Dnes je piatok, 26. apríla 2024, sviatok má Marek

Varenie

Pribináčik

Dokonalé lievance a palacinky

Ako na dokonalé palacinky Na palacinkové cesto najskôr rozbite vajíčka a oddelte žĺtka od bielkov. Žĺtko zmiešajte s ostatnými prísadami, z bielkov potom ušľahajte tuhý...

Uhorky s horčicou

Suroviny na uhorky s horčicou (rozpočet na 2 poháre o veľkosti 0,75l): 2 1/2 kg záhradných uhoriek Na nálev: 1/2 l vody, 1/4 l octu, 14...

Kokteil Coco Chanel

Chcete si spríjemniť deň alebo večer? Hľadáte kokteil pre zvláštnu príležitosť? Vyskúšajte napríklad kokteil Coco Chanel, ktorý bude chutiť najmä ženám... Suroviny na kokteil Coco...

Bylinky pre zdravie a skvelú chuť: Bazalka, šalvia, mäta

Či bývame v dome alebo v paneláku, vždy si môžeme vypestovať chutné a zdravé bylinky. Najľahšie dopestovateľné a pritom veľmi chutné sú bazalka, šalvia a mäta. Čo o nich potrebujeme...

Ako spraviť pahrebu

Pahreba Pripravenie grilu a pahreby rozhodne nefunguje štýlom – „ stlačím gombík a hotovo!“ Než sa uhlíky v pahrebe rozžeravia – nato je potrebný určitý...

Chutné zeleninové šaláty

Konzumovať zeleninové šaláty je nielen veľmi chutné, ale aj zdravé. Dôležitou súčasťou každého šalátu je marináda, ktorá sa pripravuje v rozličných chuťových variantoch podľa...

Ako upiecť ten najlepší cheesecake?

Skôr ako začnete piecť cheesecake v tortovej forme, dôkladne ju obaľte z vonkajšej strany alobalom. Takto pripravenú tortovú formu potom vložte aj s už...

Klebietky o koreninách a arómach

Kulinárni odborníci definujú dnes koreniny ako „ samostatnú skupinu poživatín prevažne rastlinného pôvodu, ktoré dávajú pokrmom, nápojom alebo pochutinám ostrú  a aromatickú vôňu.“ Ľudský jazyk...

Krehké mäsko

Chcete pripraviť chutné krehké mäsko a máte obavy, aby nebolo tvrdé? Tu je malý trik na krehké mäsko: Aj to najtvrdšie mäso zmäkne a bude sa...

Fantastické nápady s uhorkovým nálevom

Aj vy patríte k tým, ktorí nálev zo sterilizovaných uhoriek vylievajú? Ak áno, prečítajte si nasledujúce rady a nápady s uhorkovým nálevom - pravdepodobne...