Tofu s mangoldom a ovsom
Suroviny na tofu s mangoldom a ovsom:
300 g zŕn ovsa alebo jačmeňa (nahé, lúpané zrná), 200 g bieleho tofu (alebo tempeh) , 1/4 malej lyžičky kurkumy, trochu drvenej rasce a mletého čierneho korenia,...
Kofty z batátov
Suroviny na kofty z batátov:
800 g batátov, 220 g kŕmneho alebo klasického kelu, 1 malý karfiol, 1 hrsť čerstvej koriandrovej vňate, 150 g quinoa múky, 2 žĺtky, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky...
Batátové placky s kokosom
Suroviny na batátové placky s kokosom (rozpočet pre 10 osôb):
1 a ½ kg sladké zemiaky batáty, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 ks limetka, 100 g strúhaného kokosu, čierne mleté korenie, kajanské korenie, 4 vajíčka,...
Muffiny z batátov a špenátu
Suroviny na muffiny z batátov a špenátu:
380 g uvarených batátov, 125 g cícerovej múky, 125 g pohánkovej múky, 125 g roztopeného masla, 130 g kozieho syru mladého alebo polovyzretého, 3 dcl acidofilného mlieka, 4...
Hruškový koláč s quinoa
Suroviny na hruškový koláč s quinoa:
200 g quinoa zŕn, 5 dcl mandľového mlieka, 60 g arašidového masla nesmie byť tekuté, 150 g quinoa múky, 50 g mandľovej múky, 60g kokosového cukru alebo trstinového, 2...
Pečený kozí syr s orechovým maslom a bagetou
Suroviny na pečený kozí syr s orechovým maslom( rozpočet na 3 porcie ):
1 ks kozieho syra brie cca 180g =3 porcie, 50 g masla, 30 g vlašských orechov, 1 vajce, soľ, biele korenie
Bagetka sezamova: ...
Tvarůžková nátierka s opečenou hriankou
Nátierky na všetky možné spôsoby patria k raňajkovej klasike. Do našej tvarůžkovej nátierky sme pridali čerstvé reďkovky a vajíčka, ktoré sú, rovnako ako tvarůžky, ďalším skvelým zdrojom bielkovín. Tieto náš mozog skutočne ráno potrebuje...
Cukinový prívarok s opečeným tofu
Suroviny na Cukinový prívarok s opečeným tofu:
4 menšie cukety, cibuľa, olivový olej, tekvicový olej, petržlenová vňať, bazalka, trochu muškátového orieška, soľ, tofu alebo grécky syr Hallouni na opekanie.
Postup:
Do hrnca dáme...
Šalát z pečenej červenej repy
Červená repa patrí medzi jeden z najzdravších druhov zeleniny, ktoré môžeme v kuchyni použiť.
Dôvod prečo sa u nás neteší prílišnej obľube, je zrejme ten, že doplatila na nie príliš dobré spracovanie v školských jedálňach....
Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Suroviny na špenát s cícerom a drvenými paradajkami:
1 menšia červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, trochu olivového oleja, malý kúsok zázvoru (asi 1 x 1 cm), 1/2 kávovej lyžičky mletej čili papriky, 1 kávová lyžička...