Dnes je štvrtok, 25. apríla 2024, sviatok má Marek

Vegetariáni

Pečená cvikla

Pečená cvikla s paštrnákovým pyré

Suroviny na recept - Pečená cvikla s paštrnákovým pyré: 2 veľké cvikle, 3 veľké mrkvy, 1 kg batátov, 2 veľké paštrnáky, petržlenová vňať, sušený tymián, kurkuma čerstvá, himalájska soľ, olivový olej, drvená rasca Postup: Cviklu ošúpeme a...
Fialový smoothie

Fialový smoothie

Suroviny na Fialový smoothie: čučoriedky (čerstvé, mrazené, zavárané), voda, banán, figa, mäta Postup: Všetko dohladka vymixujeme a vypijeme :)  Autor: Zuzana Frešo
Huby plnené zeleninou

Huby plnené zeleninou

v jednej porcii: 90 kcal (369 kj), 6 g bielkovín, 9 g sacharidov, 5 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 5 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 120 mg sodíka Suroviny na Huby plnené zeleninou ( rozpčet...
Hrachovo - jačmenné kofty

Hrachovo jačmenné kofty

Suroviny na Hrachovo jačmenné kofty: Kofty: 800 g mrazeného hrachu ( nechať zmäknúť pri izbovej teplote alebo v sezóne čerstvý ), 200 g jačmennej celozrnnej múky, 2 vajíčka,  2 PL sézamových semienok, soľ, cca 1...
zelenina na grile

Zelenina na grile

Suroviny: 60 g červená cibuľa, 20 g cesnak, 100 g cuketa, 100 g baklažán, 100 g paprika, rozmarín, 5 g tymian, soľ, korenie Postup:  Cibuľu si nakrájame na malé kocky a cesnak na plátky. Všetku ostatnú zeleninu...
Marinovaný baklažán

Marinovaný baklažán

Suroviny na marinovaný baklažán: 800 g baklažánu, 4 strúčiky cesnaku, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivového oleja, 150 g čerstvej mozarelly, 320 g veľkých zrelých rajčín, čerstvá bazalka, šťava z jedného citróna, 160 g...
ryžový šalát

Karibský ryžový šalát

Energetická hodnota jednej porcie: 890 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 2 lyžičky oleja, 250 g natural ryže, klinčeky, mletá škorica, ½ čajovej lyžičky kurkumy, 200 ml kokosového mlieka, 300 ml zeleninového vývaru, 1 chilli...
Paradajková ryža s bazalkou

Paradajková ryža s bazalkou

Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 1 cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, 125 g ryže, 2 dcl zeleninového vývaru,  pol konzervy olúpaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika,...

Makovo-ovocné ovsené lievance

Suroviny na makovo-ovocné ovsené lievance: 3 a 1/2 PL ovsené vločky, 1 PL  špaldová celozrnná múka, 1/2 PL ovsené klíčky,  1 vajce, 1/2 PL med ( kukuričný, javorový alebo iný sirup ), 1 PL mletý...
Môj život bez lepku

Tekvicové ravioly

Tieto špeciálne tekvicové ravioly zo severného Talianska sa tradične pripravujú na Štedrý večer. Výborné chutia aj s paradajkovou omáčkou. Suroviny (4 porcie): 60 g Paniermehl - Breadcrumbs strúhanka Schär, 300 g cesto na prípravu cestovín Schär,...