Zdravá a osviežujúca letná party: Stavme na ovocie!

Slovíčko zdravá a osviežujúca letná párty sa zvyčajne spája s grilovačkou a množstvom nezdravého jedla. K tomu ešte rôzne alko a nealko drinky, ktoré tiež nemajú najmenej kalórií a škodlivých látok. Vôbec to však neznamená, že i tá naša letná párty musí byť nezdravá.

Týmito ovocnými trikmi prekvapíte priateľov a párty bude zdravá a osviežujúca:

Ovocná koža

Ovocná koža je fantasická a zábavná. Nepriberieme z nej a chutí skvele. Potrebujeme len čerstvé jahody, citrónovú šťavu a ak chceme troška cukru alebo stévie. Jedinou nevýhodou je že, aby bola skutočne dokonalá, suší sa 6 až 8 hodín pri nízkych teplotách.

Banánová zmrzlina

Dá sa vyrobiť zmrzlina s jednej jedinej ingrediencie? Áno! Je ňou banán. Nakrájajte banán, nechajte ho trošku zamraziť a vymixujte v mixéri na hladkú zmrzlinu.

Zdravá a osviežujúca

Sušené ovocie

Nekupujme sušené ovocie, ktoré obsahuje množstvo cukru a iných pridaných látok. Urobme si vlastné. Nastavme rúru na najnižšiu teplotu, rovnomerne na plech porozkladajme ovocie a môžeme piecť.

Zdravá a osviežujúca

Aby nezhnedlo

Koľkokrát by sme radi ponúkli hosťom nakrájané čerstvé ovocie, ale čo keď niektoré druhy rýchlo zhnednú a nevyzerajú pôvabne? Kedysi sa hovorilo, že jablká a hrušky treba pokvapkať citrónovou vodou. Ešte lepšou fintou je medová voda.

Dostaňme z citrusov viac šťavy

Citrusová šťava je skvelá do koktailov, ale aj šalátov – či už ovocných alebo zeleninových. Viete ako rozkrojiť citrón, limetku či pomaranč tak, aby sme získali čo najviac šťavy? Zvoľme namiesto priečneho rezu pozdĺžny! Takto môžeme získať až trikrát viac šťavy. Ďalší trik je vložiť citrón na niekoľko sekúnd do mikrovlnky a až potom prekrojiť.

Mohlo by vás zaujímať

Sušené ovocie: Je zdravé alebo nie?

Ak hovoríme o sušenom ovocí v jeho najzákladnejšej podobe, spomíname ho najmä v súvislosti so sušením na slnku alebo v domácej sušičke, prípadne v rúre. Je logické, že ovocie sušením… Čítaj ďaľej

Melónový výčap

Odkrojme vrchnú časť melónu, dužinu skvapalnime buď rozmixovaním alebo roztlačením. Do spodnej bočnej časti opatrne vyvŕtajme dostatočne veľkú dieru, do ktorej zasunieme zátku. Keď budeme hosťovi nápoj nalievať, stačí zátku opatrne otvoriť. Nezabudnime k dužine pridať ľad a pre labužníkov aj kvapku rumu. Namiesto zátky môžeme do melóna zastrčiť kohútik – v tomto prípade zároveň dostaneme dokonalú funkčnú i zábavnú dekoráciu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach