Jablko – ovocie z raja

Dnes vieme, že obyčajné jablko, obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov a celú radu látok ďaľších látok, ktoré sú pre náš organizmus prospešné. Reguluje trávenie, lieči žalúdočné a brušné katary a odstraňuje plynnatosť. V roku 1679 doktor Adam Lonicerus napísal: jablká sú dobré proti mdlobám a posilňujú srdce. Upravujú stolicu a vyháňajú hlísty z tela.

jablko

Skúsení bylinkári hovoria, že jablko bez šupky zjedené na lačno, mierne preháňa. Pokiaľ zjeme dve jablká denne nemusíme mať strach z arterosklerózy. Jablčný pektín nám dostatočne vyčistí črevá, takže o zvýšenej hladine cholesterolu v krvi, nemôže byť reč. Tento prírodný lekár, rovnako reguluje trávenie, povzbudzuje chuť do jedla, posilňuje nervovú sústavu, ukľudňuje vnútorné napätie a tým aj bolesti hlavy.

V dávnych dobách pacientom, ktorí mali zápal pohrudnice lekári podávali jablká pečené v rozpálenom popole. Na popukane pery, kútiky sa zasa dávali obklady z postrúhaného jablka premiešaného s tukom a rany sa rýchlo hojili.

Chcete schudnúť?
Zaraďte do svojej stravy každý týžďeň, jeden odtučňovací „jablčný deň“. Nielen že vám pomôže pri schdnutí ale zároveň je taký deň vynikajúcou očisťovacou kúrou pre váš organizmus.

Trpíte zápchou?
Ráno na lačný žalúdok zjedzte 2-3 surové jablká. Rovnako sa hovorí, že pokiaľ každý deň zjete 5-6 jablčných jadierok, pokryjete tak dennú potrbu jódu pre váš organizmus.

Na záver:
Jedno stredne veľké jablko obsahuje: 80 kalórií, 22 g uhlohydrátov, 470 mg draslíka, 5 g vlákniny, 16 g cukru. Neobsahuje: tuky, sodík

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach