Hrozno vydrží dlhšie čerstvé
Je asi iba veľmi málo tých, ktorým by nechutilo čerstvé, šťavnaté hrozno. Ak však máme šťastie, že sa nám podarí kúpiť viac hrozna za...
Všestranný a užitočný pomocník – Rozmarín
Rozmarín (Rosmarinus lamiaceae) patrí medzi najužitočnejších a najvšestrannejších pomocníkov v domácnosti, kuchyni i v „lekárničke“. Vedeli to už i naši dávni predkovia, ktorí túto...
Chlieb ako čerstvý
Máte chlieb a pečivo, ktoré už nie sú práve najčerstvejšie?
Nič to - stačí malý trik a o chvíľu si už môžete pochutnávať na chlebíku...
Neplačte kvôli cibuli! Aké triky použiť pri krájaní cibule?
Aj vy patríte k tým "šťastlivcom", ktorí pri krájaní cibule čo cesnaku ronia slzy ako hrachy?
Nemusí to tak byť! Stačí malá finta - a...
Farebná zemiaková kaša
Ak si myslíte, že zemiakovú kašu nemožno nijako ozvláštniť, tak ste na omyle! Stačí, ak si navaríme klasickú zemiakovú kašu a tú si potom...
Zelená lagúna
Tip na osviežujúci drink
Ak hľadáte netradičný osviežujúci nápoj bez alkoholu, ktorý je ako stvorený pre teplé letné dni, skúste uhorkovo-medovkový nápoj s poetickým názvom Zelená...
Tajomstvo dobrej polievky
Uvariť dobrú hydinovú polievku nie je až také celkom samozrejmé. Ak chceme pripraviť silnejší mäsový vývar, dajme mäso variť do studenej vody – takýmto...
Chystáme super piknik!
Konečne sú tu! Teplé letné dni, dovolenky a prázdniny na obzore ... Možno sa tento rok nedostanete k moru alebo do hôr, a práve plánujete, ako...
20 rád pre perfektný džem
Aby sa vydaril, alebo 20 rád pre perfektný džem!
I napriek tomu, že varenie džemu nie je žiadna veda, oplatí sa mať pri jeho príprave na...
Pokazil sa vám džem?
Čo robiť, aby sa džem nepokazil?
Aj napriek dodržiavaniu dôležitých hygienických zásad sa nám môže stať, že v džeme – najmä ak sme ho už otvorili...