Dnes je streda, 24. apríla 2024, sviatok má Juraj

Zaváraniny

Bazový sirup so zázvorom a citrónom

Bazový sirup so zázvorom a citrónom

Suroviny na Bazový sirup so zázvorom a citrónom ( vystačí na asi 1 l ): 5 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 50 g očisteného zázvoru, 2 chemicky neošetrené citróny, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g...
Bazovo-jahodový sirup

Bazovo-jahodový sirup

Suroviny na bazovo-jahodový sirup ( vystačí na: asi 1 l ): 10 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 500 g očistených a roztlačených jahôd, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru Postup: Kvety čiernej bazy namočíme do studenej...
Bazový sirup s limetkou

Bazový sirup s limetkou

Suroviny na bazový sirup s limetkou ( vystačí na asi 1 l ) : 5 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 2 chemicky neošetrené limetky, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru   Postup: Kvety čiernej bazy namočíme do studenej...
Jahodovo-ríbezľový sirup

Jahodovo-ríbezľový sirup

Suroviny na jahodovo-ríbezľový sirup (vystačí na 1 l a 500 ml sirupu): 500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 500 g očistených a rozmixovaných ríbezlí, 400 ml vody, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru Postup: Na prípravu sirupu jahody...
Jahodovo-melónový sirup

Jahodovo-melónový sirup

Suroviny na jahodovo-melónový sirup (vystačí na 700 ml sirupu): 250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g očisteného a rozmixovaného žltého melónu, 200 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker  Postup: Na prípravu sirupu jahody...
Jahodovo-rebarborový džem

Jahodovo-rebarborový džem

Suroviny na Jahodovo-rebarborový džem: 700 g jahôd, očistených, 300 g rebarbory, očistenej, 350 g kryštálového cukru, ½ balíčka Pektínu, 1 KL Kyseliny citrónovej Postup: Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a rebarboru nakrájané na menšie kúsky a rozmixujeme...
Čakankový sirup

Čakankový sirup

Suroviny: 1 diel nadrobno natrhaných kvietkov čakanky, 3 diely cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek Postup: Kvety čakanky vložíme do keramického mažiara a dôkladne ich potlačíme, presypeme  cukrom, dobre premiešame, vložíme do sklenej nádoby...
Tekvicový džem

Tekvicový džem

Keď som prvý krát počula "tekvicový džem"!, mala som zmiešané pocity:-). Nevedela som si celkom predstaviť túto chuť. Vyskúšala som ho pripraviť a bol naozaj výborný... Suroviny na tekvicový džem ( vystačí na: asi 6...
Pomarančový vianočný sirup

Pomarančový vianočný sirup

Suroviny ( vystačí na 700 ml sirupu ): 500 g pomarančov (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 5 celých klinčekov, celá škorica, na špičku noža mletého kardamómu, 100 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup...

Paštrnákovo-pomarančová marmeláda

Paštrnákovo-pomarančová marmeláda - suroviny (rozpočet na 2 poháriky á 500 ml ): 1 kg paštrnáku, 20 g čerstvého zázvoru, 6 ks chemicky neošetrených pomarančov, 1 ks chemicky neošetrený citrón, 1 kg želírovacieho cukru, 1 škorica, 250...