Dokonalé lievance a palacinky
Ako na dokonalé palacinky
Na palacinkové cesto najskôr rozbite vajíčka a oddelte žĺtka od bielkov. Žĺtko zmiešajte s ostatnými prísadami, z bielkov potom ušľahajte tuhý...
Uhorky s horčicou
Suroviny na uhorky s horčicou (rozpočet na 2 poháre o veľkosti 0,75l):
2 1/2 kg záhradných uhoriek
Na nálev: 1/2 l vody, 1/4 l octu, 14...
Kokteil Coco Chanel
Chcete si spríjemniť deň alebo večer? Hľadáte kokteil pre zvláštnu príležitosť? Vyskúšajte napríklad kokteil Coco Chanel, ktorý bude chutiť najmä ženám...
Suroviny na kokteil Coco...
Bylinky pre zdravie a skvelú chuť: Bazalka, šalvia, mäta
Či bývame v dome alebo v paneláku, vždy si môžeme vypestovať chutné a zdravé bylinky. Najľahšie dopestovateľné a pritom veľmi chutné sú bazalka, šalvia a mäta. Čo o nich potrebujeme...
Ako spraviť pahrebu
Pahreba
Pripravenie grilu a pahreby rozhodne nefunguje štýlom – „ stlačím gombík a hotovo!“ Než sa uhlíky v pahrebe rozžeravia – nato je potrebný určitý...
Chutné zeleninové šaláty
Konzumovať zeleninové šaláty je nielen veľmi chutné, ale aj zdravé. Dôležitou súčasťou každého šalátu je marináda, ktorá sa pripravuje v rozličných chuťových variantoch podľa...
Ako upiecť ten najlepší cheesecake?
Skôr ako začnete piecť cheesecake v tortovej forme, dôkladne ju obaľte z vonkajšej strany alobalom. Takto pripravenú tortovú formu potom vložte aj s už...
Klebietky o koreninách a arómach
Kulinárni odborníci definujú dnes koreniny ako „ samostatnú skupinu poživatín prevažne rastlinného pôvodu, ktoré dávajú pokrmom, nápojom alebo pochutinám ostrú a aromatickú vôňu.“
Ľudský jazyk...
Krehké mäsko
Chcete pripraviť chutné krehké mäsko a máte obavy, aby nebolo tvrdé?
Tu je malý trik na krehké mäsko:
Aj to najtvrdšie mäso zmäkne a bude sa...
Fantastické nápady s uhorkovým nálevom
Aj vy patríte k tým, ktorí nálev zo sterilizovaných uhoriek vylievajú? Ak áno, prečítajte si nasledujúce rady a nápady s uhorkovým nálevom - pravdepodobne...