Valentínske Tiramisu s jahodami
Suroviny na Valentínske Tiramisu s jahodami (rozpočet je na asi 6 porcií):
Na piškótovú masu: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka Kypriaceho prášku...
Sviatok zamilovaných – ako vlastne vznikol?
Sviatok svätého Valentína začala katolícka cirkev sláviť počas úradu pápeža Gelasia I., 14. februára roku 496. V rovnakom čase sa v celej rímskej ríši slávilo obdobie bohyne plodnosti Juno.
Oslavy ženskej plodnosti
Prebiehali očistné rituály od...
Oškvarkové pagáče
Suroviny na oškvarkové pagáče:
500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla, 1 ks 250 g kyslej smotany, 1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ
Postup:
Z prísad,...
Ovsené sušienky s krémom a malinami
Chutné a chrumkavé ovsené sušienky s krémom a malinami, s krémom s prírodnou vanilkou a mascarpone. Sú neodolateľné!
Suroviny na ovsené sušienky s krémom a malinami ( rozpočet na 11 kusov ):
Na cesto: 400 g...
Syrové fondue s ementálom a cesnakom
Pôvod starobylého syrového fondue nie je úplne objasnený. Ako Švajčiarsko, tak aj Savojsko si robia nároky na vynález pokrmu so storočnou tradíciou. Faktom je, že ako švajčiarski, tak aj francúzski alpskí pastieri žili po...
Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou
Pripravte si chutné "Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou"
Suroviny na bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou:
1 francúzska bageta, asi 300 g bravčovej sviečkovice, 150 g sterilizovaných kyslých uhoriek, 3 lyžice brusnicového kompótu, 200 g hustej kyslej...
Koláče troch chutí
Koláče troch chutí sú vhodné k čaju, ku káve ale aj na raňajky alebo večeru.
Suroviny na koláče troch chutí:
Na cesto: 500 g polohrubej múky, 1 balíček sušeného droždia, štipka soli, 100 g práškového...
Čokoládové pralinky
Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky ( rozpočet na 30 kusov ):
Na krém: 100 g horkej čokolády, 50 ml smotany na šľahanie, 30 g zmäknutého masla
Na obalenie: 200 g chrumkavého čokoládového müsli
Postup:
Na prípravu krému...
Orechové štvorčeky
Orechové štvorčeky sú chutným pečivom, ktoré je vhodné nie len na Vianoce ale poteší po celý rok.
Suroviny na Orechové štvorčeky:
Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g tuku na pečenie, 100 g hnedého cukru, 2...
Zázvorníky
Vynikajúce zázvorníky piekli už naše prababky, väčšina overených receptov pochádza od našich starých a prastarých mám a dedia sa z generácie na generáciu.
Suroviny na zázvorníky:
200 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 3...