Tvarohové wafle
Fašiangy, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Múčne jedlá, Valentín

Tvarohové wafle

Suroviny: 100 g masla, 50 g cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, 125 ml mlieka, 125  g tvarohu, 150 g polohrubej múky, soľ, citrónová kôra Postup: Zmeknuté maslo, cukor, vanilínový cukor a žĺtky vymiešame do peny. Potom pridáme tvaroh, múku s práškom do pečiva, mlieko, štipku soli a strúhanú citrónovú kôru. Nakonec pridáme tuhý sneh […]

sisky
Fašiangy, Koláče, Valentín

Farebné šišky

Suroviny: Na cesto: 250 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, štipka soli, 70 g cukru, 1 zarovnaná KL Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker, 200 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, 30 g rozpusteného masla, 1 PL rumu Na smaženie: olej Na ozdobenie: 2 balíčky Polevy svetlej Dr.Oetker, Farba gélová potravinárska červená, Farba gélová potravinárska žltá, Zdobenie pestré Ešte […]

Parížske srdiečka
Fašiangy, Koláče, Valentín

Parížske srdiečka

Suroviny: Na cesto: 100 g marcipánu, 50 g práškového cukru , kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna, 1 vajce, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu , 100 g hladkej múky , 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva Na náplň: 3 zarovnané PL višňového džemu, 1 PL […]

Praclíky
Chlieb a pečivo, Chuťovky, Fašiangy, Koláče, Valentín

Praclíky s chilli

Suroviny na praclíky s chilli: 350 g polohrubej múky, 100 g zmäknutej Hery, 1 vajce, 100 ml mlieka, 250 g uvarených zemiakov, soľ podľa chuti, vajce na potretie, chilli korenie na posypanie i do cesta Postup: Zemiaky v šupke alebo olúpané uvarte domäkka. Potrebné množstvo zemiakov popučte alebo rozmixujte. Pridajte ostatné suroviny a vypracujte vláčne, […]

Fašiangy, Koláče, Vianoce

Zázvorníky

Suroviny: 200 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vajce, 1 lyžička mletého zázvoru, hrozienka, biela čokoláda. Postup: Žĺtky a vajce šľaháme s cukrom aspoň 20 minút elektrickým šľahačom. Na doske zmiešame s múkou, pridáme zázvor a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra, vykrajujeme rôzne tvary, poukladáme ich na dobre vymastený […]

Bravčové medailóniky
Bravčové, Fašiangy

Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

Pripravte si chutné „Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou“ Suroviny: 1 francúzska bageta, asi 300 g bravčovej sviečkovice,  150 g sterilizovaných kyslých uhoriek,  3 lyžice brusnicového kompótu,  200 g hustej kyslej smotany (24 % tuku), 2 lyžice majonézy alebo tatárskej omáčky, pol lyžičky mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie, pažítka, 1 cibuľa, hlávkový šalát, olej. Postup: […]

Plnené vajcia
Chuťovky, Fašiangy, Jedlá bez mäsa, Nátierky, Veľká noc

Plnené vajcia

Energetická hodnota jednej porcie: 300 kcal Suroviny (rozpočet na 16 ks): 3 na tvrdo uvarené vajcia Na žĺtkový krém: cca.  kg masla, 15 dkg tvarohu (obsah tuku 10 % ) Na vajcia so šunkou: 10 dkg surovej šunky, zavárané celé kukuričky, tymián (najlepšie čerstvý, ako náhradu petržlenovú vňať) Na vajcia s lososom: 10 dkg […]

Chuťovky, Fašiangy

Plnené jablká so šunkovým nárezom

1 porcia: 1005 kJ / 240 kcal Suroviny: 3 jablká Golden Delicious, 1/4 l bieleho vína, 2 lyžice cukru, 1/4 l šľahačky, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1/4 lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia, 2 lyžice kečupu, 4 lyžice strúhaného chrenu, 50g šunkového nárezu, citrón alebo kôpor na zdobenie Postup: Jablká ošúpeme, priečne rozpolíme […]

Fašiangy, Varíme ryby

Tuniakové krokety

Suroviny: 400 g tuniaka vo vlastnej šťave (konzerva), 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice hladkej múky, 250 ml mlieka, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 2 vajcia, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie. Postup: Na oleji upražíme z múky  bledú zápražku, za stáleho miešania prilejeme mlieko a uvaríme hustú omáčku. Tuniaka z konzervy dáme na sitko odkvapkať, roztlačíme ho na […]

Syrové kolieska z lístkového cesta
Chuťovky, Fašiangy, Koláče, Veľká noc, Vianoce

Syrové kolieska z lístkového cesta

1 porcia obsahuje: 167 joulov (39 kalórií) Suroviny (rozpočet na 40 kúskov): 300 g lístkového cesta, trochu hladkej múky, 100 g strúhaného ementálu, 1 vajce, štipka soli, mleté čierne korenie Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 2 mm, posypeme 50 g syra a preložíme na polovicu. Zvyšný syr nasypeme na dosku, uložíme naň […]

womangalérie VŠETKY