Podporte Nezastaviteľných svojím pohybom

Štartujú Birell brány

Majú jedno spoločné. Život im pripravil menšiu či väčšiu zdravotnú prekážku, s ktorou sa nechcú zmieriť. Nesedia v kúte a neľutujú sa. Majú pred sebou odvážne výzvy. Preto so svojimi hendikepmi vstúpili do sveta Nezastaviteľných. Aby si však mohli splniť vytúžené sny, potrebujú upravený bicykel, handbike alebo špeciálnu športovú výbavu. Potrebujú pomoc verejnosti. Druhý ročník projektu Nezastaviteľní na Slovensku a v Česku organizuje a podporuje Birell. Slovenským ambasádorom je raper a stand-up komik Bekim Aziri.

svojím pohybom

Nešťastná autonehoda, vrodená choroba či zákerná rakovina. To sú osudové okamihy vybranej štvorice Nezastaviteľných zo Slovenska. Hodili ich za hlavu a chystajú sa pustiť do niečoho nového. K tomu im pomáha Birell a všetci, ktorí na ich sny a návrat k aktívnemu životu prispejú. Jeden z Nezastaviteľných Tomáš Števo zo Zlatých Moraviec, ktorý po autonehode ostal na vozíčku, ku svojmu hendikepu pristupuje po svojom: „Povedal by som, že životný štýl zdravého človeka sa neodlišuje od toho môjho. Pracujem ako manažér v bare, cez žatvu dokonca jazdím na kombajne a popri tom pomáham ostatným hendikepovaným a zapájam sa do rôznych spoločenských udalostí. Mám plnohodnotný život.“

Podporiť Nezastaviteľných môžete niekoľkými spôsobmi. Na Slovensku vyrastie v priebehu letných prázdnin šesť brán, ktoré budú umiestnené na turisticky zaujímavých miestach, kde ľudia trávia voľný čas. Za každého, kto prejde bránou pešo, behom alebo na bicykli, Birell ako organizátor projektu prispeje na účet Nezastaviteľných sumou 0,20 centov. Prispieť môžete aj vy ľubovoľnou čiastkou priamo na mieste brán alebo prevodom na účet Nezastaviteľných prostredníctvom webu www.dobrakrajina.sk. Tohtoročnou novinkou je možnosť zakúpiť si originálne darčeky na oficiálnom e-shope Nezastaviteľných, z ktorých   50 % ceny venuje Birell na účet Nezastaviteľných.

svojím pohybom

Úspešný projekt značky Birell mieri do druhého ročníka. Vlani sa podarilo vyzbierať celkovú sumu 34 854 eur, vďaka čomu dostalo svoje vysnívané športové vybavenie všetkých 11 Nezastaviteľných, ktorí sa do projektu zapojili. „Náš projekt však nie je iba o financiách a nákupe špeciálneho športového vybavenia. Nezastaviteľnými môžu byť pre ostatných hnacou silou a motiváciou, ako sa zdvihnúť z gauča a pomôcť pohybom a športom dobrej veci,“ predstavuje hlavný cieľ projektu manažérka značky Birell Veronika Hořáková.

Tohtoročným ambasádorom je Bekim Aziri, ktorý prebral štafetu po sympatickej Anke Oroszovej. Rovnako ako energická Anka, aj Bekim je dokonalým stelesnením myšlienky tohto projektu. Ako šestnásťročný si pri páde na pretekoch v bikrose v českom Přerove zranil miechu. Hoci od krku nadol ochrnul, nikdy sa nevzdal a svojmu hendikepu sa doslova postavil. „Hoci je môj život teraz iný v tom, že som ochrnutý, stále žijem rovnako, ako keď som bol zdravý. Od úrazu som už dokonca stihol let na rogale či zoskok z lietadla,“ hovorí Bekim Aziri.

svojím pohybom

Zoznam Birell brán:

  1. – 9. júla 2017 Žilina
  2. – 16. júla 2017 Košice
  3. – 23. júla 2017 Námestovo
  4. – 30. júla 2017 Trnava
  5. – 6. augusta 2017 Zemplínska Šírava
  6. – 13. augusta 207 Štrbské pleso

Viac informácií nájdete na www.nezastavitelni.sk.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach