Dnes je streda, 29. januára 2020, sviatok má Gašpar
VIAC

    Sviatky a oslavy

    Domino kocky

    Domino kocky

    Energetická hodnota jednej porcie: 83 kcal/porcia Suroviny na domino kocky (rozpočet na 30 kúskov): 125 g masla, 100 g cukru, 1 čajová lyžička vanilkového cukru,...
    Bratislavské rožky

    Bratislavské rožky plnené orechami a makom

    Suroviny na bratislavské rožky plnené orechami: Cesto: 250 g hladkej múky, 100 g hrubej múky, 50 g krupicového cukru, 150 g stuženého tuku, 2 žĺtky, 1 dl...
    Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi

    Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi

    Suroviny na čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi: Na cesto: 4 vajcia, 80 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, 1 balíček Škoricového cukru, 140 g mletých vlašských...
    Pomarančovo-čokoládový chlebíček

    Pomarančovo-čokoládový chlebíček

    Suroviny na pomarančovo-čokoládový chlebíček: Na cesto: 200 g zmäknutého masla alebo margarínu, 4 žĺtky, 130 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 1 zarovnané KL sušenej pomarančovej kôry,...
    Krémeš Tatry

    Krémeš Tatry

    Suroviny na Krémeš Tatry: Na cesto: 250 ml vody, 80 ml oleja, štipka soli, 220 g hladkej múky, 6 vajec Na krém: 300 g cukru,...

    Vianočný alebo novoročný brunch

    A opäť tu máme ten úžasný vianočný čas, ktorý si určite všetci chceme vychutnať. Neopakovateľné kúzlo Vianoc, koniec starého roka, vítanie roku nového, sviatok Troch kráľov – to všetko ponúka dostatok príležitostí stretnúť...
    Slané praclíčky

    Slané praclíčky, ktorým neodoláte

    Každý z nás si dokáže pripraviť nejakú dobrotu, ktorú má naozaj rád. Ale čo robiť v tom čase, pokým sa dobrotky pripravujú? Správny hostiteľ myslí aj na tento prípravný...
    Jahodový pohár

    Jahodový pohár s pudingom a strúhanou čokoládou

    Suroviny na Jahodový pohár: Na puding: 1 balíček jahodového pudingu - Premium Puding Jahoda de Luxe, 400 ml plnotučného mlieka, 2-3 PL cukru
    Vegánsky mazanec

    Vegánsky mazanec 

    Mazanec je tradičné veľkonočné pečivo. Mazanec sa podľa kresťanskej tradície piekol na Bielu sobotu. Chudobnejší ľudia piekli obyčajné kysnuté cesto, bohatší pridávali hrozienka a mandle. Pečenie a zdobenie mazanca krížom má hlbšie...
    Škoricové slimáčiky

    Škoricové slimáčiky

    Suroviny na škoricové slimáčiky: 150 g hladkej múky, prášok do pečiva, 50 g Korunného práškového cukru, škoricový cukor, vanilkový cukor, 60 g masla, štipku soli, 7 pol....