20 rád pre perfektný džem
Aby sa vydaril, alebo 20 rád pre perfektný džem!
I napriek tomu, že varenie džemu nie je žiadna veda, oplatí sa mať pri jeho príprave na...
Pokazil sa vám džem?
Čo robiť, aby sa džem nepokazil?
Aj napriek dodržiavaniu dôležitých hygienických zásad sa nám môže stať, že v džeme – najmä ak sme ho už otvorili...
Korenie a bylinky. Ako ich používať?
Existujú pravidlá pre ich používanie?
Korenie a bylinky sú pre našu kuchyňu nenahraditeľné. Niekto má to šťastie a môže si vyhradiť kúsok záhrady na pestovanie...
Jahodové maškrtenie
Jahody si dnes môžeme v supermarketoch kúpiť po celý rok. V máji už začínajú dozrievať v skleníkoch aj u nás, no tie pravé sladké plody s jedinečnou chuťou a omamnou vôňou, ktorá...
Aby sekt šumel…
Občas sa môže stať, že otvoríme fľašu sektu alebo šampanského a nápoj vo fľaši čoskoro prestane šumieť. Oživiť ho môžete tak, že doň dáte...
RYBY – ako spoznať pri nákupe, že sú skutočne čerstvé?
Ako vyzerá naozaj čerstvá ryba?
Treba si všímať niekoľko dôležitých detailov. Najdôležitejší je pach, plutvy, koža, oči, žiabre a pohmat ryby – stisk mäsa. Samozrejme...
Zdobenie – ako urobiť z obyčajného jedla skvost?
Kuchári sa odjakživa snažia o harmóniu chuti, vôni, ale aj vzhľad jedla, ktoré je dôležité. Pohľad na jedlo môžeme vylepšiť dekoráciou čerstvých byliniek, servis,...
Veľkonočné jahňatá
Alebo ako nekúpiť miesto mliečneho jahniatka iba predraženú starú baraninu
Slovensko bolo v minulosti považované za malú ovčiarsku veľmoc, keď priemerné stavy oviec vysoko prekračovali ešte...
Jablčný ocot a jeho benefity
V dnešnej dobe je jablčný ocot neoddeliteľnou súčasťou nielen pokrmov, ale aj iných bežne používaných výrobkov. Najstaršie zmienky o jeho použití sa datujú okolo roku 10 000...
Ryby, prevencia civilizačných chorôb – ako zistiť, ktoré sú kvalitné?
Obdobie pred Veľkou nocou je v našich končinách tradične spájané s pôstom a s ním súvisiacou zvýšenou konzumáciou rýb. Chystáte sa v týchto dňoch na prípravu rybacích špecialít? Poradíme...