slovo QUINOA (Chenopodium quinoa) môže znieť pre mnohých z nás tajomne a je viac než pravdepodobné, že väčšina z nás túto plodinu ešte neochutnala, nazývajú ju aj matkou všetkého obilia. Je to tak trochu...
Karfiolový koláč s parmezánom
Ideálnym je slaný koláč. Vyskúšajte napríklad netradičnú kombináciu karfiolu a parmezánu. Pochutia si aj zarytí odporcovia zeleniny!
Suroviny na Karfiolový koláč s parmezánom:
(koláčová forma o priemere 28 cm)
cesto: 300 g hladkej múky, 1 vajce, 100 ml...
Krúpový šalát
Suroviny na Krúpový šalát:
40g špaldových krúp, 3 krajce chleba nakrájané na plátky, olivový olej na potretie chleba, 8 cherry paradajok ( alebo 4 stredne veľké klasické), 1 uhorka – hadovka, 1/2 malej červenej cibule...
Pečený baklažán s parmezánom
Suroviny na pečený baklažán s parmezánom:
1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky, bazalka, mozarella
Postup:
Najskôr si urobíme omáčku. Cibuľu si...
Brokolicový nákyp
Suroviny na brokolicový nákyp:
300 g brokolice, 4 vajcia, 1/2 šálky polohrubej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 dl mlieka, 100 g šunky, 2 lyžice petržlenovej vňate, 3 lyžice pažítky, soľ, štipku muškátového...
Cícerová polievka s cestovinami
Cícerová polievka s cestovinami je lahodný zeleninový vývar.
Suroviny (4 porcie):
400 g Capelli d'Angelo Schär, 1 malý kel, 200 g sušený cícer alebo 250 g konzervovaného cíceru, stonkový zeler, 1 malá mrkva, 1 zemiak, 1...