Pečená cvikla s paštrnákovým pyré
Suroviny na recept - Pečená cvikla s paštrnákovým pyré:
2 veľké cvikle, 3 veľké mrkvy, 1 kg batátov, 2 veľké paštrnáky, petržlenová vňať, sušený tymián, kurkuma čerstvá, himalájska soľ, olivový olej, drvená rasca
Postup:
Cviklu ošúpeme a...
Fialový smoothie
Suroviny na Fialový smoothie:
čučoriedky (čerstvé, mrazené, zavárané), voda, banán, figa, mäta
Postup:
Všetko dohladka vymixujeme a vypijeme :)
Autor: Zuzana Frešo
Huby plnené zeleninou
v jednej porcii: 90 kcal (369 kj), 6 g bielkovín, 9 g sacharidov, 5 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 5 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 120 mg sodíka
Suroviny na Huby plnené zeleninou ( rozpčet...
Hrachovo jačmenné kofty
Suroviny na Hrachovo jačmenné kofty:
Kofty: 800 g mrazeného hrachu ( nechať zmäknúť pri izbovej teplote alebo v sezóne čerstvý ), 200 g jačmennej celozrnnej múky, 2 vajíčka, 2 PL sézamových semienok, soľ, cca 1...
Zelenina na grile
Suroviny:
60 g červená cibuľa, 20 g cesnak, 100 g cuketa, 100 g baklažán, 100 g paprika, rozmarín, 5 g tymian, soľ, korenie
Postup:
Cibuľu si nakrájame na malé kocky a cesnak na plátky. Všetku ostatnú zeleninu...
Marinovaný baklažán
Suroviny na marinovaný baklažán:
800 g baklažánu, 4 strúčiky cesnaku, pálivá mletá paprika, oregano, 2 dl olivového oleja, 150 g čerstvej mozarelly, 320 g veľkých zrelých rajčín, čerstvá bazalka, šťava z jedného citróna, 160 g...
Karibský ryžový šalát
Energetická hodnota jednej porcie: 890 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
2 lyžičky oleja, 250 g natural ryže, klinčeky, mletá škorica, ½ čajovej lyžičky kurkumy, 200 ml kokosového mlieka, 300 ml zeleninového vývaru, 1 chilli...
Paradajková ryža s bazalkou
Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
1 cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, 125 g ryže, 2 dcl zeleninového vývaru, pol konzervy olúpaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika,...
Makovo-ovocné ovsené lievance
Suroviny na makovo-ovocné ovsené lievance:
3 a 1/2 PL ovsené vločky, 1 PL špaldová celozrnná múka, 1/2 PL ovsené klíčky, 1 vajce, 1/2 PL med ( kukuričný, javorový alebo iný sirup ), 1 PL mletý...
Tekvicové ravioly
Tieto špeciálne tekvicové ravioly zo severného Talianska sa tradične pripravujú na Štedrý večer. Výborné chutia aj s paradajkovou omáčkou.
Suroviny (4 porcie):
60 g Paniermehl - Breadcrumbs strúhanka Schär, 300 g cesto na prípravu cestovín Schär,...