Dnes je sobota, 20. apríla 2024, sviatok má Marcel

Vegetariáni

Šalát z červenej repy

Šalát z červenej repy

Tento chutný šalát z červenej repy, ktorý si pripravíte podľa nášho receptu odporúčame podávať s čerstvým celozrnným pečivom, ideálne po tom, ako zopár hodín postál v chladničke. V minulosti bola pre Slovanov červená repa jednou zo základných potravín. Bola...

Grilovaná zelenina v pohári

Grilovaná zelenina v pohári: Grilovačka, to je niečo! Ugrilujeme, čo sa dá, pozveme všetkých našich a aj tak ostane. Z toho grilovaného.  Zelenina chutí a ja pravidelne balím balíčky - výslužku.”Keby sa tá skvelá...

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina - suroviny: 1 baklažán, 2 cukety, 4 červené papriky, čerstvá rukola, olivový olej Postup: Na grilovacej panvici opečieme po obidvoch stranách kolieska baklažánu a cukety. Papriky pokrájeme na hrubšie rezance a opečieme. Všetko...

Grilovaná broskyňa macerovaná v Karpatskom KB

„Muž v kuchyni“  foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile alebo aj doma v kuchyni. A je to pochúťka! 😊. Grilovaná broskyňa macerovaná v Karpatskom KB - suroviny: zrelé broskyne/nektarinky vanilková zmrzlina, alebo ešte...

Chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami

Suroviny na chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami 2 krajce kváskového chleba 3 červené hrubostenné papriky (alebo 3 kapie) Trochu olivového oleja Na rajčinové maslo: 100 g mäkkého masla 1 PL rajčinovej pasty (hustého pretlaku) 20 g sušených rajčín (ideálne v oleji nakladaných) Kúsok...
Zeleninové rösti

Zeleninové rösti s tofu, so špenátom, galetkami a restovanými šampiňónmi

Zeleninové rösti s tofu, so špenátom, galetkami a restovanými šampiňónmi je chutné jedlo, vhodné aj pre tých, ktorí nemusia jesť vždy mäso. Suroviny na zeleninové rösti: 150 g tofu, 150 g zeleru postrúhaného na rezance, soľ,...

Tekvica Chayote plnená hubovo-orechovou plnkou

Tekvica Chayote alebo čajot, pochádza zo Strednej Ameriky. Pokladá sa za ovocie. Väčšinou sa používa varená. Pri varení sa zvyčajne spracováva ako letná tekvica. Vo všeobecnosti sa mierne povarí, aby si zachovala chrumkavú konzistenciu....

Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou

Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou - suroviny: Dve porcie – cca 300g quinoa. Ak to chcete ako prílohu k inému jedlu, stačí 200g. šalotka, cesnak, kokosové mlieko, 2 PL mletej kurkumy, 2 PL strúhaného zázvoru, 1...
Pohánka s cviklou

Pohánka s cviklou

Suroviny na pohánku s cviklou: za hrsť pohánky (1 osoba), tymián, 1 veľká alebo 3 malé cvikle, dve šalotky, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, morská soľ alebo kryšlalická ružová soľ, čierne mleté korenie, zeleninový vývar...
Cibuľové chutney

Cibuľové chutney s balzamikom

Suroviny na cibuľové chutney: 1 kg červenej cibule, 160 g kryštálového cukru, 100 ml červeného vína, 100 ml balzamikového octu, 1 PL oleja, bobkový list, soľ, chlieb Postup: Cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska. Vo väčšej panvici na rozohriatom...