Broskyne sú na gril ako stvorené

Sladké ovocie a horúci gril sú nenahraditeľnou letnou kombináciou. Keď sa ovocie položí na rozohriaty povrch a začne sa karamelizovať, sladká chuť i lahodná aróma sú intenzívnejšie a výraznejšie. Už tradičnou kombináciou ovocia je zapečená broskyňa na kuracom mäse. Ak však chcete vyskúšať aj iné kombinácie, nechajte sa nami inšpirovať.

Broskyne
Ovocie nemusíte používať len ako dezert. Takáto príprava ananásu, broskýň alebo jabĺk ponúka nespočetné množstvo využitia. Môžete ich použiť do  marinád, šalátov alebo ako prísadu do hamburgerov. Grilovať sa dá rôzne ovocie. V našej zemepisnej šírke však k letu patria najmä marhule a broskyne. Ako ich teda grilovať tak, aby sa z nich stal kulinársky zážitok? Musíme pamätať na to, že ovocie bude vystavané vysokým teplotám. Na grilovanie je preto vhodné vyberať tvrdšie broskyne s pevnou šupkou. Broskyne na grile zmäknú a pustia šťavu, preto sa neodporúča používať prezreté plody.

Keď grilujete dužinaté ovocie ako je broskyňa, jediná príprava, ktorú musíte vykonať vopred je potretie plodu olejom, aby sa nelepil na gril. Ak plánujete dochutiť ovocie soľou či korením, počkajte až na koniec. Soľ môže vytiahnuť priveľa šťavy z plodu ešte pred jeho ugrilovaním.

Šalát s grilovanou broskyňou