Diviačie medajlónky
Divina

Diviačie medajlónky s tymianovou omáčkou, opekané zemiaky

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 800 g diviačí chrbát, 12 g tymián, 4 dcl smotana 33%, 8 dcl vývar, 80 g hnedá zásmažka, 40 g cesnak Postup: Diviačie medajlónky sprudka opečieme. Z vývaru, zásmažky a nasekaného tymiánu si pripravíme omáčku, zjemníme ju smotanou a dochutíme. K divine sa odporúča sekt.

Dusený muflóni chrbát
Divina

Dusený muflóni chrbát

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 500 g muflónieho chrbta vcelku, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 50 ml červeného vína, 150 g cibule, PL dijónskej horčice, olej, hladká múka, 150 ml smotany na varenie, petržlenová vňať, 1 čl sardelovej pasty, 4-6 ks kapár, 5 ks bobkového listu Postup: Umyté, odblanené, osušené […]

Srnčí chrbát
Divina

Srnčí chrbát na oravský spôsob

Jedna porcia obsahuje 2109 joulov (501 kalórií) Suroviny (rozpočet surovín pre 6 osôb): 1,5 špikovaného srnčieho chrbta, 4 lyžice oleja, 1 lyžička celého čierneho korenia, 2 bobule borievky, 2 cibule, ¼ l červeného vína, 2 lyžičky soli, 150 g kyslej smotany, 4 hrušky (500 g), 1/8 l jablkovej šťavy, 1 lyžica cukru, 8 lyžičiek ríbezľového […]

Veľkonočný jedálniček
Divina

Sviečkovica z jeleňa so zeleninovou omáčkou

1 porcia: 1917 kJ / 458 kcal Suroviny: 800 g jelenej sviečkovice, ¼ lyžička tymianu, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 250 g šampiňónov, 150 g mrkvy, 100 g zeleru, 150 g cibule, ¼ l vývaru, soľ, 40g masla, 1 lyžička škrobovej múčky, 4 lyžice smotany, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Postup: Tymian a mleté čierne […]

Bažant na poľovnícky spôsob
Divina

Bažant na poľovnícky spôsob

1 porcia obsahuje: 2758 joulov/659 kalórií Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 mladý bažant (1 kg), 1 lyžička soli, ½ lyžičky korenia, 100 g anglickej slaniny, 2 lyžice oleja, 1/8 l bieleho vína, 1/8 l vývaru (z masoxu), 250 g čerstvých húb, 4 lyžice masla, 150 g malých cibuliek, 1 lyžička majzeny, 4 lyžice smotany, […]

Prepelička plnená jablkami
Divina, Hydina

Prepelička plnená jablkami

Suroviny: 4 ks vykostených prepeličiek bez stehien, 4 ks bielej žemle, 2 ks jabĺk granny smith, 80 g gaštanov, 40 g šalotky, 600 g zemiakov, 200 g brokolice, 2 dcl mlieka, 50 g masla, biele korenie, soľ, 2 g čerstvého tymiánu, 0,5 dcl bieleho vína, 0,1 dcl hľuzovkového oleja Postup: Vykostené prepeličky (okrem stehien ) […]

Jelení rillettes
Divina

Jelení rillettes

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):150 g jelení krk, 150 g bravčová masť, ½ biela cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, bobkový list, tymián čerstvý Postup:Jelení krk nakrájame na kocky a zalejeme roztopenou bravčovou masťou, do ktorej pridáme ½ cibule, 3 strúčiky cesnaku, pridáme bylinky, trochu soli, korenia a konfitujeme cca na 80°C […]

Jelenie ragú
Divina

Jelenie ragú so žemľovou knedľou

Jelenie ragú s domácou žemľovou knedľou Suroviny:200 g jelení krk, 20 g mrkva, 20 g petržlen, 20 g červená cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 PL paradajkový pretlak, 1 PL hnedý cukor, 2 stonky tymiánu, 1 dcl portské víno, soľ, čierne korenie, bobkový list, 100 g suché žemle, 1 vajce, 0,5 dcl smotana, petržlenová vňať Postup:Zeleninu orestujeme […]

Chrbat z jelena
Divina, Móda a krása

Chrbát z jeleňa s batatovým gratinom

Chrbát z jeleňa s batatovým gratinom, petržlenovým pyré a čokoládou Suroviny:180 g jelení krk, 200 g sladké zemiaky (batátov), 2 dcl smotana na šľahanie, 2 g tymián, 100 g petržlen, 1 dcl plnotučné mlieko, soľ, čierne korenie, 0,5 dcl demi-glace, 5 g čokoláda Callebaut Postup:Chrbát ochutíme soľou a korením a varíme metódou sous-vide – mäso vákuovo zabalíme […]

Divoký guláš s hubami
Divina

Divoký guláš s hubami

Suroviny: 1 500 g mäsa na guláš z diviny, 75 g nakrájanej prerastenej slaniny, 3 nakrájanej cibule, 20 g margarínu, 300 g póru nakrájaného na kolieska, 500 g nakrájaných húb, 100 g paradajkového pretlaku, 100 g múky, 2 bobkové listy, 10 bobuliek jalovca, 3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia, 250 ml červeného vína, 750 ml vody, […]

womangalérie VŠETKY