Dnes je streda, 13. november 2019, sviatok má Stanislav
  • Horoskopy
  • Kalendár
VIAC

    Divina

    Veľkonočný jedálniček

    Sviečkovica z jeleňa so zeleninovou omáčkou

    1 porcia: 1917 kJ / 458 kcal Suroviny: 800 g jelenej sviečkovice, ¼ lyžička tymianu, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 250 g šampiňónov, 150 g mrkvy, 100 g zeleru, 150 g cibule,...
    Bažant na poľovnícky spôsob

    Bažant na poľovnícky spôsob

    1 porcia obsahuje: 2758 joulov/659 kalórií Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 mladý bažant (1 kg), 1 lyžička soli, ½ lyžičky korenia, 100 g anglickej slaniny, 2 lyžice oleja, 1/8 l bieleho vína,...
    Prepelička plnená jablkami

    Prepelička plnená jablkami

    Suroviny: 4 ks vykostených prepeličiek bez stehien, 4 ks bielej žemle, 2 ks jabĺk granny smith, 80 g gaštanov, 40 g šalotky, 600 g zemiakov, 200 g brokolice, 2 dcl mlieka, 50 g masla, biele...
    Jelení rillettes

    Jelení rillettes

    Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):150 g jelení krk, 150 g bravčová masť, ½ biela cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, bobkový list, tymián čerstvýPostup:Jelení krk nakrájame na kocky a zalejeme roztopenou...
    Jelenie ragú

    Jelenie ragú so žemľovou knedľou

    Jelenie ragú s domácou žemľovou knedľouSuroviny:200 g jelení krk, 20 g mrkva, 20 g petržlen, 20 g červená cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 PL paradajkový pretlak, 1 PL hnedý cukor, 2 stonky tymiánu, 1 dcl...
    Chrbat z jelena

    Chrbát z jeleňa s batatovým gratinom

    Chrbát z jeleňa s batatovým gratinom, petržlenovým pyré a čokoládouSuroviny:180 g jelení krk, 200 g sladké zemiaky (batátov), 2 dcl smotana na šľahanie, 2 g tymián, 100 g petržlen, 1 dcl plnotučné mlieko, soľ, čierne korenie,...
    Divoký guláš s hubami

    Divoký guláš s hubami

    Suroviny: 1 500 g mäsa na guláš z diviny, 75 g nakrájanej prerastenej slaniny, 3 nakrájanej cibule, 20 g margarínu, 300 g póru nakrájaného na kolieska, 500 g nakrájaných húb, 100 g paradajkového pretlaku, 100 g...
    Jelení chrbát

    Jelení chrbát s grilovanou kačacou pečeňou

    Suroviny: 800 g jelení chrbát, 500 g červená fazuľa, 20 g cesnak, 5 g soľ, 5 g korenie (bobkový list, čierne mleté korenie, nové korenie), 1 dcl olivový olej, 100 g kačacia pečeň Postup:...
    Medailóniky z daniela

    Medailóniky z daniela s hruškou

    Medailóniky z daniela s hruškou a gilovanou polentouSuroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g chrbta z daniela,  soľ, koreninová zmes na divinu, olej, 4 kusy baby hrušky,  2polievkové lyžice medu, 1 čili paprička,...
    Jelenie ragú

    Jelenie ragú na červenom víne

    1 porcia obsahuje: 2256 joulov (539 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 800 g jelenieho pliecka bez kostí, ½ lyžičky korenia, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice oleja, 150 g cibule, 3/8 l červeného...