SPÄŤ
Výživa

Makový, orechový, tekvicový – slovenské oleje prémiovej kvality z domácich surovín

Od: Henrieta Karabova 28.9.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Stopercentne prírodné, za studena lisované zo slovenských surovín, v špičkovej kvalite – také sú špeciálne oleje nového radu, ktorý aktuálne prináša na trh spoločnosť Palma. Makový, orechový a tekvicový olej sú lahodnou odpoveďou na gurmánske chute slovenského zákazníka.

slovenské oleje

Popri repkovom, slnečnicovom a olivovom oleji, ktoré využívame najčastejšie, sa čoraz častejšie v slovenských kuchyniach objavujú špeciálne druhy olejov ako sú tekvicový, orechový, makový, ľanový, sezamový, kukuričný, konopný a ďalšie. 

„Pozorne sledujeme aktuálne trendy a chute spotrebiteľa, preto sme sa rozhodli obohatiť náš sortiment. Výsledkom je nový rad špeciálnych olejov top kvality,“ hovorí Michaela Berzediová, brand  a marketing manažérka spoločnosti Palma.Stavili sme pri tom na tradičné a obľúbené slovenské suroviny z nášho regiónu. Veríme, že stopercentne prírodný a za studena lisovaný Makový olej, Orechový olej a Tekvicový olej vyrobený na Slovensku si nájdu svojich priaznivcov aj medzi tými najnáročnejšími gurmánmi.“

slovenské oleje

Palma Makový olej príjemne prekvapí výraznou makovou vôňou a chuťou. Je lisovaný za studena zo zrelých semien maku, takže neobsahuje ópium, je však bohatý na živiny. Makový olej má vysoký podiel omega-6 mastných kyselín, vápnika a je zdrojom zdraviu prospešných vitamínov a minerálov. Dodá originálnu chuť šalátom, dezertom, môžete ho použiť pri príprave ovocných polievok, makovej štrúdle, namiesto roztopeného masla dochutí makové šúľance, rezance a ďalšie makové dobroty.

Orientačná cena: 7 € / 250 ml

slovenské oleje

Ako čerstvo vylúpnutý orech vonia a chutí Palma Orechový olej. Za studena lisovaný si zachováva všetky dôležité vitamíny, minerály a nenasýtené kyseliny. Vďaka typickej  orechovej chuti sa teší v kuchyni veľkej obľube. Odporúčame vyskúšať ho na dochutenie jogurtov, kaše, tvarohu, mliečnych koktailov, ovocných i zeleninových šalátov. V receptoch na bábovkynahradí bežný olej. Ak radi experimentujete, použite orechový olej pri príprave polievok, mäsa či rýb. S bodom zadymenia 160°C je vhodný aj na krátkodobú tepelnú úpravu a koláče skvelo. 

Orientačná cena: 8 € / 250 ml

slovenské oleje

Je za studena lisovaný z čerstvých  tekvicových semien najvyššej kvality, aby si zachoval cenné živiny, vitamíny a minerály. Palma Tekvicový olej spája v sebe harmóniu príjemnej vône a lahodnej chuti. Obľúbený olej charakteristickej zelenej farby je skvelým pomocníkom v studenej i teplej kuchyni. Delikátne ochutí šaláty, dresingy a nátierky, originálny akcent dodá aj teplým jedlám, polievkam a omáčkam.

Orientačná cena: 8 € / 250 ml

Aby si špeciálne oleje uchovali stopercentnú kvalitu a čerstvosť, skladujte ich v uzatvorenom obale na suchom a chladnom mieste. Po otvorení ich uložte do chladničky a spotrebujte do troch mesiacov.

Špeciálne Palma oleje dostanete kúpiť v sieti predajní Tesco a Coop Jednota.

womangalérie VŠETKY